örökösi jogok

monalisa1 # 2008.01.22. 18:02

Adósságot legfeljebb a saját fél tulajdonrészére csínálhat, ha ezen mértéket netán túllépné azért szerintem nem lesztek felelősök. (Magánköncsönnél a tulajdoni arányt nemigen vizsgálják, de egy bank mindenképpen.)

ObudaFan # 2008.01.22. 17:47

Elképzelhető, hogy vesz valaki haszonélvezettel terheltingatlant befektetési célból. Mondjuk, sokat nem fog adni érte, de lehet egy kis pénzhez jutni. Viszont valószínűleg jobban jártok, ha megvárjátok, amíg megszűnik az a haszonélvezet.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.22. 13:35

Nem, nem, nem, de igen, hülyeség.

hanita # 2008.01.22. 12:30

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni!

Édesapám halála után én és a növérem örököltük az apai részt,ami a ház 50%-a. Édesanyámé a másik 50% haszonélvezeti joggal! Engem és a növéremet elküldött a házból és a pasijával él ott. Én most költöztem el és igen rossz viszonyba lettünk.Annyira hogy azt mondja ,adóságot csinál a házra.
Meg lehet támadni a haszonélvezetét? Vagy lehet arra kényszeríteni hogy adja meg a mi részünket? A pasiját ki tehetjük a házból? Vagy a mi részünk nem ér semmit? Akkor mindek örökölnek az emberek ha joguk nincsen? Tudom sok kérdést tettem fel :) de légyszi világosítsatok már fel ezekben az ügyekben! köszi szépen