Adósságot legfeljebb a saját fél tulajdonrészére csínálhat, ha ezen mértéket netán túllépné azért szerintem nem lesztek felelősök. (Magánköncsönnél a tulajdoni arányt nemigen vizsgálják, de egy bank mindenképpen.)
örökösi jogok
Elképzelhető, hogy vesz valaki haszonélvezettel terheltingatlant befektetési célból. Mondjuk, sokat nem fog adni érte, de lehet egy kis pénzhez jutni. Viszont valószínűleg jobban jártok, ha megvárjátok, amíg megszűnik az a haszonélvezet.
Nem, nem, nem, de igen, hülyeség.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni!
Édesapám halála után én és a növérem örököltük az apai részt,ami a ház 50%-a. Édesanyámé a másik 50% haszonélvezeti joggal! Engem és a növéremet elküldött a házból és a pasijával él ott. Én most költöztem el és igen rossz viszonyba lettünk.Annyira hogy azt mondja ,adóságot csinál a házra.
Meg lehet támadni a haszonélvezetét? Vagy lehet arra kényszeríteni hogy adja meg a mi részünket? A pasiját ki tehetjük a házból? Vagy a mi részünk nem ér semmit? Akkor mindek örökölnek az emberek ha joguk nincsen? Tudom sok kérdést tettem fel :) de légyszi világosítsatok már fel ezekben az ügyekben! köszi szépen
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02