Apai jogok

monalisa1 # 2008.01.22. 20:14

Az ex anyós-, após- sógor egyikőjük sem tud felvilágosítással szolgálni a hollétük felől? És a szomszédjuk: elutazás előtt kiüritették-e a lakást vagy csak 1-2 útibörönddel távoztak? Egy kis nyomozás...

Amig nem tudsz konkrétumot, szerintem idejekorán lenne bírósághoz fordulni. Valamint két hónap "szökés" még nem a világ.

Legfeljebb a t.díjat ne fizesd/utald hanem egyenlőre tedd félre.

Dr.Attika # 2008.01.22. 20:12

Tisztelt Uram!
Az a legcélravezetőbb megoldás, ha a gyermeke lakhelye szerinti rendőrségen bejelenti a kislány eltünését. Adja elő, hogy két hónapja látni szeretné, de azon a címen nem tartózkodik. A rendőrségnek kötelessége elrendelni a körözést és, ha olyan információi vannak, hogy külföldön van, akkor a körözést nemzetközileg is el fogják rendelni. Ez esetben, ha megtalálják, akkor hazahozzák és ezután kérje a gyermek elhelyezésének megváltoztatását úgy, hogy Önnél helyezzék el.

sajabob # 2008.01.22. 19:00

Tisztelt olvasók.

Egy kérdést szeretnék feltenni, mert már nem tudom, hogy hova is forduljak.
Van egy majd három éves kislányom aki az ésedanyjánál van elhelyezve biróság által és a láthatás is biróság által szabályozott, mint a gyermektartás is, amit én maradéktalanul fizetek. A gyermek az anyjával külföldre utazott már több mint két hónapja és róluk semmit nem tudok. Voltam a gyámügyi hivatalnál, de a kapcsolattartási végrehajtási kérvényemet elutasitották. Mit tegyek, forduljak újra a birósághoz ha a gyermekemet szeretném látni?

Segitségüket előre is köszönöm.