Iskola jogai

ildiko1 # 2008.01.29. 06:44

Köszönöm ObudaFan!

Jelenleg is per van folyamatban, kapcsolattartás megváltoztatása miatt, bő 1 hét múlva tárgyalás.
Akkor lehet exnek számonkérni engem.
Ott magyarázkodhatok.:)
De.
Iskolát váltani fél évkor vagy év végén érdemes.
A fogadó iskola ezzel a dátummal veszi át.
Albérletben élünk (egy fillér gyt-t nem kapok), 1 hét miatt nincs anyagi lehetőségem még 1 havit kifizetni.
Ex már igen régen tudja, hogy költözni fogunk, nyugodtan léphetett volna a bíróságon vagy a gyámügyön.
Kizárólag azért nem írta alá a papírt, mert én rosszul mondtam neki, vagyis úgy, hogy ha nem írja alá, nem engedik el a gyereket. Ezt nekem rosszul mondták, de azóta javított a suli.
Na ex ezért próbál majd most tenni lépéseket, mert úgy gondolja, hogy ezzel újfent keresztbe tehet nekünk.
Azonkívül a munkaviszonyom is február. 1.

Tudom, ezek magyarázkodásnak tünnek, de mind igazak.
A gyámügyön is azt mondták, mehetünk, tértivevényesen is tájékoztassam exet és majd ha nem tetszik neki, akkor fordulhat ide és ide.

Értsétek már meg, nem rosszhiszeműségből megyünk el, nem akadályozom ezzel a kapcsolattartást a gyereknek sem!.
Változatlan formában tud is élni vele ex!

ObudaFan # 2008.01.28. 16:07

A gyermek lakóhelye szerinti helyi bíróságtól kell kérni, hogy nemperes eljárásban döntsön a szülők vitájában. Meg kell jelölni az iskolaváltást és a tartózkodási hely változását is a kérelemben.

monalisa1 # 2008.01.28. 13:08

Nem fair, mert mindegy hogy jobbra vagy balra, a 100 km lényegében nem változik. Javaslom kérj segítséget a gyámhivataltól, ha ez kevés lenne akkor fordulj a bírósághoz. A többletpénz bizonyára a gyermek körülményein is jobbítana - ezt kellene az apának is szem előtt tartania.

Azt, hogy két ember életútja valamely okból kettévált, a gyerek ennek ne legyen áldozata.

ildiko1 # 2008.01.27. 18:24

Szeretnék segítséget kérni abban a kérdésben, hogy az iskolának van-e joga megakadályozni azt, hogy a gyereket másik városban, másik iskolába írassam be?
A helyzet az, hogy elváltam, a gyereket nálam helyezte el a bíróság. Most lehetőségem van egy másik városban olyan munkát kapnom, ahol sokkal jobb anyagi feltételekkel dolgozhatok.
Ehhez oda kell költözzünk, iskolát kell váltanunk.
Megtaláltam a fogadó iskolát is, szívesen átvennék a gyereket.
A kapcsolattartás úgy van meghatározva, hogy a külön élő szülő minden második pénteken az iskolából viheti el a gyereket. Ez működik is, pedig most is 100 km van a két szülő lakhelye között és ennyi is maradna, csak másik városba kellenen érte jönni.
A jelenlegi iskola kér tőlem egy olyan papírt, hogy a nem nevelő szülő nyilatkozzan arról, hogy tud az iskola váltásról.
Én kértem exem, hogy írja alá ezt a papírt, de nem hajlandó!!
Pedig hónapok óta tud róla, hogy el szeretnénk költözni. Megadtam a fogadó iskola adatait is.
Tehát a kérdésem, valóban megtagadhatja-e az iskola azt a papírt, amivel a másik iskola fogadhatja a gyereket???? Elegendő indok-e a megtagadásra, hogy ex nem hajlandó ilyen papírt írni, mert ott tesz keresztbe nekünk, ahol tud??