határidő

ObudaFan # 2008.02.03. 13:46

Jupiter!

Arra speciel nem ezért, hanem a Ptk. megfelelő rendelkezése miatt igaz.

Egyébként sok esetben pedig nem igaz.

ObudaFan # 2008.02.03. 13:44

A Pp. a polgári perrendtartás rövidítése. Nem csak a peres eljárásokban alkalmazandó.

_Wasp_ # 2008.02.03. 13:38

A Pp jelentése "polgári peres" (eljárásjog)

Ami nálad volt, az egy fizetési határidő (anyagi jogi), ilyen esetben egyrészt nem az említett megoldás van, másrészt a számlára beérkezés időpontja számít.

Tehát "jogos". Viszont ilyenen vacakolni, nincs jobb dolguk?....

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Jupiter # 2008.02.03. 10:47

Ez minden esetben igaz? Nekem parkolási ügyben gyűlt meg a bajom ilyen kérdés miatt. Azt írták 5 napon belül kell befizetni, ez meg is történt. És apróbetűvel ott volt, hogy ha átutalás, akkor a teljesítési nap, amikor a számlájára érkezik. De mivel pénteken utaltam, így csak hétfőre ért oda - logikusan a munkaszüneti nap miatt - erre közöltéki, hogy az nem jó és fizessek még. AMi szerintem totál nem jogos.

ObudaFan # 2008.02.03. 10:14

Pp. 103. § (4) Ha a határidő utolsó napja munkaszüneti napra esik, a határidő csak az azt követő legközelebbi munkanapon jár le.

MK 69. szám
A Pp. 103. §-a (4) bekezdésének alkalmazása szempontjából mind a szombatot, mind a vasárnapot - amikor a bíróságon a munka szünetel - munkaszüneti napnak kell tekinteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.02. 13:45

Hétfőn. Pp.: határidők számtítása.

hummingbird # 2008.02.02. 12:52

Ideiglenes intézkedés iránti kérelemre kérte a bírónő, hogy fejtsük ki az álláspontunkat 5 napos határidővel. 28-án vettük kézhez amit a bírónő küldött, az 5. nap mára, szombatra esik. Ma van a határidő, vagy a rákövetkező munkanapon, azaz hétfőn?
Köszönöm! (az erre vonatkozó jogszabályt is megköszönném)