Egy évet meghaladó időre csak a másik fél és a gyámhatóság hozzájárulásával, vagy ennek hiányában a bíróság határozata alapján viheted ki a gyermeket. 1 évet el nem érő időtartamra kiviheted, ha a kapcsolattartást tudod biztosítani. Ebben a körben a gyámhatóság jogosult megváltoztatni a kapcsolattartást, de az a minimum, hogy az apa kiutazgatásainak költségeit viseld.
Belgiumi kiköltözés
Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot kérnék külföldre utazásunkkal kapcsolatban.
Anyagi okok miatt kiköltöznénk Belgiumba, jelenlegi párom ott kapott jól fizető munkát.
Az első házasságomból van egy kisfiam, akit természetesen vinnék magammal. Egy évre mennénk. Ezt mondtam is az édesapjának, aki ugye Magyarországon marad, hisz Ő itt dolgozik. Az elején még örült a hírnek, hogy a fia világot lát, nyelvet tanul egy évig, de egy hét után változott a dolog. Azt mondta nem engedi ki a fiát, mert hiányozna Neki. Mondtuk bármikor kijöhet hozzánk, a gyerek is jöhet haza szünetekben az apjához.
Kérdésem, hogy milyen jogai vannak az apának, megakadályozhatja a kimenetelünket? Muszály kimennünk, de én a fiam nélkül nem megyek!
Kérem, aki tud okosan ez ügyben írjon nekem!
Köszönettel: Hanna
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02