És te sem érdeklődtél nála, hogy jön-e, vagy sem.
Elmaradt láthatás pótlása; bírói tévedés
igen.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Az rendben van,hogy nem a férj hibája,ha beteg a gyerek, de talán nem is az enyém. A kedves Apuka nem jött el látogatni a kórházba, nem érdeklődöttt azóta sem a gyerek hogyléte felől, da ha pénteken eszébe jut, akkor ideállíthat a gyerekekért? Ez aztán a jog!
A kapcsolattartás nem a különélő szülő hibájából maradt el, tehát kérésre pótolni kell.
- Természetesen azt fogja mondani,hogy él a láthatás jogával, már csak azért is,hogy a programunkat meghiúsítsa. Hiszen a gyerekek felől már 2 hete nem érdeklődik. Én ápoltam 2 hétig a gyerkőcöt és most nincs jogom az előre tervezett programhoz? Nekem csak ahhoz van jogom,hogy már 8 hónapja egy fizetésből tartsam Őket, ápoljam Őket, a férj pedig viszi,ha nincs semmi gond? Ez nem túl igazságos:(
- A Jegyzőkönyvben benne van,hogy két mondatot tudtam elmondani, azt is a gyerekek védelmében tettem és akkor a bíró felszólított,hogy idő hiányában a többit írásban adjam be. Ezek után nem ítélte meg a tartásdíjat.
- Joga van a pótlásra. Hívd fel, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, él-e vele.
- Azt a jegyzőkönyvet látni kellene, mert olyan nincs, hogy arra ne legyen idő, hogy a fél elmondja, mit vitat és mit nem a másik előadásából.
Kedves Fórumozók!
Bár van ügyvédem , de sajnos a kérdéseimmel nem mindig tudom megtalálni:( ( a telefonja kikapcsolva, e-mail-re nem válaszol- sztárügyvéd, sztárgázsival)
1./A múlt héten a kisfiam betegsége miatt elmaradt a láthatás. A férjem az elmúlt 2 hétben egyszer sem kérdezte meg,hogy mi van a kisfiunkkal, meggyógyult-e már. Ez a hétvége az "enyém" lenne, így már hetekkel korábban programot szerveztünk a gyerekekkel. Kérdésem,hogy a férjemnek milyen jogai vannak a betegség miatt elmaradt láthatás pótlására? Illetve,hogy nekem jogom van-e ehhez a hétvégéhez?
2./ Az első tárgyalásunkon a férjem ügyvédje azt állította,hogy a férjem fizet tartásdíjat. Mivel rám már nem jutott idő a tárgyaláson, így csak később írásban jelezte az ügyvédem,hogy a férjem 6 hónapja egyáltalán nem fizet semmit. A bíró meghozta a döntését, hogy a férjem általam is elismerten fizet tartásdíjat, így elutasította a tartásdíj iránti kérelmemet.
Bizonyítékot nem kért a bíró, csak hitt a férjem ügyvédjének, ezzel újabb 3 hónapra arra ítélt,hogy egyedül tartsam el két kiskorú gyermekünket.
Hogy lehetséges ez? Mit lehet ilyenkor tenni? A fellebbezést 2 hónapja beadtuk, de még nem érkezett döntés. Egy bíró, hogy követhet el ilyen nagy hibát?
Van értelme támadni a bírót?
Előre is köszönöm segítő hozzászólásaikat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02