Tisztelt Fórumozók!
Mindennemű hasznos segítséget szívesen fogadnék...
A helyzet a következő: 4 hónappal ezelőtt betegségem miatt megszünt a munkaviszonyom, azóta a családi vállalkozáson belül kezdtem el dolgozni. Irodát bérlünk, a válllakozásból származó jövedelmünk feleségemnek is és nekem is minimálbér körüli.
A korábbi havi 30-ból havi 10-et tudtam fizetni tartásdíjat.Így 3 hónap alatt elmaradt 60 ezer Forint.
A munkaviszony megszűnése után rögtön kértem a tartásdíj leszállítását, ennek már 4 hónapja.Azóta ideiglenes intézkedést is kértem minden hónapban. A bíróság nem tett semmit.Elutasító határozat sem volt.A volt feleségem ügyvédje kiállított végrehajtási lapot, amit meg is kaptam egy csekkel együtt 1 hete (megfejelve 25 ezerrel a 60, össz- 85).
Kértem a végrehajtás felfüggesztését az elsőfokú bíróságtól, de semmi válasz 1 hónap óta (a héten újra beadtam erre egy kérelmet)
Most pedig megjelent a bírósági végrehajtó lefoglalni a két autónkat, az egyikkel én járok vidékre dolgozni, ez ér 1,2mFt-ot, van rajta 800eFt tartozás. A másik autót a feleségem kapta szüleitől ajándékba az első közös gyermekünk születésekor, ő a tulajdonosa és az ő nevén is van.Ezzel az autóval viszi óvodába a két gyermekünkket a városba és ezzel megy dolgozni.(napi 50km)
Kaptam ma levelet is a földhivataltól, hogy határozatban bejegyeztek végrahajtási jogot 63 ezer Forint tartozásra (+ járulékok)
Jogtalannak tartom az egészet és tanácstalan vagyok.