Láthatás költségei

ObudaFan # 2008.02.18. 20:29

Akkor rajta.

p_andrea # 2008.02.18. 20:24

abban nincs hiba. kb ezer okot tudok felsorolni... nem rám vonatkozóan, hanem a gyerekek érdekében

ObudaFan # 2008.02.18. 20:16

Ha erre hivatkozol, az totál bukás. Írd le , miért is fontos neked, hogy oda költözzön a gyerek, és főleg, hogy miért jó ez a gyereknek is.

p_andrea # 2008.02.18. 20:13

oké, értem. Akkor keressek egy nagyon jó ügyvédet, és hivatkozzak arra, hogy az ő tartózkodási és lakhelye (város szintem) megegyezik a gyerekekével? Mert hivatalosan ez a helyzet.

ObudaFan # 2008.02.18. 19:59

De nem ott lakik, tehát jogsértő, ha az ő hozzájárulása és a bíróság jóváhagyása nélkül költözik a gyermek. Az már csak plusz jogsértő, hogy be sem jelented az új lakóhelyét.

p_andrea # 2008.02.18. 19:48

A gyerekek lakóhelye hivatalosan nem változott, nem jelentkeztünk át ugyanis a másik városba. Tehát nagyon hivatalosan még mindig mindenki a szülővárosomban lakik (apa sem jelentkezett be az új lakcímre).
Az igen a költségek megosztására, vagy a szállításra vonatkozik?

ObudaFan # 2008.02.18. 18:05

Igen. Sőt, a gyermek lakóhelyté is vagy csak az ő hozzájárulásával, vagy bíróság engedélyével változtathatod meg.

p_andrea # 2008.02.18. 17:59

Próbálom tömören. Családegyesítés miatt elköltöztünk 130 km-re az otthonunktól, 3 gyerekkel apuka után. Apuka kilépett a családból, ezért a feltételek egyeztetése után (elhelyezés, tartás, kapcsolattartás) úgy gondoltam, hogy a 3 gyerekemmel visszaköltözök a szölővárosomba, ahol a maradék család, és lényegesen jobb körülmények várnak. Apuka új kapcsolatából adódóan maradni akar. Ez viszont jelentős kényelmetlenséggel és kiadással jár.
Érdeklődnék, hogy valóban kötelességem-e apuka utazási költségeibe beszállni, amikor jön a gyerekeit látogatni? Vagy kötelességem-e a gyerekeket elszállítani apuka tartózkodási helyére? Persze nem zárlózok el attól, hogy időnként elvigyem a gyerekeket, de erre nem vagyok hajlandó minden egyes láthatás alkalmával...