Értelek:-))
Tulajdonjogból haszonélvezet
A vagyonosodási vizsgálat rendkívül kellemetlen dolog. Úgyhogy nem sugallok semmit. :)
ObudaFan: most jelezze az Apehnak a vagyonosodást?
Ezt sugaltad? :-)
Ennél jobban fel forgatni? képtelenség:-)))
Na, akkor nem értettél. Nem baj, nem akarom még jobban felforgatni a családi viszonyokat. :)
ObudaFan: Biztosan tudom,hogy ők semmit nem jelentettek le az APEH-nál! Egy nem bevallott jövedelem után,nem inditanak vagyonosodási vizsgálatot!
Bár az APEH helyében én is meg kérdezném,hogy egy 23éves fiatalnak honnan lett a mai világban hirtelen készpénze lakásra?
Csak széljegyként jegyzem meg,hogy az exemnek 10éve! nincs bejelentett munkahelye, 10éve nem fizet adót! s a kutya sem foglalkozik vele!
„Ez utóbbi azért nem javít az egymás közti viszonyon.”
Ráadásul nem is bizonyítja az ajándékozást - hacsak a megajándékozott nem hivatkozik rá ijedtében. :)
Esetleg tanúkkal. Esetleg úgy, hogy az APEH-nak jelzi ezt, és vagyonosodási vizsgálatot javasol, ahol aztán kiderül, hogy volt-e a vevőnek pénze arra, hogy megvegye ezt az ingatlant. Ez utóbbi azért nem javít az egymás közti viszonyon.
kbs: Hogy tudnák bizonyitani?
A törvényes örökös jogán - feltéve, hogy bizonyítani tudják az ajándékozást.
ObudaFan: nagyon köszönöm a választ!
Részleteznéd ,hogy 15éven belül milyen jogon kérhetik a gyerekeim a kötelesrészt?
Köszönöm:-)
A gyermektartás szempontjából végülis mindegy, hogy átruházta az ingatlant, ha azt nem fizeti, azért, mert nem keres munkát, akkor annak büntetőjogi következményeivel szembe kell néznie.
Az öröklés szempontjából: ha az ajándékozást követő 15 éven belül hal meg, akkor van lehetőség kötelesrészt kérni.
Köszönöm, egyben elnézést. A történeted így lett kerek számomra.
Monalisa:3évi terror a törvény tehetetlensége s egy pszichológia szakvélemény után,mely szerint az apa s az apai nagymama agresszióra hajlamos s nincs jó hatással a kiskorú fiamra,jöttem el a házból.Az ujraszabályozás szerint csak az én felügyeletem mellett találkozhatnak a fiammal!!! Akkor miről beszélünk? A lányom nem akart oda jönni ahova mentem,s mivel őt nem bántotta az apja s nagy koru hát maradt.Az exék a mai napig sem tudják,hogy hol vagyok,ugyanis tul vagyunk egy két fenyegetésen......Ma már azt is tudom,hogy egy képviselő keze messzire elér ha a........Egyébként nem félek attól,hogy önálló életet éljek,hisz eddig is ezt tettem.Éveken keresztül napi 20 órát dolgoztam 3munkahelyen,hogy eltudjam tartani a gyerekeim s tudjam fizetni a számlát,miközben elviseltünk egy alkoholistát.
Ja s nincs bennem bosszúvágy.Az élet bünteti az exet helyettem.....
Sajna van ez így...
De most már tapasztaltabb vagy, így az energiádat próbáld az önerőre való támaszkodás irányába fordítani.
Számomra az az érdekes, hogy az ex-el közös tulajdonú házban a végén te már nem is laktál bent - csak volt hol másutt meghúznod magad...
Most sem az a problém hogy NEKED nincs hol laknod, hanem hogy a lányod maradt átmenetileg hajlék nélkül (...), lévén ő lakott helyetted a házastársi közös házban, amíg az végül is el nem lett adva.
Az az igazság,hogy tudatlan s tapasztalatlan voltam+ ki fogtam egy olyan ügyvédet aki csak a pénzt nézte,majd 2év után közölte "Sajnálom,de én ezt nem tudom véghez vinni" s kiszált az ügyből:-( Na ennek iszom a levét......meg persze az én két rossz döntésemnek 1:rossz társat választottam, 2:rossz ügyvédet.
Nem a törvényeink rosszak, hanem sajna te kötöttél vele a váláskor egy számodra kedvezőtlen egyezséget., egy dolog a szinte tűrhetetlen alkoholizmus, a másik a házastársi közös vagyon dolga - nem utolsó sorban az akkori gyerektartásra figyelemmel. Jól meg kellett volna szorongatni!...
Esetleg meg lehet próbálni, hogy az állam 3 évre előlegezze meg - ezt a gyámhivatalban megmondják -, de nem biztos hogy jó az ötletem...
Attól függetlenül, hogy most üres a "zsebe", előbb -utóbb majd csak kap valamiféle nyugdíjat és/vagy nyugdíjszerű ellátást., nos ha igen, akkor majd abból kezdik tőle levonni, utólagosan. Ezért a végrehajtónál évente jelentkezz (...), hogy el ne évüljün a követelésed.
Tulajdonában ingatlan nincs,bejelentett munkahelye nincs,munkanélkülit nem kap. Ezek szerint akkor ha nem fizet nem is tudják behajtani rajta!?:-( s végrehajtani sincs mit..........hát furák a mi törvényeink
A t.díjat a munkanélküli kifizetésből is le lehet vonatni, és a majdani esetleges nyugdíjából is. A bíróság a mindenkori jövedelem egy bizonyos százalékos mértékét határozza meg, ezen belül egy mindenkor fizetendő minimum összeget is. Persze a "nincs"-ből tényleg nincs mit levonatni, sem végrehajtást kérni.
Szerintem azzal a 6 M Ft-tal azt csínált amit akart, az az ő pénze, életében arról ő rendelkezik - akár a Dunába is szórhatta volna...
Sajnos ez van.
Most igy olvasva harácsolónak tünök,peddig nem igy van! Csak a gyerekeim érdekeit próbálom védeni. Mi szenvedtünk évekig az alkoholizmusától,én pereskedtem vele évekig a ház miatt.Azért mentem bele a fele-fele tulajdonú ház 40-60%-os megosztásába,hogy vége legyen már,s reméltem,hogy az majd valamikor a gyerekeimé lesz:-(
Sziasztok.Kérem,hogy aki tud adjon tanácsot!
Röviden:5 éve elváltam 2gyerekkel. Akkor én felajánlottam,hogy nem kérek tartásdijat s az ő részét irassa a gyerekekre. Nem volt hajlandó.A közös házunkat most adtuk el.A kapott pénzből (6millió) vett egy lakást amit a testvére lányának a nevére irták (az a tulajdonos) ő csak haszonélvező!Ezzel tulajdonképpen kitagadta a gyerekeit.Aktiv alkoholista,azt sem tudja mit ir alá.A lányom 20éves a fiam 10.Tartásdijat a fiú után néha fizet,de állitja,hogy már nincs a nevén semmi amire végrehajtást kérhetnék. Kérdés:jogilag rendben van e,hogy az ingatlanból szerzet tulajdonát féltestvére lányára iratja?Szerintem azt sem tudja mit irt alá.Az adás-vételnél is a bátyja intézkedett. Támadható? Követelhetik e valamikor a gyerekeim a köteles részt? A lányom most követelhet e valamit?A közös házat annak idején megosztva használtuk,az én részemben a lányom lakott. Most mivel én csak 4milliót kaptam,s még nem vettem lakást albérletben lakik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02