Férjem amerikai én magyar állampolgár vagyok, fiunk kettős állampolgár és mindkét országban megfelelően dokumentált és állandó lakcímmel bír. Válásunk barátságosan kezdődött, de most van egy kis probléma. Mielőtt hazaköltöztünk a kisfiammal, abban egyeztünk meg, hogy ún. közös fizikai és jogi felügyeletet kérünk, tehát, hogy a fiamnak mind az apja, mind az anyja egyenlő jogokkal rendelkezik és a gyereknek gyakorlatilag két otthona van. Férjem sérelmezte, hogy bár megegyezésünke az ügyvéd belevette a közös felügyeletet, a gyermeket mégis nálam helyezték el, ez azt jelenti, az ügyvédünk szerint, hogy Mo-n mégis el kell helyezni a gyereket valakinél, a jogszabály erre kötelez. Ezt azonban a férjemmel nem lehet elhitetni (mi különben megegyeztünk, hogy a gyermek az iskolaévet itt, szünidőt apjával tölti és nagyon jó apa, nekem ez ellen nincs kifogásom), ezért a kommunikációnk kezd elmérgesedni...
Kérdésem, a megállapodás mellett írhatunk-e egy kérvényt a bírósághoz, hogy vegye figyelembe speciális helyeztünket, hogy az a édesapa amerikai állampolgár és kérjük a bíróságot, hogy erre való tekintettel engedélyezze a gyermek valódi közös felügyeletét (vagy váltott felügyeletét) vagy egyéb más módon hathatunk-e a bíróságra? Eddig minden rendben ment, de itt ő (a férj), hajhatatlan. Minden segítséget szívesen fogadok, tanács, ötlet, konzultáció.
Egyebkent elkuldtem ezt a kerdest az ugyvedet keresekbe is, de amikor elkuldtem, nem jott visszajelzes, h elment-e vagy sem, szoval nem ertem, az a rendszer hogy mukszik...