családi pótlék

monalisa1 # 2008.03.29. 19:25

Nem jelenik meg a beidézett honlap, na mindegy.
A Google keresőbe írd be ismét a "családi pótlék" kifejezést, és a megjelenő rengeteg találat második találatának jobb felső sarkában olvashatsz a kérdésről.

monalisa1 # 2008.03.29. 19:21

Családi pótlékra az a szülő jogosult, akinek gyermeke még nem töltötte be a 23. életévét., a felsőfokú tanulmányokat folytató gyermek után azonban már nem jár. A cs.pótlékot a szülő kapja a munkáltatón keresztül.

http://www.csaladinet.hu/…avi-ellatas/#info

A megjelenő honlap jobb felső sarkában klinkelj rá a "családi pótlék" kifejezésre, és azt követően minden megtudható ezen állami juttatásról.

Kiscsillag90 # 2008.03.29. 14:21

Beírtam, csak nem egyértelmű a dolog, azért is fordultam ide...

monalisa1 # 2008.03.29. 14:12

Írd be a Google keresődbe a "családi pótlék" kifejezést, és onnan minden szükségeset megtudsz, kellő részleteséggel.

Kiscsillag90 # 2008.03.29. 11:49

Az lenne a kérdésem, hogy betöltöttem a 18. életévemet és ha elköltözöm otthonról és tanulmányaimat folytatom érettségizettek szakközépiskolájában (Minerva) jár-e a családi pótlék tovább és, hogy én kapom-e vagy továbbra is a szülő?

lewho # 2008.03.27. 06:45

Hadd legyek ünneprontó..

Főszabályként nem a gyereknek jár a családi pótlék, így a kérdésre a szerintem helyes válasz: NEM:)

/a szülő igényelheti, de maga az újszülött a leírt tényálladék alapján saját jogon nem kaphatja/

egyébként ölég régi...meg mér nem alszol hajnal 3kor vazze?:)

justizmord # 2008.03.27. 02:06

Tisztelt Területi Egyeztető Bizottaság

Azzal a kéréssel fordulok a t. Területi Egyeztető Bizottsághoz, hogy családi pótlék ügyemben állást foglalni szíveskedjen.

1962-ben nősültem. Özvegyasszonyt vettem feleségül, akinek volt egy felnőtt leánya. Apám gyakran ellátogatott hozzánk, aminek az lett a vége, hogy geleségül vette mostohaleányomat.

Ezek után természetesen mostohaleányom lett a mostohaanyám, az apám pedig a vejem. Apám feleségének, illetőleg mostohaleányomnak, aki egyben az anyám, született egy fia, akinek ezek szerint a mostohatestvére vagyok, mivel mostohaleányom anyjának vagyok a férje és így a feleségem lett a nagyanyám.

Időközben azonban a feleségemnek is született egy gyermeke, aki apámnak a sógora lett, nekem pedig a nagybátyám egyszemélyben, mert ha a mostohaanyám testvére a fiam, akkor magamnak az öregapja vagyok.

Kérem megítélni, jár-e családi pótlék a gyerekemnek, illetőleg a nagybátyámnak.

Iniuria non excusat iniuriam