Üdvözletem!
Tanácsra lenne szükségem!
Édesanyám 2019 februárjában hunyt el. Testvéremmel örököltünk egy kis értékű vidéki ingatlant és egy Cetelem hitelt, ami 1.170.000 forint. A hagyatéki eljárás során nem ismertük el a tartozást. Tegnap (2019.12.12) megérkezett a Cetelem álláspontja, miszerint fizessük ki a hitelt és a kamatait is, ami február óta keletkezett.
Természetesen ha elfogadtuk az örökséget, tudom, hogy ezt is fizetnünk kellene. Az előzmények:
Találtunk egy "kölcsönszerződést", melyen én és a testvérem tanúként szerepelünk. Viszont nem mi írtuk alá, valószínűleg édesanyám hamisította alá.
Évtizedekre visszamenőleg orvosi dokumentációval, pszichiátriai gondozással bizonyíthatóan súlyos mentális betegségekben szenvedett, úgy mint bipoláris zavar, azaz mániás depresszió, súlyos nárcisztikus személyiségzavar, szuicid és alkoholista epizódok.
A kérdéseim:
- Érdemes itt bármennyire is ellenállni, vagy engedjük el ezt a történetet és fizessük ki a tartozást egyben?
- Amennyiben fizetünk, ott tudunk-e a fenti tényekkel bármennyit is lefaragni az összegből, valamiféle megegyezéssel?
- Régóta fizetve van ez a kölcsön, lehet, hogy eleve fizetnünk kellett volna február óta a részleteket, így most ezek kamatait is ki szeretné velünk fizettetni a Cetelem. Ha mást nem is, ezt a kamatot vitathatjuk-e?
Előre is köszönöm a válaszokat!