Fellebbezés válás jogerőre emelkedése után?


UjraSari # 2020.02.27. 19:15

Értem, köszönöm.

Ami közben kiderült, hogy az elválás dátumát akarja megváltoztattatni vagy valami. Azt akkor is vitatta, de pont ezért az a per tárgya lett és a bírónő döntött róla, amit a végzésben meg is indokolt. Lehetséges azt újratárgyaltatni? Semmi új info nem került elő azóta - nincs minek.

Köszönöm az újabb segítséget.

Burn Out # 2020.02.27. 16:33

tartásdíj mértékével összefüggésben felesleges lenne gyámhatósághoz fordulni, mivel abban a gyámhatóság nem jár el.

szülői felügyeleti jog megváltoztatása szintén bírósági hatáskör

UjraSari # 2020.02.27. 15:12

Köszönöm szépen a választ. Ebből úgy tűnik, hogy a levélen kívül más módon ellenőrizni ezt az állítást nincs.

oligaliga # 2020.02.27. 07:22

Nyugi, vagy szívat, vagy hazudik, vagy azt se tudja, mit beszél. Nem kell pánikolni.

Addig ne keresgélj sehol, amíg nem kapsz hivatalos levelet. Ha kapsz, akkor gyere vissza kérdezni, vagy keresd fel az ügyvédet, aki a váláskor képviselt.

UjraSari # 2020.02.27. 02:20

Kedves fórumozók,

2017. júniusában hozott végzést a bíróság válásunk ügyében, amely 2017. augusztusában jogerőre emelkedettt miután egyik fél sem fellebbezett. Azonban most az alperes azt állítja, hogy ő fellebbezett mostanában és az folyamatban van. Én semmiféle értesítést vagy idézést nem kaptam. Kérdésem a következő: lehetséges-e ez egyáltalán, mert én úgy tudtam, hogy fellebbezésnek helye már nincs. Gyermektartás összegével illetve a gyámsággal kapcsolatban lehet beadni módosítási kérelmet (a Gyámhivatalhoz?), talán erre utalna? Van-e bármilyen online rendszer vagy egyéb információs vonal, ahol ez ügyben tudnék érdeklődni? Mármint hogy van-e bármilyen ügy folyamatban amelyben én érintett lehetek?

Előre is köszönöm a segítségüket.