Igazad van, eredendően nem az állam "juttatja" az özvegyi nyugdíjat, hanem egész másként van az. OK.
Árvaellátásra kapott özvegyi nyugdíj
Az állami juttatásról meg annyit hogy ez nem állami hanem fizetnek érte a még élők havont nem is keveset, vagy te érted az állam fizet?
ne keverjük a szezont...
id.özvegyire egy évig, utána ha személyében (rokkant, korbetöltött, vagy két tanuló ill egy tartósan beteg gyereke van) fennállnak a feltételek.
Ja egyébként nem kell házasnak lenni ahhoz hogy valaki özvegyi nyd.-t kapjon.
Egyébként akinek nincs gyereke az ne kapjon özvegyit? Vagy mit akartál írni?
Azt írta, hogy "... 1 éven túl csak akkkor jogosult özvegyi nyugdíjra, ha annak megállapításakor legalább két árvaellátásra jogosult gyermek ellátásáról gondoskodik."
És akinek nincs gyermeke?!
még mindíg nem értem
"anyamaci" beirása után...
monalisa ezt hogy érted?
Tényleg egy nagy igazságtalanság, mert pl. akinek nincs saját gyermeke, de házas volt és sajnálatosan megözvegyült, ő jogosult ezen állami juttatásra.
Sajnos 1 éven túl csak akkor jogosult az özvegyi nyugdíjra, ha annak megállapításakor legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodott. Igazságtalan de ez van.
Mert árvaellátásra csak egy gyermeke jogosult.
Férjem 2006-ban halt meg, két gyermekünk van.
Halálakor a nagyobbik dolgozott, a kisebbik egyetemista. Egy évig kaptam az özvegyi nyugdíjat, kérdésem pedig az lenne, hogy miért nem vagyok jogosult rá továbbra is?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02