Rossz vagy lényegtelen kérdések ezek. Dixi.
E.ON tartozás öröklése
Akkor megyek tovább, magasabb szintre viszem az ügyet...
A furcsaság az ügyben az, hogy
- apám hogyan örökölte meg nagyanyámtól a házat, ha már akkor is megvolt ez az E.ON tartozás?
- az E.ON miért nem jelezte a követelést akár akkor, amikor apám nevére átkerült a a ház, akár akkor, amikor mi továbbadtuk az új tulajdonosnak? 2021 szeptemberében lett eladva a ház.
- a ház tulajdoni lapjára miért nem lett bejegyezve a követelés? Az összes többi végrehajtás felkerült rá, ez miért nem?
Majd behajtják rajtad. Még csak új végrehajtást sem kell indítani, már folyik.
Legkorábban holnap kapok választ, azt majd megírom.
A választól függetlenül abszolút nem tartom jogosnak, hogy olyan tartozást akarnak rám verni, amihez gyakorlatilag semmi közöm. Nem én halmoztam fel azt a közüzemi számlát, még csak nem is jártam abban a házban 2004 és 2021 között. Az ügyben egyetlen levelet sem kaptunk ez idáig, amikor az új tulajdonos vette a házat, akkor sem szólt az E.ON, és persze a hagyatéki tárgyaláson sem jelezték a követelési igényüket. Úgyhogy innentől fogva teljesen irreleváns, hogy mi szerepel a dokumentumlistában, én ezt a tartozást NEM fogom kifizetni.
„Kikértem a dokumentumokat ma a végrehajtótól.”
No, és mit látsz benne? Van két szomszédos cselekmény, amelyek között több, mint öt év telt el?
Kikértem a dokumentumokat ma a végrehajtótól. Azt tudom, hogy mi, örökösök soha egyetlen levelet sem kaptunk ezügyben.
Ha elévült, akkor kérni kell a végrehajtót, hogy folytassa el a Vht. 41. § szerinti eljárást, és ha annak eredményeképpen nem fejeződik be a végrehajtás, akkor pert lehet indítani a megszüntetés iránt.
De előbb tudni kellene, hogy elévült-e. Kérdezd meg a végrehajtót, mikor, milyen végrejhajtási cselekmények történtek.
Ha esetleg elévült a végrehajtás.
Miért ne kéne kifizetni?
Kiegészítés: amiről szó van, az egy végzés, a végrehajtótól jött, de a Soproni Járásbíróság hozta meg.
Mi erről a tartozásról nem tudtunk semmit, most kaptunk róla először értesítést.
Sziasztok!
Nagyanyám elhunyt 2011-ben, apám pedig 2020-ban. Ők egy házban éltek, amit nagyanyám halála utána apám, apám halála után pedig én, bátyám, és édesanyám örököltünk. Emellett örököltünk még egy halom adósságot is.
A hagyatéki tárgyalás megtörtént 2021-ben, a hagyatéki leltárban szerepelt az ingatlan, és az összes adósság. Ezeket az adósságokat mi kifizettük, a házat pedig eladtuk, természetesen az összes közmű át lett íratva az új tulajdonosra.
Erre tegnap kaptam egy levelet, miszerint nagyanyám közel 100 ezer forintos E.ON (most már MVM) adósságot hagyott apámra, de mivel apám meghalt, ezért hármunkra, mint örökösökre szállt át az adósság. A kérdés az, hogy jogilag mit lépjünk, hogy ne kelljen kifizetni ezt az adósságot?
Apám hagyatéki leltárában nem szerepelt ez az adósság. Mi erről nem is tudtunk egészen a tegnapi napig. Amikor az új tulajdonosra át lett írva a villany, akkor sem jelezték...
Köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02