(Sőt, a tulajdonost sem tudod felszólítani, hogy vigye a bontószökevényét az udvarodról.)
Átíratás, elbirtoklás lehetséges?
„A póthagyatékis megoldás nem fog menni.”
Miért is? Az lenne ennek a módja. Amíg nincs ismert tulajdonos, megvenni sem tudod senkitől.
Nincs más út.
El nem birtokolhatod az ingóságot, mert jogcímmel használtad. Nálad ilyenkor el sem indul az elbirtoklás, amíg üztembentartó vagy.
Tisztelt Hozzáértők!
A következőképpen jártam. Évekig üzembentartója voltam egy autónak. A tulajdonos elhunyt évekkel ez előtt. Az autót szerettem volna megvenni, de az örökösök nem vetették bele a hagyatéki listába a kérésem ellenére sem, ekkor szóban mondták, hogy nem kell nekik a kocsi. Sajnos az elhunyt örököse külföldön él, bár az is lehet, hogy már elhunyt ő is, semmilyen elérhetőségét nem ismerem, tulajdonképpen még a nevét sem. Az én elérhetőségemet elvileg tudják, de engem 5 éve nem kerestek az autóval kapcsolatban.
Az autó az ingatlanomon áll, amióta lejárt a műszaki, csak kerülgetem, az állaga egyre romlik, adót nem fizettem, így ideiglenesen kivonták a forgalomból. Még talpra állítható lenne, de olyan turpisságokba nem mennék bele, mint a hamisított adásvételi.
Van-e valamilyen járható útja, hogy az autó a tulajdonomba kerüljön? Az egykori üzembentartói és a törzskönyv a birtokomban van. A póthagyatékis megoldás nem fog menni.
Ha erre nincs lehetőségem, milyen módon tudnék legálisan (!) túladni a kocsin, hogy ne díszítse az udvaromat tovább? A közterületre kivontatás nem járható út.
Köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02