Nem csupán a bejelentett átlagjövedelem alapján állapíthatnak meg gyermektartásdíjat.
Gyerektartás - Rezsiköltség
robin!
A tartásra kötelezettet netto jövedelmének 50%-áig lehet terhelni gy- tartásdíjjal.Az 50%-ot kell a bíróságnak százalékosan szétosztania a 3 gyermek között. Alapban 16,6% / gyerek.
A te netto jövedelmed ezek szerint 240 ezer/hó?
Ha igen,akkor jogos a 120 a három gyerekre.
Ha nem igaz,akkor lehet fellebbezni, mert nem jól állapították meg.
Nem végeztem még el a jogi egyetemet.
Amit jelenleg én teszek: a helyzet ugyanez, alsó és felső színt közel azonos alapterülettel. Fönt jelenleg 3 fő, lent 1 fő lakik. Gáz, víz 1 mérőn, villany külön.
Mivel a rezsiköltséget annak kell(ene) fizetnie, aki a szolgáltatásokat használja, a gáz és víz költségeit feleztem (méltányos, hiszen 3 fő több vizet használ). A számlák és a befizetési bizonylatok részletezésével elküldtem a fizetési felszólítást, azzal, hogy ha határidőig nem fizet, fizetési meghagyást fogok kérni.
Nem fog fizetni, köv. lépés: fizetési meghagyás (bíróság). Ha ellentmond, per. A másik fél által felhalmozott, különböző tartozásokat a vagyonmegosztásnál kívánom érvényesíteni. (Remélem, jól írom, legalábbis vmikor ez volt a hozzáértő tanácsa.) A bíróság az adott pár esetében nem vette figyelembe, hogy az apa és családja fizeti a teljes rezsit, így állapította meg a gytdíjat (az is hasonló, mint nálad), anya képes rá, lesz szíves fizetni. (Ez független a gyermekektől, ugyanis folyton az a hivatkozás, a gyermekeinek nem akar adni, vagy tőlük vesz el az apa.). A megállapított gytdíjat nem csökkentheted az ex egyéb tartozásaival!
3 hete mondták ki a válásomat, amiről a határozat még nem érkezett meg, tehát még nem jogerős.
Mai jó magyar gyakorlatnak megfelelően a bejelentett bérem nem takarja a teljes valóságot, amit a feleségem a tárgyalásom alatt többször felhozott. Lényeg a lényeg a bíróság 3 gyerek után 120 000 Ft gyerektartásra kötelezett, a bejelentett nettó 90000,- Forintos fizetésemből. Ezenkívül a családi ház amiben élünk, eddig alsó szinten a szüleim, felső szinten mi voltunk, most pedig a ház emeleti szintjét a ház eladásáig kizárólagosan használhatja. Én leköltöztem a szüleimhez, de várható, hogy lassan elköltözök a házból.
Már azt hittem lassan kialakul minden. Nem kivánnék fellebbezni, a gyerekek érdekében elfogadom az itéletet, mely 100%-ban az, amit a feleségem keresetében beadott. De ezzel Ő nem járt jól, igy elesik több szociális juttatástól.
Röviden a problémám annyi, hogy semmiféle rezsit nem hajlandó fizetni a házból.
Én átutaltam a gyerektartást, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően kiszámoltam a rá eső rezsiköltséget, ami igy is kevesebb, mert a ráeső résznek a felét, eddig is kifizettem, és ez az elszámolás is ennek a gyakorlatnak felelt meg.
Nem tudom mit tehetnék? Kellene valami felszólító levelet küldeni neki? Vonjam le a következő tartásdíjból?
Köszönettel, tisztelettel
Robin
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02