örököltem, de eladnák

tanacstalan02 # 2008.06.13. 21:53

Sajnos pár tízezer is pénz nekik ..

monalisa1 # 2008.06.13. 20:25

A klimafelszereléskor áttöretett falat/festést gyorsan hozassa rendbe...

monalisa1 # 2008.06.13. 20:23

Ahogy egy használt autó esetében, az extra tartozék beletartozó a vételárba, de felárat nem lehet kérni érte - örüljön az eladó, hogy vevő került a portékára (= házra). Azonban ha annyira ragaszkodik ahhoz a használt értékben legfeljebb csak pár tízezer forintra vélelmezhető klímához, szerelje le - és ekként nem kerül a háznéző látóképébe.

Egyébiránt ahogy Obudafan leírta.

ObudaFan # 2008.06.13. 19:40

Ha a szerződésben nincs kizárva, akkor a klíma azért jár a hzázhoz, ezért ebben az esetben ezt a szerződésbe kell foglalni.

tanacstalan02 # 2008.06.13. 19:25

Nagyon szépen köszönöm Kriszta!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.06.13. 19:15

Persze. Csak közölni kell, hogy az nincs benne az adásvételben.

tanacstalan02 # 2008.06.13. 18:42

Obudafan nagyon köszönöm. Még kérdezehetek egyet tőled? Ez más ügy: munkatársam is kérdezne itt , de akkor inkább ő nem regisztrál. Ők is árulják a családi házukat. Klímát szereltek fel egy éve. Azt elvinnék. Az nem a ház része, ugye? Vagy az? Hiszen ők vették . Úgy mint pl a tv-t vagy a mosógépet.Az se jár a házzal.

ObudaFan # 2008.06.13. 18:36

Kötelmi igényetek lehet a vételár felére.

tanacstalan02 # 2008.06.13. 14:12

Nem volt hagyatéki mert apámat hívták be csak az önkormányzathoz, és anyánk nevén nem volt semmi. ( bő 30 évig voltak házasok)

nandy # 2008.06.13. 14:04

Ott voltatok a hagyatéki tárgyaláson és nem emeltetek kifogást? nem kértétek, hogy vegyék hagyatéki leltárba a házat?
Volt egyáltalán bármilyen hagyaték?
Nem értem.

tanacstalan02 # 2008.06.13. 13:48

Azt hittük, szól ha eladná. Ezt nem gondoltuk...sajnos alkoholista.

Úgy gondoltuk, ha apánk "nem vette át", akkor nincs neki kifizetve. És feleljen ezért az ügyvéd, hogy úgy intéz adásvételt, hogy nincs nála meghatalmazás, de ő kifizet egy harmadik személynek, hogy vigye a pénzt apánknak. Ezt megteheti az ügyvéd? és ha apánk letagadja hogy pénzt vett át? Mivel nem bízott meg papíron erre senkit?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.13. 13:33

Álljunk meg egy pillanatra! Nem az eladás a"kiskapu". Ott nyitottatok egy "nagykaput", amikor elfogadtátok a hagyatéki leltárt az ingatlan 1/2 hányada nélkül.

A második bekezdést meg nem is értem, hogy jön ide. Mi közöd neked ahhoz?

tanacstalan02 # 2008.06.13. 13:23

Köszönöm. Házról tudtunk, csak arról nem, hogy eladta apám.És nem szól. Nem jár nekünk abból? Anyánké is volt , mert az közös vagyon volt . Szóval így meg lehet oldani, hogy kisemmiződjön a jogos örökös? Ez a kiskapu?

És még azt szeretném kérdezni, hogy a vevő közös ismerős ügyvédnek adta oda a pénzt, aki "elküldte " apámnak a pénzt egy 2. személy által. Azt tudom, hogy nem volt meghatalmazása a 2, személynek apámtól-szóval apám nem vett át PAPÍRON pénzt.. Hogy cselekedhet így egy ügyvéd????? Tudom konkrétan, hogy nincs nyoma, hogy apám átvette a pénzt. (vételár egy részét )

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.13. 10:32

Azt valószínűleg sehogy. Póthagyatéki eljárást lehet kérni, de az sem biztos, hogy eredményre vezet. Elég nehéz lesz ugyanis igazolni, hogy nem tudtatok a ház létezéséről. Jogi tévedésre viszont nem hivatkozhattok.

tanacstalan02 # 2008.06.13. 10:18

Üdv. mindenkinek. Történetem a következő: anyám meghalt váratlanul. Előtte kb egy hónappal vettek egy ingatlant apámmal(házasok voltak ) és ez az ingatlan apám nevére került, 100 %-ban. Hagyatékin szó nem volt erről, nekünk apám azt mondta "övé" . (nem vagyunk apánkkal jóban ) Megtudtam, hogy árulja! Sőt el is adta, kifizetés előtt tartanak a vevővel! Ilyenkor mit tudunk tenni???? Későn tudtuk meg, hogy hiába ment apánk nevére, az is közös szerzeménynek számít anyánkkal!
Hogyan tudjuk megtámadni az adásvételit?