Lakás használat

ObudaFan # 2008.06.23. 12:10

Arra az 1/4-re nem nagyon lesz bank, amelyik hitelt nyújt. A közös tulajdon megszüntetése lehet megoldás, de ebben az esetben csak a lakott forgalmi érték 1/4-re tarhatsz igényt, ha közös kiskorú gyermek is bent lakik. Ha a közös tulajdont nem szünteted meg, akkor, ha nincs a lakáshasználatról ítéleti rendelkezés, az 1/4 rész vonatkozásában lehet igényed a használatra, ha pedig van, akkor többlethasználati díjat kérhetsz.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.06.23. 11:09

Bíróságon kell kérni a közös tulajdon megszüntetését.

Marosi # 2008.06.23. 11:04

Üdv!
Elvált férjként egy családi ház 1/4 tulajdonosa vagyok,de a volt nejem lakik benne.Hogy tudnám hasznosítani,mert nem akarok visszaköltözni? Kaphatok-e hitelt az 1/4 részre,vagy más módon tudnám-e értékesíteni a részem,mert a volt nejem nem akar kifizetni?! Köszönöm.

monalisa1 # 2008.06.21. 14:32

Szabálysértést követ el és bírságolni fogják. És ha kell újra és újra.

Végső soron rendőrt is hívhatsz + tanút mint hatósági tanú - bárki nagykorú lehet -, és jegyzőkönyv készül, hogy nem enged be ill. akadályoz az ottlakásban. Akár a zárat is lecseréltetheted. Ha tán levérné (...) ez okból már a rendőrségen tehetsz feljelentést.

Az ex ne erősködjön hanem az általa választott két lakószobát tegye saját magának mielőbb lakhatóvá: burkoljon, fessen stb. - férfimunka...

terika # 2008.06.20. 20:49

mit takar pontosan ez ? mit érek el vele?

tomas64 # 2008.06.20. 19:28

A jogerős bírósági végzés birtokában birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől a te általad használt lakás részre.
A jegyző 30 napon belül köteles intézkedni.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.06.20. 19:26

Az önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni birtokvédelemért.

terika # 2008.06.20. 19:03

Sziasztok,

egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a válás kimondás után vagyunk, de a vagyonmegosztás még nem történt meg teljes egészében.
A ház amit közösen épitettünk, de az én nagyobb vagyoni hozzájárulásommal, most meg van osztva a biroság által, 1 szoba az enyém, 2 a volt férjemé amig nincs minden rendezve.
Azonban a féjem nem enged be a szobába, amit nekem itélt a biroság, a másik két szoba pedig nem olyan készültségi szintü, mint az az 1 és oda akar engem kényszeríteni (illetve ki a házból).
A 2 szobát ő választotta magának, most meg azt akarja használni amiben én vagyok. Pedig a végzés is megvan a felosztásról.
Mit tehetek most ? költözzek a szüleimhez ? pedig jogerős végzés van róla, hogy az az én saját használatu lakrészem. Tanu is van rá, hogy nem enged be. Rendőrt hívjak?

Előre is köszönöm ha van ilyen tapasztalatotok és megosztjátok velem :(