Házrész, megtévesztés

matthiasi # 2008.07.06. 03:54

Megesik ilyen szituáció más családban is, sőt néha cifrább is.

Attila0427 # 2008.07.05. 17:05

Jó napot!

Dr. Mohos Gábor: Ezzel még várjunk, de köszönöm a gyors hozzászólást.
Előbb-utóbb feljelentés lesz előbb, de még meg kell beszélni.
Köszönöm szépen a segítséget, ha szükségem lenne rá, akkor írok. (várhatóan holnap)

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.07.05. 06:06

Írjunk meg nagának egy feljelentést ?

Attila0427 # 2008.07.05. 04:21

monalisa: természetesen már tegnap kórházba került.

Kovács_Béla_Sándor: fel lesz, csak ebben szeretnék segítséget kérni.

monalisa1 # 2008.07.04. 22:03

Elnézést hogy nem jogi értelmű a hozzászólás, de...

A nagymamát sürgősen be kell vinni kórházba ahol a kiszáradás miatt pár napig folyt. infúzióra kötik majd - persze külön ki át kell vészelni "a" kórházi tartózkodást -, különben egy agg korú embernél ez a tartós meleg végzetes lehet - és akkor nincs élő tanú, hogy miként is a nagynéni részéről a megdumálás a fél házrészt illetően. (A pénzéhez is hozzáférhetett, elég egy "megbízás" miszerint amaz lánya kivet(i) a bankból.)

Esetleg a háziorvos tudhat egy háziápolási bt-ét ahonnan a nővér napi 2-3 órára kijár és ő köti be/cseréli az infúziót. és ha szerencsés a helyzet akkor a TB bevállalja az otthoni gondozás díját.

A többire majd jogász válaszol - tanácsot ad.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.04. 21:50

Megint a régi nóta: "Vitád van valakivel! - Jelentsd fel!"

Attila0427 # 2008.07.04. 18:22

Üdv!

A kis történetem úgy indul, hogy egy idős néninek, pontosabban a nagymamámnak jelenleg van 3 gyermeke. A nagyapám és Ő épített egy házat. Miután meghalt a nagyapám, azután a ház fele része eloszlott az akkor még 4 gyermek között. Így fele ház maradt a nagymamámnál. Miután meghalt az egyik gyerek, maradtam hárman, és a nagybátyám részét anyukám örökölte. A papírok el vannak intézve, minden ami kell.

Éldegélünk csendben, nyugodtan, az én családom, a nagymamámmal a házban. Nagymamám azt szerette volna(?!), hogyha a házrésze a három gyerek között oszlana el, egyenlő részben. Minden rendben is volt, míg egy nap az egyik gyerek (a nagynéném) elvitte innen lakni a nagymamámat hozzájuk (részletek nem írnék). Na már most ő 83 éves, és oly csúnya módon kihasználták, hogy arra szavakat nem találok. Nem látogathattunk, csak ritkán stb. De nem ez a lényeg.

Aláírattak vele, tudta nélkül persze, egy papírt, miszerint nagynénémre száll a házrésze. Sőt nem is száll, hanem már most az övé. Tovább megyek, az Ő nevében nagynénémék követeltek havonta 30000 ft-t, lakbér gyanánt, amiről persze megint nem tudott. Ez volt 2 hónapja, azóta nem fizettünk. (Ez még csak a kisebb gond)

A nagyobb az, hogy mikor megtudtuk ezt, hogy már 5 hónapja nem az Ő nevén van a fél ház, egyből hazahozták, úgy látszik már nem kellett nekik. De nagyon gyenge szegény, ki kellett hívni a mentőt hozzá. Elmondtunk neki mindent, ő mondta, erről ő nem tudott.

A baj az, hogy most nincs olyan állapotban, hogy ezt bárkinek is el tudja mondani. Kiszáradt, és nem tudjuk, mikor lesz jobban.

Fel szeretnénk jelenteni a nagynénéméket. Szüleim nem bíznak bennem, miszerint nincs tanú, aki alátámasztaná ezeket. Még nincs remélem jobban lesz nagymamám.

Szóval a feljelentés szólna: megtévesztésről, hamisításról, jogtalan követelésekről. - mivel nem vagyok ügyvéd, nem tudom vannak-e ilyen vádak, és mivel ügyvédre nem nagyon telik a családnak, így először az internet előnyein próbálom kihasználni. Olvasgattam a BTK-t, de ott nem nagyon találtam hasonlót.

Tehát: mit, hogy cselekedjünk, hogy a bűnös megfizessen? Amíg nem lesz jobban nagymamám zárolni kéne minden pénzforrást, a nyugdíját nem láttam négy hónapja, bankkártyával férhetett hozzá, elvileg megvan az összes. A szerződést, melyben átruházta a részét semmisíteni kellene, és börtönbe zárni nagynénéméket.
Addig lehet valamit csinálni, míg nagymamám nem tud 'vallani'?

Köszönöm előre is a válaszokat, ha kellenek még információk, részletek, írok, ha kell.