a családot megválogatni nem lehet.
de a rossz szomszédság is török átok
ajándék visszakövetelése
mindkettővel megromlott a kapcsolat és mind a két dolog jelenleg fenn áll. Sajnos ők egyháztatásba élnek jelenleg is és összefognak ellenem evvel, hogy amit kaptam azt ajam is vissza, mivel jelenleg egy másik ügyből kifolyólag pereskedek velük.
az előző témádban a szüleiddel romlott meg a kapcsolat és 1 millió forintról van szó.
most akkor hogy is van ez?
a kettő összefügg, vagy sem?
Igen.
Van egy ingatlanom, amit még az testvéremtől kaptam 2000-ben egy családi házat, pontosabban én kifizettem akkoriban a terheket (végrehajtás) amik voltak rajta és ennek fejébe kaptam meg, a nagymamám haszonélvezeti jogával együtt. Az ajándékozási szerződésben benn van, hogy terhelten elfogadtam (akkoriban ez rendezve is lett, jelenleg tehermentes,pontosabban az özvegyi jog még rajta van). A szerződésben kijelentés lett téve, hogy örökre, visszavonhatatlanul kaptam azt az ingatlant. Most viszont nagyon megromlott a kapcsolatom a testvéremmel, kérdésem, hogy vissza követelheti-e. Én szívesen visszadom (mert csak jelenleg teher ez nekem, van egy másik ingatlan, amibe lakom, viszont nem tudom eladni se, mert nagymamám benn lakik), nem arról van szó, viszont azt a pénzt kérném vissza amiket kifizettem akkoriban. Kérdésem, hogy ha visszaadom az ingatlant, akkor az a pénz jogosan visszajár-e nekem amit akkoriban kifizettem illetve még ajándékozási illetékre is akkoriban 154.000 Ft-ot fizettem. Ezeket én kérhetem-e vissza?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02