mire költi??

Goodwitch # 2008.07.23. 16:42

Zsopapa!

Tehát úgy gondolod, hogy a gyermek havi élelmezése, iskoláztatása, tisztálkodása, rá eső rezsi stb. nem emészti fel azt a 45000,- FT-ot?

Egyébként ha kábítószert szív, akkor miért nem kezdeményezed, hogy a gyerek hozzád kerüljön? Te is felelős vagy érte, hogy ilyen környezetben ne maradjon!
15 éves gyermek, ha nálad akar lakni, nem dönthet ellenére a bíróság, főleg, ha a körülmények olyanok, amiket írtál.

Goodwitch

monalisa1 # 2008.07.23. 16:42

És akkor a t.díj fizetés kötelezésének "megfordítása".

monalisa1 # 2008.07.23. 16:40

Napi szinten "szívni" bármit is, az mindenképpen költséges...

Az hogy "otthon ül" és nem jár dolgozni, ezt körül kellene járni., akár kezdeményezni is lehet a gyermekelhelyezés megváltoztatását a bíróságon. Egy 15 éves gyermek esetében nagy általánosságban már úgy döntenek, hogy annál a szülőnél a további elhelyzés, ahová azt ő kéri.

monalisa1 # 2008.07.23. 16:35

Legfeljebb a gyámhivatalt lehet(ne) felkérni egy környezettanulmányi elvégzésére, de nem hiszem, hogy eredménnyel járnának, mert az anya majd kreál olyan havi költséglistát a gyermekkel kapcsolatos költségekről/kiadásokról, hogy a 45 ezer forint t.díj messze nem is elegendő...

Ameddig a gyermek - úgy nagy általánossában - nem szenved hiányt semmiben, vagyis tiszta/meleg az otthona, kap elegendő és megfelelő ennivalót, a ruházkodása is elfogadható (...), valamint biztosított az iskolai költségek fedezete stb., stb. addig mondhatni minden rendben van.

Lehet, hogy az anya "elveszi" azokat a 15 ezer forintokat, de előfordulhat, hogy valamely forrásból visszapótolja - nem tudható.

zsopapa # 2008.07.23. 16:32

Ezzel az a gondom, hogy kommunikálni lehet vele, csak nem erről :D! Egyébként a nagy gondom az, hogy az is a tudomásomra jutott, hogy napi szinten kábítószert szed (sziv) csak azt nem tudom, ezt hogyan tudnám bebizonyítani, de gondolom ez már gyámügyes téma. Igazság szerint, még a buszbérletet is csak 3-4havonta vette meg neki, otthon nem csinál semmit, nem dolgozik, csak tv-t néz. A gyerek napokat egyedül van otthon, mert ö a kisebb gyerekkel, az anyjánál tölti el az időt. Szóval?

Láma # 2008.07.23. 15:17

Csjt. 69/A. § (2)
A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben szolgáltatja (gyermektartásdíj).

zsopapa!

Csak ha a volt asszonykával tudtok arról kommunikálni,hogy egy részét a gyermek nevére szóló megtakarításba tegye.

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

Láma # 2008.07.23. 15:07

Nincs.(x2)

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

zsopapa # 2008.07.23. 14:42

Gyerektartást fizető(!) elvált apa vagyok, és az érdekelne, hogy valamilyen úton-módon van-e jogom kontrollálni hogy a volt feleségem mire költi a tőlem "gyerektartás " cimén kapott mintegy 45000Ft-ot? A kérdés bennem azért merült fel, mert "biztos forrásból" - a vele élő 15 éves lányomtól!- tudom, hogy azt az összeget nem a gyermekemre költi! Van-e arra mód és lehetőség hogy hogy a gyerektartás teljes- vagy részösszegét, a gyerek nevére nyitott bankszámlára utaljam?