harminc év

csági # 2008.08.01. 14:26

Nagyszerű! Kicsit nehezen emészthető, és rendkívül igazságtalannak érzem, hogy igy ki lehet szúrni valakivel. Ő jól él és röhög a markában, én meg gondolkodhatok, hogy hogyan tovább és miből. Mindezek ellenére sem cserélném vissza a régi életemet.Jobb ötlet híjján maradok továbbra is optimista és köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2008.07.31. 20:07

Pert fog indítani, és fizetheted a perköltséget is.

csági # 2008.07.31. 19:27

Nem a banknak, hanem a férjemnek. A férjem kicsit kényszerhelyzetben van. Ha nem fizeti a hitelt ( ami ugye a gyerek nevén van ) a gyerekével szúr ki, esetleg a kapcsolatuk megszakításáig. A köztünk lévő szerződés ugy szól, hogy nekem felé kell fizetnem a havi törlesztőrész felét. Eleve úgy szólt köztünk a megállapodás, hogy a gyerek nevére, de ő fizeti a hitelt. Aztán jött a felesbe fizetés. Erre értettem a csöpögtetést.

ObudaFan # 2008.07.31. 17:57

Akkor felelős leszel azért, ha a bank esetleg felmondja a szerződést.

csági # 2008.07.31. 17:35

Egy kérdés! Mi van akkor, ha csopogtetve fizetek? Két hónapig fizetek, majd egy kis szünet, aztán megint egy-két hónap fzetés?

ObudaFan # 2008.07.29. 20:56

Mondom, látni kellene a szerződést.

csági # 2008.07.29. 19:39

Keves ObudaFan! Kissé dühít a válaszod! Lehet, hogy sok hülyeséget csináltam már, de önként, dalolva nem leszek hídlakó. Ezzel az állapottal nem feltétlen jár pesszimizmus.
Köszi a segítséget!

csági # 2008.07.28. 17:19

A Gyerekem rendesen megszenvedte ezt az egész herce-hurcát. Csak azért került az Ö nevére, mert mi a korunknál (54 )és a jövedelmünknél fogva nem kaptunk hitelt. Nem akarok kiszúrni vele. Mindenki féleszűnek tart, hogy ilyen " úrinő módjára " szálltam ki ebből a buliból. Ma már nem gondolom, hogy a közös gyarapodás után nekem semmi nem jár. Csak amikor az ember felújít, tataroz, sok pénzt fektet az otthonuk szépítésére, nem gondol arra, hogy mindezekről szerződést kell írni, mert egyszer csak lapátra kerül.

ObudaFan # 2008.07.28. 16:55

Hát látni kellene a szerződést. Mindenesetre ha az ingatlanjuttatás a fiad felé ingyenes volt, akkor ajándék visszakövetelésének lehet helye, és onnantól kezdve legfeljebb a saját ingatlanodra nem fizeted a törlesztőrészletet, és az úszik el, de legalább rajtad nem követel senki semmit.

csági # 2008.07.28. 16:24

Harminc év házasság után az "uj boldogság " miatt mennem kellett a férjem házából. Vett egy lakás 8.5 M Ft-ért, amire 5,5 M Ft hitelet vetettünk fel gyerekünkkel, mert mi kisjövedelmü vállalkozók voltunk. A tulajdonos a fiam lett, év haszonélvező. Novemberbe egy Házassági vogyonközösséget megszüntető szerződés keszült, benne azzal, hogy most augusztustól nekem is fizetnek kell a törlesztőrészlet felét. Sajnos aláírtam! Miután szétmentünk elhelyezkedtem egy állami hivatalnál, ahol fényességes jövedelmem nettó 75.ooo.- Ft. Most már tudom, hogy képtelen leszek lakásrezsit és a hitel felét is fizetni. Ugy jöttem el ennyi év után, hogy csak a saját dolgaimat hozhattam el. Polgári perre se a pénzhiány, se az idő miatt sem gondolhatok.
Most mit legyek??? Csági