Továbbra is az adósság megöröklése

ObudaFan # 2008.11.26. 17:29

Az örökös csak a hagyaték értékéig felel a hagyatéki tartozásokért.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.26. 07:09

Könyörgöm, csak egy hozzászólást olvass vissza. Csak egyetlen egyet.

(Úgy látszik nem csak ROM, hanem WOM is létezik.)

tekléna68 # 2008.11.26. 06:00

Szüleim elváltak akkor, mikor még 2 éves sem voltam. Apám nem nagyon élt láthatási jogával, volt, amikor még a gyerektartást sem küldte. Amire én is emlékszem, az, hogy 20 éves koromban meglátott . Akkor láttam utóljára. Most 40 éves vagyok, apámról azóta annyit tudok, hogy felelőtlen, léha életet él. Második házasságából született 2 gyerek, velük sem igazán törődött, nem szerette őket, velük sincs kapcsolata. Második házassága is véget ért már. Anyukám már 8 éve meghalt. Ezt csak a helyzet tisztázása miatt írom le, hogy világos legyen, mit kaptam én életemben az apámtól. Most viszont felmerült egy családi beszélgetés során, hogy én max. majd az adósságait öröklöm. Kérdés: hogyan talál majd meg engem a hatóság, mikor sem apám sem én nem tudjuk egymás lakhelyét, és hogy tényleg örökölhetem 2 féltestvéremmel együtt az adósságát? Létezik ekkora igazságtalanság? Hiszen én életemben semmit nem kaptam apámtól, a felelőtlen életmódja miatt miért az ártatlan gyerekek törlesszenek? Lehetséges, hogy nehezen megszerzett "vagyonunkat " ( 63négyzetméteres lakás és egy másfél milliót érő autó) mind elveszítsük amiatt az ember miatt, akihez életemben közöm nem volt?

ObudaFan # 2008.11.17. 12:11

Az örökös csak a hagyaték értékéig felel a hagyatéki tartozásokért.

szuperator1 # 2008.11.17. 11:50

Köszönöm elöző írásomhoz a hozzászólásokat, de még kiegészíteném, hogy világosabb legyen a kép.
Férjemmel közös vagyonunk nem volt, és szó sincs arról, hogy nem akarnék fizetni, de miután én is csak az adósságot örököltem, még a fentieken kivül, így nincs, nem tudok miből fizetni. Havi szinten így is 95000 ft-t fizetek adósság törlesztéseket. A gond az, hogy amivel pl. nekünk tartoztak, azt a Bíróság évek óta nem tiltja le a mi adósunktól, annak ellenére, hogy lenne miből,a papírjaim, tanúim, minden rendben volt. A férjemmel kapcsolatban meg azt jegyezném meg, hogy mi is együtt voltunk jóban-rosszban, de amig élt, ketten természetesen könnyebben fizetük az adóságainkat, és halála után is a sok tartozás ellenére is úgy emlékszem rá, mint az egyetlen férfi, akit szeretni tudtam.