Köszönöm elöző írásomhoz a hozzászólásokat, de még kiegészíteném, hogy világosabb legyen a kép.
Férjemmel közös vagyonunk nem volt, és szó sincs arról, hogy nem akarnék fizetni, de miután én is csak az adósságot örököltem, még a fentieken kivül, így nincs, nem tudok miből fizetni. Havi szinten így is 95000 ft-t fizetek adósság törlesztéseket. A gond az, hogy amivel pl. nekünk tartoztak, azt a Bíróság évek óta nem tiltja le a mi adósunktól, annak ellenére, hogy lenne miből,a papírjaim, tanúim, minden rendben volt. A férjemmel kapcsolatban meg azt jegyezném meg, hogy mi is együtt voltunk jóban-rosszban, de amig élt, ketten természetesen könnyebben fizetük az adóságainkat, és halála után is a sok tartozás ellenére is úgy emlékszem rá, mint az egyetlen férfi, akit szeretni tudtam.
Továbbra is az adósság megöröklése
Az örökös csak a hagyaték értékéig felel a hagyatéki tartozásokért.
Szüleim elváltak akkor, mikor még 2 éves sem voltam. Apám nem nagyon élt láthatási jogával, volt, amikor még a gyerektartást sem küldte. Amire én is emlékszem, az, hogy 20 éves koromban meglátott . Akkor láttam utóljára. Most 40 éves vagyok, apámról azóta annyit tudok, hogy felelőtlen, léha életet él. Második házasságából született 2 gyerek, velük sem igazán törődött, nem szerette őket, velük sincs kapcsolata. Második házassága is véget ért már. Anyukám már 8 éve meghalt. Ezt csak a helyzet tisztázása miatt írom le, hogy világos legyen, mit kaptam én életemben az apámtól. Most viszont felmerült egy családi beszélgetés során, hogy én max. majd az adósságait öröklöm. Kérdés: hogyan talál majd meg engem a hatóság, mikor sem apám sem én nem tudjuk egymás lakhelyét, és hogy tényleg örökölhetem 2 féltestvéremmel együtt az adósságát? Létezik ekkora igazságtalanság? Hiszen én életemben semmit nem kaptam apámtól, a felelőtlen életmódja miatt miért az ártatlan gyerekek törlesszenek? Lehetséges, hogy nehezen megszerzett "vagyonunkat " ( 63négyzetméteres lakás és egy másfél milliót érő autó) mind elveszítsük amiatt az ember miatt, akihez életemben közöm nem volt?
Könyörgöm, csak egy hozzászólást olvass vissza. Csak egyetlen egyet.
(Úgy látszik nem csak ROM, hanem WOM is létezik.)
Az örökös csak a hagyaték értékéig felel a hagyatéki tartozásokért.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02