Apaság vélelmének megdöntése ügyésszel

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.03. 09:08

Hacsak úgy nem...
Akkor maradt az ügyész - de egyszer sem biztos, hogy hajlandó lesz.

ObudaFan # 2008.12.03. 08:59

Na, akkor gyakorlatilag eltaláltam.

pallas # 2008.12.02. 21:14

Én indítottam apaság vélelmének megdöntése iránt pert és az alperes adta be a viszontkeresetet tartásdíj megállapítása miatt.

ObudaFan # 2008.12.02. 21:09

Valszeg a másik fél indított tartásdíj iránt pert, azt érdemben kelett tárgyalni, a kérdező meg kérte az apaság megdöntését, amit viszontkeresetként értékelt a bíróság, és ezt idézés kibocsátása nélkül megszüntette.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.02. 20:13

Mondom: fake.

pallas # 2008.12.02. 19:14

Kedves Sándor!
Valóban a feleségem e-mail címén regeltünk be.
De ettől még nem fake.
Amit leírtam, teljes mértékben fedi a valóságot, és nagyon fejbevágott, amit írtál!!!
A határidő valóban letelt és mégis tárgyalás volt. Nem is egy, majdnem 2 évig tartott a per. Az alperes-már az első tárgyalás kitűzése után benyújtotta tartásdíjra az igényét, mondván, megsértettem őt.
Milyen szakértőt kellett volna kirendelniük? Az ítéletben az van, hogy letelt a határidő, és ezért nem rendelik el a DNS vizsgálatot, szakértőről szó se volt!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.02. 17:55

Miért fake???
Soroljam?

1. Az apákat a legritkább esetben hívják Tímeának. Na, jó, ez még áthidalható. Mondjuk, hogy akkora láma vagy, hogy egy fórumos regisztrációhoz nem vagy képes egy ingyenes emilcímet generálni, inkább a a feleségedté (barátnődét, stb.) használod.
  2. Nagyobb probléma, hogy arról írsz, hogy érdemben tárgyalták az apaság vélelmének megdöntésére irányuló kereseteted - és úgy utasítottak el, hogy nem rendeltek ki szakértőt. Nos, ez nemigen megy.

2/a. Ha már túl voltál a kereset benyújtására nyitva álló határidőn, akkor érdemi vizsgálat - pláne tárgyalás - nélkül el kellett volna utasítani a keresetedet.
2/b. Ha viszont a bíróság már érdemi tárgyalásba bocsátkozott, akkor nem utasíthatta el a keresetedet anélkül, hogy bizonyítást vezetett volna le az apaság kizártságára illetve valószínűségére.

No, ezért orrontok fake-szagot.

ObudaFan # 2008.12.02. 17:46

A gyermek születésétől, vagy annak a ténynek, amely megdönti az apaságot a tudomásodra jutásától számított 1 éven belül indíthattál volna pert. Az ügyész még mindig indíthat, ha úgy ítéli meg.
Akkor is megilleti a kapcsolattartás.

pallas # 2008.12.02. 15:06

Szia!

Nem értem a hozzászólásodat. Miért fake???
Ez az ügy nekem nagyon fontos.

pallas # 2008.12.02. 15:04

Szia!

Nem értem a hozzászólásodat. Miért fake???
Ez az ügy nekem nagyon fontos.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.02. 14:38

Fake szag terjeng.
Vagy éberségi próba?

pallas # 2008.12.02. 13:25

Kedves Fórum Tagok!

Kérlek, segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve.
10 évvel ezelőtt egy nálam idősebb nő, aki már akkor túljutott a gyermekvállalásra alkalmas időn, alaposan csőbehúzott: futó laza kapcsolatunk volt, hamar véget ért, majd kb. 4 hónap múlva felhívott, hogy terhes tőlem. Furcsálltam, mert védekeztem és anno azt mondta, hogy ő is.
Végül a gyerek a nevemre került.
Megpróbáltam azzel a nővel együtt élni, de nem ment, folyton megalázott, mert őneki vállalkozása van és pénze, így azt gondolta, uralkodhat felettem.Két évig látogattam a gyereket az otthonában (tőlem 90 km-ra laknak) de az anyja állandóan terrorizált, veszekedett, újra akarta kezdeni a viszonyt. Elegem lett, nem mentem többet. Utána a szüleimet kezdte terrorizálni, zsarolta őket, hogy nem láthatják a gyereket, amígf én nem megyek le őhozzá... Terrorja sikeres volt, a mai napig feszültség van a szüleim és köztem, amely jelenlegi házasságomra is kihat, mert a feleségemhez és gyermekünkhöz is negatívan állnak a szüleim. Majdnem tönkrement a házasságom. A szüleimmel megromlott a kapcsolatom, mert nem hajlandók elfogadni, hogy az ő láthatásuk jogilag nem köthető ahhoz, hogy én lemegyek-e a gyerekhez. Az anyja amúgy is kijelentette, hogy nem láthatom sem én, sem ők (a most lezárult perben).
Apaság megdöntése pert indítottam, hogy végre tisztázódjanak a dolgok, mert szerintem nem az enyém az a gyerek, de kifiguráztak a bíróságon, a gyerek anyja össze-vissza hazudott, mégis: bármit mondtam, bizonyítottam, még csak említést sem érdemelt. Elutasítottak első- és másodfokon, mondván, miért nem előbb támadtam meg az apaságot. Gyerektartást is a nyakamba varrtak (mert az anya kijelentette, hogy a sértő megjegyzéseimre tekintettel akar gyerektartást, holott azelőtt nem fogadott el semmit, mondván ő gazdag, el tudja tartani a gyereket.)Emellett horribilis perköltségeket is ki kell fizetnem.
Kérdéseim: ezek után mit tehetek?
Ügyész megdöntheti az apaságot az érdekemben?
Az apasági nyilatkozat eredetijének egyik példánya szó szerint eltűnt! Évek óta kérem, hogy látni szeretném, de se a helyén (irattár), se a bíróságon nincs.
Az anya nyilvánvaló hazugságait, melyekről írásos bizonyítékok vannak, hol veszik figyelembe?
A láthatási jog megillet apát, nagyszülőt akkor is, ha nem látogatta a gyereket 8 évig?
Köszönöm a segítséget!