Hacsak úgy nem...
Akkor maradt az ügyész - de egyszer sem biztos, hogy hajlandó lesz.
Apaság vélelmének megdöntése ügyésszel
Na, akkor gyakorlatilag eltaláltam.
Én indítottam apaság vélelmének megdöntése iránt pert és az alperes adta be a viszontkeresetet tartásdíj megállapítása miatt.
Valszeg a másik fél indított tartásdíj iránt pert, azt érdemben kelett tárgyalni, a kérdező meg kérte az apaság megdöntését, amit viszontkeresetként értékelt a bíróság, és ezt idézés kibocsátása nélkül megszüntette.
Mondom: fake.
Kedves Sándor!
Valóban a feleségem e-mail címén regeltünk be.
De ettől még nem fake.
Amit leírtam, teljes mértékben fedi a valóságot, és nagyon fejbevágott, amit írtál!!!
A határidő valóban letelt és mégis tárgyalás volt. Nem is egy, majdnem 2 évig tartott a per. Az alperes-már az első tárgyalás kitűzése után benyújtotta tartásdíjra az igényét, mondván, megsértettem őt.
Milyen szakértőt kellett volna kirendelniük? Az ítéletben az van, hogy letelt a határidő, és ezért nem rendelik el a DNS vizsgálatot, szakértőről szó se volt!
„Miért fake???”
Soroljam?
- Az apákat a legritkább esetben hívják Tímeának. Na, jó, ez még áthidalható. Mondjuk, hogy akkora láma vagy, hogy egy fórumos regisztrációhoz nem vagy képes egy ingyenes emilcímet generálni, inkább a a feleségedté (barátnődét, stb.) használod.
- Nagyobb probléma, hogy arról írsz, hogy érdemben tárgyalták az apaság vélelmének megdöntésére irányuló kereseteted - és úgy utasítottak el, hogy nem rendeltek ki szakértőt. Nos, ez nemigen megy.
2/a. Ha már túl voltál a kereset benyújtására nyitva álló határidőn, akkor érdemi vizsgálat - pláne tárgyalás - nélkül el kellett volna utasítani a keresetedet.
2/b. Ha viszont a bíróság már érdemi tárgyalásba bocsátkozott, akkor nem utasíthatta el a keresetedet anélkül, hogy bizonyítást vezetett volna le az apaság kizártságára illetve valószínűségére.
No, ezért orrontok fake-szagot.
A gyermek születésétől, vagy annak a ténynek, amely megdönti az apaságot a tudomásodra jutásától számított 1 éven belül indíthattál volna pert. Az ügyész még mindig indíthat, ha úgy ítéli meg.
Akkor is megilleti a kapcsolattartás.
Szia!
Nem értem a hozzászólásodat. Miért fake???
Ez az ügy nekem nagyon fontos.
Szia!
Nem értem a hozzászólásodat. Miért fake???
Ez az ügy nekem nagyon fontos.
Fake szag terjeng.
Vagy éberségi próba?
Kedves Fórum Tagok!
Kérlek, segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve.
10 évvel ezelőtt egy nálam idősebb nő, aki már akkor túljutott a gyermekvállalásra alkalmas időn, alaposan csőbehúzott: futó laza kapcsolatunk volt, hamar véget ért, majd kb. 4 hónap múlva felhívott, hogy terhes tőlem. Furcsálltam, mert védekeztem és anno azt mondta, hogy ő is.
Végül a gyerek a nevemre került.
Megpróbáltam azzel a nővel együtt élni, de nem ment, folyton megalázott, mert őneki vállalkozása van és pénze, így azt gondolta, uralkodhat felettem.Két évig látogattam a gyereket az otthonában (tőlem 90 km-ra laknak) de az anyja állandóan terrorizált, veszekedett, újra akarta kezdeni a viszonyt. Elegem lett, nem mentem többet. Utána a szüleimet kezdte terrorizálni, zsarolta őket, hogy nem láthatják a gyereket, amígf én nem megyek le őhozzá... Terrorja sikeres volt, a mai napig feszültség van a szüleim és köztem, amely jelenlegi házasságomra is kihat, mert a feleségemhez és gyermekünkhöz is negatívan állnak a szüleim. Majdnem tönkrement a házasságom. A szüleimmel megromlott a kapcsolatom, mert nem hajlandók elfogadni, hogy az ő láthatásuk jogilag nem köthető ahhoz, hogy én lemegyek-e a gyerekhez. Az anyja amúgy is kijelentette, hogy nem láthatom sem én, sem ők (a most lezárult perben).
Apaság megdöntése pert indítottam, hogy végre tisztázódjanak a dolgok, mert szerintem nem az enyém az a gyerek, de kifiguráztak a bíróságon, a gyerek anyja össze-vissza hazudott, mégis: bármit mondtam, bizonyítottam, még csak említést sem érdemelt. Elutasítottak első- és másodfokon, mondván, miért nem előbb támadtam meg az apaságot. Gyerektartást is a nyakamba varrtak (mert az anya kijelentette, hogy a sértő megjegyzéseimre tekintettel akar gyerektartást, holott azelőtt nem fogadott el semmit, mondván ő gazdag, el tudja tartani a gyereket.)Emellett horribilis perköltségeket is ki kell fizetnem.
Kérdéseim: ezek után mit tehetek?
Ügyész megdöntheti az apaságot az érdekemben?
Az apasági nyilatkozat eredetijének egyik példánya szó szerint eltűnt! Évek óta kérem, hogy látni szeretném, de se a helyén (irattár), se a bíróságon nincs.
Az anya nyilvánvaló hazugságait, melyekről írásos bizonyítékok vannak, hol veszik figyelembe?
A láthatási jog megillet apát, nagyszülőt akkor is, ha nem látogatta a gyereket 8 évig?
Köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02