Kedves Fórum Tagok!
Kérlek, segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve.
10 évvel ezelőtt egy nálam idősebb nő, aki már akkor túljutott a gyermekvállalásra alkalmas időn, alaposan csőbehúzott: futó laza kapcsolatunk volt, hamar véget ért, majd kb. 4 hónap múlva felhívott, hogy terhes tőlem. Furcsálltam, mert védekeztem és anno azt mondta, hogy ő is.
Végül a gyerek a nevemre került.
Megpróbáltam azzel a nővel együtt élni, de nem ment, folyton megalázott, mert őneki vállalkozása van és pénze, így azt gondolta, uralkodhat felettem.Két évig látogattam a gyereket az otthonában (tőlem 90 km-ra laknak) de az anyja állandóan terrorizált, veszekedett, újra akarta kezdeni a viszonyt. Elegem lett, nem mentem többet. Utána a szüleimet kezdte terrorizálni, zsarolta őket, hogy nem láthatják a gyereket, amígf én nem megyek le őhozzá... Terrorja sikeres volt, a mai napig feszültség van a szüleim és köztem, amely jelenlegi házasságomra is kihat, mert a feleségemhez és gyermekünkhöz is negatívan állnak a szüleim. Majdnem tönkrement a házasságom. A szüleimmel megromlott a kapcsolatom, mert nem hajlandók elfogadni, hogy az ő láthatásuk jogilag nem köthető ahhoz, hogy én lemegyek-e a gyerekhez. Az anyja amúgy is kijelentette, hogy nem láthatom sem én, sem ők (a most lezárult perben).
Apaság megdöntése pert indítottam, hogy végre tisztázódjanak a dolgok, mert szerintem nem az enyém az a gyerek, de kifiguráztak a bíróságon, a gyerek anyja össze-vissza hazudott, mégis: bármit mondtam, bizonyítottam, még csak említést sem érdemelt. Elutasítottak első- és másodfokon, mondván, miért nem előbb támadtam meg az apaságot. Gyerektartást is a nyakamba varrtak (mert az anya kijelentette, hogy a sértő megjegyzéseimre tekintettel akar gyerektartást, holott azelőtt nem fogadott el semmit, mondván ő gazdag, el tudja tartani a gyereket.)Emellett horribilis perköltségeket is ki kell fizetnem.
Kérdéseim: ezek után mit tehetek?
Ügyész megdöntheti az apaságot az érdekemben?
Az apasági nyilatkozat eredetijének egyik példánya szó szerint eltűnt! Évek óta kérem, hogy látni szeretném, de se a helyén (irattár), se a bíróságon nincs.
Az anya nyilvánvaló hazugságait, melyekről írásos bizonyítékok vannak, hol veszik figyelembe?
A láthatási jog megillet apát, nagyszülőt akkor is, ha nem látogatta a gyereket 8 évig?
Köszönöm a segítséget!