Viszont ha a bíróság nem függeszti fel a végrehajtást és ennek ellenére nem fizetsz, lehet.
gyerektartás 18 év után
Mit jelent a végrehajtás felfüggesztése? Minden hónapban utaltam a gyerektartást a megállapodás alapján. Nem volt letiltás.
A keresetlevélben célszerű kérni a végrehajtás felfüggesztését is.
A bíróságon kell kérni.
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat. A kérdésemből valóban kimaradt, hogy mi közös megegyezéssel döntöttük el a láthatást, a gyerektartás mértékét. Ezt a megállapodást hagyta jóvá a bíróság. Kérdésem továbbra is az, hogy a fentiek alapján kell-e a bíróságon kérelmeznem a gyermek/rokontartás megszüntetését, vagy megtehetem azt is, hogy egyszerűen nem fizetem tovább érdemtelenség címén?
Értem, de a gyerektartás jogszabály szerint addig jár, amíg azt a bíróság meg nem szünteti vagy a felek úgy meg nem állapodnak, de ez utóbbi nálatok, ahogy látom, sajnos kizárt.
Az életfenntartásra felhasznált gyermektartásdíjat nem lehet visszakövetelni, de azt neked kell bizonyítanod, hogy nem arra használták fel.
mint irtam kb 1-1.5 évet fizettem a nagyobbikra ugy hogy közbe ö elköltözött és van élettársa. igy értem a tulfizetést amire kaptam a választ hogy nem kérhettem vissza.elözöekben leirtam a jelenlegi állapotot.
Miért jelenthetne fel, ha túlfizetésed van?
A másikban igen, meg lehet így állapodni, persze az anya kell hozzá, de ha neki nem tetszik, a bíróság úgyis jóváhagyja.
ezek szerint egy ilyen esetben röhöghet a markába mert nem követ el semmi törvénytelen dolgot sőt még fel is jelenthet holott tulfizetésem van amiért olyat is fizettem ami már nem járna. esetleg a kisebbik gyerekre aki szintén nagykoru és tanul megoldhato hogy ö kapja a tartást ne az anya ? gyerekkel kell megálapodnom és biroságra vinni vagy kell az anyátol is valami hozzájárulás ?
Nem lehet visszakövetelni.
szeretnék segitséget kapni! kérdésem a következö. mit tehetek ebben az ügyben? van 2 nagykoru gyermekem akik után fizetem a gyerektartást.mind a kettö nagykoru de tanul.nagyobbik második szakmát tanul és itt van egy kis gondom. elözmény:nem tartanak velem kapcsolatott igy nem is tudok semmit mi van velük.nem rég volt lemaradásom amiért feljelentett az anya. ekkor derült ki hogy a nagyobb gyerekre fizettem a tavalyi évben de ö már külön lakik és van élettársa is egy ideje.a feljelentéskor az ügyésznőnek mondtam hogy a nagyobbikra nem járt volna már kb 1 éve amiröl nem tudtam.a válasza az volt ha fizettem hát fizettem.mit tehetek ebben az esetben. esetleg igy van ahogy az ügyésznő mondta vagy visszaperelhetem az 1 évet ?
válaszukat elöre is köszönöm. szép estét mindenkinek.
Tisztelt Vanita!
Nem írta, hogy a gyermektartást megállapodás, bírósági határozat vagy bírósági határozat végrehajtói intézkedése alapján fizeti. Ha csak megállapodás és nem végrehajtott bírósági határozat alapján, akkor egyszerűen ne fizessen. Ha végrehajtói intézkedés alapján, akkor végrehajtás megszüntetése iránti pert kell indítani.
oonagh
Hát, látni kellene azt az ítéletet.
vanita
Bíróságon pert kell indítani a megszüntetés iránt.
Tisztelt Fórumozók!
A gyermekem ősszel múlt 18 éves, 2 éve nem tartja velem a kapcsolatot semmilyen formában. Ezt írásba is adta, hogy nem szeretne velem találkozni. A gyermektartást a mai napig utalom. A Csjt-ben olvastam, hogy amennyiben a gyermek elmúlt 18 éves és nem kíván a különélő szülővel kapcsolatot tartani, akkor nem vagyok köteles fizetni a gyermektartást. Az lenne a kérdésem, hogy ennek mi a gyakorlati menete? Bíróság előtt kell kérni a megszüntetést? Gondolom nem olyan egyszerű, hogy nem küldöm többet a pénzt.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelt ÓbudaFan!
Az lenne a kérdésem, hogy lányom 24 éves, költségtérítéses egyetemre jár, az ország másik felében albérletben lakik, ezeket diákhitelből, szociális segélyből, valamint pályázati ösztöndíjból és a két szülő támogatásából finanszírozza. Ennek ellenére a bíróság havi 20.000 forint tartásdíjat ítélt meg az exemnek, mert a szünetekben nála lakik és havonta 1x hazalátogat, nekem ezt meddig kell fizetni? A gyerek hány éves koráig, vagy az egyetem befejezéséig? Most kezdte a 2. évet. Érettségije és 2 db OKJ diplomája van.
Előre is köszönöm a segítséget és a választ
Nincs mit.
Köszönöm ÓbudaFan!
Most már azt hiszem nem lesz több kérdésem,mindent tudok:-)
A pervesztest.
Kovács Úr!
Hát esetleg azért , mert nem folyamatos, hiszen volt egy passzív féléve...
ÓbudaFan!
Köszönöm a választ! És kit terhel a költség? Mindkét felet, vagy engem ,mint alperest?
Felmerülhet a tanulmányok folytatásának a folyamatossága, vagy a kapcsolattartás hiánya miatt az érdemtelenség is.
Ilyen perekben néhány tízezer forintos perköltség merülhet fel általában.
Miért szüntetnék meg a gyerektartást?
ÓbudaFan!
Köszönöm! És még lenne egy kérdésem: Egy ilyen perben mekkora összegre számíthatok perköltség,illeték terén, ha nem kapnék költségmentességet?
És kinek kell azt megfizetni, ha a bíróság úgy határoz, hogy nem kérheti a tartásdíj visszafizetését a passzív félév időszakára, de további fizetésre nem kötelezi? Havi 20.000ft-t fizet a két gyerekre( a kisebb 18 év alatti)
Köszönöm!
Minél hamarabb add be, de sor kerül a tárgyalásra. Az erre szóló formanyomtatványt kell a költségmentességi kérelemhez mellékelni.
Kedves ÓbudaFan!
Az lenne a kérdésem, hogy gyermektartásdíj megszüntetése iránt indított bírósági eljárásban alperesként költségmentesség kéréséhez a kereseti igazoláson kívül mire van még szükségem,illetve, hogy ezt mikor kell kérnem. Valamint az igazolást arról ,hogy a gyermek nappali tagozaton tanul,mikor nyújtsam be, elég ha a tárgyaláson, vagy jobb ha előre beadom félfogadási időben? Már írtam, pontosabban kérdeztem ez ügyben korábban is: a fiam az egyetemi tanulmányait a második félévtől passziválta,aztán nem folytatta és jelenleg, szeptembertől érettségire épülő nappali képzésen tanul, de utóbbiról az apjának nincs tudomása, mert nem tartja vele a kapcsolatot, félévente egy telefonhíváson kívül.Ezeket azért írtam le , mert azt szeretném tudni, hogy ha az igazolást beadom, akkor is sor kerül-e a már kitűzött tárgyalásra. Bocsánat ha butaságot kérdezek, de ilyen dolgokban járatlan vagyok.
Köszönöm a választ!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02