Eltünt nagymama


Ally # 2004.01.27. 21:28

Én a helyedben a legutóbbi lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon próbálnék segítséget kérni, akár azzal, hogy bejelented, hogy eltűnt, aggódsz érte, hátha segítenek (ingyen) Sok szerencsét. Azért legközelebb ne hanyagold a nagyidat, ha a nagynénéddel összeveszel!

the big cat # 2004.01.10. 15:13

Mindezekhez jogod van. Arra azonban nincs jogod, hogy megtudd, hogy él-e, mivel lehetséges, hogy az altűnt személy ezt nem akarja tudatni. Azt ugyan tudhatnád, hogy meghalt-e, hiszen a halállal megszűnnek a személyiségi jogok is, de az könynen belátható, hogy az él/hal kérdésre adott válaszból kideríthető minden esetben, hogy él-e.

És jogi problémák esetén amegfeleő hatóságok fognak lépni.

robertgida # 2004.01.10. 12:26

És ha mégis meghalt a nagymamám akkor arra sincs hivatalosan jogom hogy megtudjam hogy hová temettette? Vagy ha felmerül valami jogi probléma, esetleg szeretnék hozzájutni valmilyen hagyatékhoz, lehet az fénykép vagy hasonló apróság ( nagymamámnak nincs a nevén már semmi számottevő érték ) akkos sincsen jogom hivatalosan ahhoz hogy valamit lépjek ?
A magánnyomozó biztosan valami számomra megfizethetetlen órabérben dolgozik, de azért ha más nem marad megpróbálom. Köszönöm szépen !

the big cat # 2004.01.10. 09:59

Nem igazán tudok jobb ötlettel szolgálni, mint, hogy bérelj fel magánynomozót, aki megpróbálja kiderítenia hollétét.

Az állami szervek nem fognak adatot szolgáltatni, mivel azzal a feltételezéssel élnek, hogy a személy a saját jószántából tűnt el.

robertgida # 2004.01.10. 09:32

Idős nagymamám ( elhunyt édesapám édesanyja ) betegsége és kora miatt évekkel ezelőtt a lányához ( elhunyt édesapám testvére ) került. A lányával azonban pár éve egy családi ügy miatt olyannyira megromlott a viszonyunk, hogy teljesen megszakítottuk egymással a kapcsolatot. A lánya azóta elköltözött egy ismeretlen címre, és vitte magával nagymamámat. Sajnos abban sem vagyok biztos, hogy nagymamám él-e még egyáltalán. A BM adathivatala csak a keresett személy beleegyezésével adja ki az adatokat, ez nyilván nem fog megtörténni. Szeretnék információt szerezni a nagymamám hollétéről, és nem tudom erre milyen lehetőségem lenne.
Kérem, ha valaki tud tanácsot adni, segítsen nekem.
Köszönettel.