igen, ez nagyon méltánylandó magatartás, Verde a saját sérelmein túllép, hiszen a gyermekei érdekét nézi.
remélhetőleg az exférjnek is benő a feje lágya.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
igen, ez nagyon méltánylandó magatartás, Verde a saját sérelmein túllép, hiszen a gyermekei érdekét nézi.
remélhetőleg az exférjnek is benő a feje lágya.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves kalamayka!
:)
Neked is szép nyarat!
Kedves verde!
Dícséretes magatartásról tettetek tanulságot! Kellemes nyarat nektek!
Leírom nektek a fejleményt.
Végül még tegnap este a férjem felhívta apát - nekem nem veszi fel a telefont, csak a férjemmel tárgyal, én senki vagyok neki, a férjem meg a balhék elkerülése végett magára vállalta a kezdetektől ezt a közvetítői szerepet - és rákérdezett a dologra. Apának ekkor esett le a tantusz, hogy a gyerekek kiskorúak, nincs szig-jük, ergó kellene útlevél..."Akkor menjetek be, oszt csináltassátok meg!" - hangzott dörgedelmes parancsa. na, nagy nehezen a férjem, miután apa kicséit visszább vett, megtudakolta, hogy mégis hova, mikor, meg hát ugye 3 hét míg megjön az útlevél, és ugye annak ára is van...természetesen futja az a gyerektartásból, ő nem fizet egy fillért se érte - a férjem felvetette, hogy talán, ha felesben állnánk a költségeit..de gyorsan el is vetettük a dolgot, még mielőtt a vadi új mercivel rendelkező apuka el nem kezdi fennen hangos szóval hirdetni, hogy mi a mi dolgunk...leginkább minden, de hagyjuk.
Szóval ma kértem időpontot délutánra, 3000 ft a két útlevél - kibírjuk, és így legalább, ha kedvünk támad külföldre menni a gyerekekkel, lesz útlevelük... Ők meg lubickolhatnak apával Korfun.
Én, így több év után is, csak egyetlen dologra vágyom, hogy egyszer apa a gyermekei anyjával, velem, képes legyen emberi hangon beszélni, és igenis, néha ha kell kérni...már csak a gyermekek érdekében is.
Sajnos válás után vannak, akik annyira sértve érzik magukat, hogy képtelenek reálisan látni a világot, és a gyermekeik érdekeit.
Probléma megoldva.
Bár, ha nem a srácaimat nézném, én is tudnék a hozzáállására "érdekesen" reagálni - és még lehet hamarabb alább is hagyna a beképzelt, utasító magatartásával...
Nem csak hogy szólhatott volna, de szerintem önkényesen ilyen döntést hozni,melyben az anya beleegyezése is kellett volna........ Külföldre, csak úgy ukk-mukk-fukk még nyaralni, de még egy röpke pillanatra sem viheti el úgy a gyerekeket, hogy az anya ne tudjon róla. Azért ezt érdemes lenne szem előtt tartani.
Más kérdés, hogy ez a gyerekeknek egy lehetőség, ha apa megbízható, akkor semmi akadályát nem látnám én sem a beleegyezésnek.
Az útlevelek sürgősségi felárát meg bizony apuka állhatná, ha már volt ilyen közlékeny, hogy nem mondta meg. Aztán megköszönhetné a gyors intézkedést, hogy amit elcs..szött a gőgje miatt, azt az anya segít rendbehozni.
Ha előre lefoglalt utazás volt, akkor annak lőttek :(
És erről semmiképp nem az anya tehet, ha minden úgy van, és csak annyi amennyit itt olvashattunk. Feleleősségre egyáltalán nem vonható, sőt!!! Itt most az apa mulasztott.
Holnap add be a gyermekek utlevelének meghosszabbítása iránti kérelmet, egyben kérj sürgősségi ügyintézést. (A normál meghosszabbítás 8-12 nap, a sürgősségi 5-6 nap, munkanapokban értendően.) Az illeték ha jól tudom +50% körül.
Így a nyaralás ha nem is jövő hét szerdán kezdődik - addig közösen kimennek strandra stb. -, hanem kb. július 6-a körül, de végül is nem marad el és ez a lényeg!
Mert nagy csalódás lenne a gyermekeknek, valamint őket "az" adminisztrációs probléma vélem a legkevésbé sem érdekli - tán nem is értik még...
Amúgy meg próbálj egy férfi "eszével" gondolkodni: a nő-, az anya mindig mindent észben tart.
Szóval nem érdemes vitázni, ezzel együtt szólhatott volna...
Külön írom: sok okmányiroda csütörtökön délután tovább tart nyítva, ezzel szemben pénteken meg egyáltalán nem!
"Lisa"
laikus hozzászóló
Másodkézből jutott tudomásomra, hogy apa 2 kiskorú gyermekünket külföldi nyaralásra vinné. Ez mind szép és jó, DE:
Jövő héten szerdán, azaz egy hét múlva indulnának és a gyerekeknek nincs érvényes útlevelük - viszont nekem senki nem szólt, hogy csináltassak már nekik (csak nekem van felügyeleti jogom, így csak én tudnám intézni), illetve apa hozzáállása miatt (kis millió kapcstartással való visszaélés) nem is engedném őket nyugodt szívvel, főleg így, hogy azt sem tudom hova...
Nem arról van szó, hogy megfosztanám a gyerekeket egy jó kis apával való tengerparti nyaralástól, csak egyszerűen elvárnám (nem tudom, hogy jogosan-e), hogy értesítsen engem is a dologról...ami egyébként neki is jó lenne, hiszen mint írtam, nincs útlevelük...
Kötelességem lett volna az útlevelüket meghosszabbítani, mikor az lejárt (tavaly nyár); felróható-e nekem ez a hiány; okolhat-e ezért apa, ha emiatt nem tudja kivinni őket???
NEM KELLETT VOLNA ELŐRE SZÓLNIA?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |