élettársi kapcsolat

monalisa1 # 2008.02.18. 09:06

banánliget,

akár együtt maradtok akár meg nem, mindkét esetben annyit "csikarsz" ki tőle amennyit tudsz, illeve amennyire fizetési hajndóságot mutat - különösebb viták/pereskedés nélkül.

Az hogy csak 50-60 ezer forintot ad át neked jelen idő szerint, vélem végül is az ő anyagi képessége is véges - de ezt neked kell tudni.

Amit az előző kapcsolatára költött valószínűleg még az "előtted" való időszakra értendő - most meg miért is törné magát amikor a kedves szüleid alkalmasint be tudnak neked/nektek segíteni.

Ha netán különmentek, és mivel van 3 gyermeke, a 100 + 40 ezer forintot kell a továbbiakban háromfelé egyenlő arányban osztania.

Az életbiztosítást módosíthatja, hogy a ti közös gyermeketek is kezdeményezett legyen.

banánliget # 2008.02.17. 12:04

Mit tehetek? Az élettársammal kezd megromlani a kapcsolatunk szeretnék tájékozódni milyen lehetőségeim vannak?
Az előző házasságából van két gyerek, a tartásdíj összege 100e Ft, plussz 40e Ft-ot fizett biztosítási díjra melynek kedvezményezettjei a két gyerek.
Fél éves a közös gyermekünk, az én házamban élünk.
A problémám az, hogy a mi háztartásunkba kb 50-60e Ft-ot fizet, azzal magyarázza ezt, hogy meg van mindenünk. Ez félig igaz is lehetne, de a lakásbelső még befejezésre vár, én is szeretnék takarékoskodni a gyermekemnek, ill. a gyes összege sem egetrengetően magas.
Összegezve igazságtalannak tartom, hogy az előző kapcsolatának mindent megteremtett (2 lakás, autó, felújítás), a mi gyarapodásunk pedig hidegen hagyja, látva azt, hogy a szüleim úgyis segítenek ha kell.
Amikor felmerült a különválás, azzal rukkolt elő, hogy ha ez bekövetkezik, a bejelentett 80e Ft-os munkabérén osztozkodhatunk.
Mit tehetek ha mégis együttmaradunk és mit kell tennem ha elválnak útjaink.
Köszönöm a válaszokat.

valami # 2004.03.16. 19:59

Fordított esetben mi a helyzet?? Vagyis ha az élettársi kapcsolat létesítése előtti (egyéni, társas is) vállakozás egyre jobbban megy, melyben viszont én is dolgozom, nekem is köszönhető a fejlődés.
Másik kérdés: ha egy BT-ben az élettársi kapcsolat alatt az élettársamnak a részesedése nő 10%-ról, 50%-ra, akkor ennek a gyarapodása "közös vagyonnak" számít, vagy sem?? (A 10 % az élettársi kapcsolat létesítése előtt már megvolt)
A közremüködés aránya mi alapján állapítható meg??

Tjutka # 2004.02.21. 05:14

Köszönöm, habár ebböl biztos morgolódás lesz.

the big cat # 2004.02.20. 12:20

Végrendelet.

Tjutka # 2004.02.19. 05:43

4 éve élünk élettársi kapcsolatban. Ez idö alatt párom vállalkozása lassan csödbe ment, most ott tartunk hogy kb 1/2 éve én fizetek mindent egyedül. 2 felnött lányát már most foglalkoztatja az öröklés (van egy üdülötelke és egy autója).
Hogyan tudnánk ezt a kérdést tisztességesen rendezni?