Állandó lakcím

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.22. 18:57

OFF
Kbs valószínüleg összetévesztett valakivel – szerintem.
Nem hinném. Jó a stílusérzékem, ő meg nem tudja eléggé elváltoztatni.
ON

monalisa1 # 2009.09.22. 15:02

Előszőr is azt kell tisztázni, hogy a ház ill. lakás ahol az anyós és a lánya lakik az kinek a nevén/tulajdonában van egészben ill. százalékosan. Ha az anyósé 100%-ban akkor bizony kirakhatja a lányát bármikor., nagykorú gyermek lakhatásáról a szülő már nem minden esetben köteles gondoskodni.

Ettől függetlenül az anyós "megleckéztetésével" (...) én nem várnék a helyedben..., de tanúk és maradandó testi sérülés nélkül.

A hitelt sajnos vissza kell fizetni, mindeközben ügyelni arra, hogy egyik se maradjon el mert esetleges nemfizetés lavinát indíthat el.

A barátnőd már miért ne költözhetne hozzátok? A "kedves" mamája ugyan má' ne korlátozza a nagykorú lányának magánéletét, valamint ha nem otthon lakik a rezsibe sem kell adnia - ti meg csak fizetitek a lakástok fenntartási költségeit őnélküle is, bizonyára.

Ha nagyon szorít valamelyik hiteltörlesztés, meg kell próbálni a bankkal az átütemeztetés, még mindig jobb mint "a" lavina miatti pénzügyi krakk beállta.

Kbs valószínüleg összetévesztett valakivel - szerintem.

"Lisa"
laikus hozzászóló

atlon # 2009.09.22. 08:15

"Megint rádjött?"

Ezt nem teljesen értem......

z

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.22. 07:49

Megint rádjött?

atlon # 2009.09.22. 07:22

Tiszteletem minden kedves olvasónak, nagyon megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni.
A történet a következő:
Párom az anyjától igen helytelen nevelést kapott. Mire megismerkedtünk, már 2 és fél millió forint volt a nyakában hitelként 4-5 nagyobb személyi kölcsön formájában, amit anyja vetetett fel vele "nagy bajban van a család kislányom" címszó alatt.
Természetesen mindet az anyja költötte el, de papíron mindehol párom neve szerepel, így beletörődtünk vissza kell fizessük. Hogy kezét lábát eltöröm az anyósnak, ha visszafizettük, az most nem ide tartozó jogi kérdés.
Az ide tartozó kédés az:
Párom egész fizetése úgy ahogy van megy hitelekre. Így sajnos nem tud hozzánk költözni, míg legalább egy nagy hitel vissza nincs fizetve, mert mi is minimálbérből tengődő család vagyunk. Ez legjobb esetben is még kb 1 év. Az anyját hiába kérte, ő már "nem emlékszik" a hitelekre, és követeli, hogy párom adjon a rezsibe, ha már ott lakik. Ő mondta, hogy nem tud, hiszen nem marad a fizetéséből semmi még jóideig.
Most ott tartunk, hogy az anyja zárat akar cseréltetni, hogy a lány ne mehessen haza. De az az állandó lakcíme.
Megteheti ezt az a mocsok?
Esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Zoli