apaság, fiktív név


Inka001 # 2008.04.30. 14:44

Judmi!

Úgy látom ezek a kérdések csak minket izgatnak és csak találgathatunk róluk.

A 4 éves gyereket már el lehet hozni a láthatás alkalmával. Tehát ha eléritek a láthatás megvalósulását, akkor vesztek tőle mintát.Mondjuk lehet,h nem az első alkalomkor kéne szegényt ezzel * és lehet,h nem is kéne megmondani,h mire is csináljátok amit csináltok vele...

Inka001 # 2008.04.30. 14:33

Hát nem irigyellek benneteket.

Az a véleményem, hogy a szülészeten ahogy kijön a baba, akkor kéne levenni a dns mintát (mindig és minden esetben, alapellátásként!) és akkor nem kéne mindenkinek összevissza perelgetni, de akkor miből élnének az ügyvédek ugye... :)

Sztem mindenkinek megfordul a fejében,h a saját gyerekét neveli-e vagy esetleg nem cserélték el a szülészeten a babáját, hisz ilyen is volt már...

A teszt, ahogy láthatod 125 000. Nem tom mennyi a 20% nálatok,de sztem max 1 év alatt megtérül, ha nem ő az apa.Ha ő az apa, akkor többé nem kell ezen filóznotok.

Összevissza szaroznak itt a hivatalok is az apasággal. Marha egyszerű, ha az anya tudja,h ki az apa, akkor szülés után 1 hónappal mintavétel és kész. Ha sejtése sincs ki az apa, akkor nagy ciki... :)
Vagy több embert megnevez és addig fejik őket,amíg rá nem akadnak az igazira. :)

És mifelé perverz jogász hozzáállás, hogy vkinek fiktív apja legyen?

Judmi # 2008.04.30. 14:29

Vagy mi már elvagyunk késve az apasági teszttel?? 4 éves a gyerek.

Judmi # 2008.04.30. 14:24

Végülis nekünk,az ex 1000%,hogy nem engedné apasági vizsgálatra a gyereket. És ezeket az apásági teszteket nem tudja vki,hogy részletfizeéssel meg lehetne e oldani? Nekünk a jövedelem 20%-át ítélte meg a bíróság. De a tartásdíj,ha jól tudom,a jöv. 50%-áig terjedhet,és attól félek,hogy ezt megemelik 50%-ra,ha bebizonyosodik,hogy ő az apa. Félek attól,hogy a rossz helyzetbe kerülünk majd emiatt. Mert ha a minimál bér 50%-át csak oda kellene majd fizetnünk,a közös gyereket és a lakást nem lehet fenn tartani húsz-harmincezer ft-ból. Most úgymond alkalmi munkavállalóival dolgozik a párom,így is fizetünk eleget,mert még van tartozásunk a végrehajtó és a hivatal felé is.

Inka001 # 2008.04.30. 14:03

Judmi!

Köszönöm a hozzászólást!

Én annyit tudok,h a gyerektartási perben célszerű kérni a láthatást, ha nem tett az anya erre javaslatot. Ha van láthatás, akkor a gyámhivatalban kell szólni,h nem tud az apa azzal élni. Ha nincs megállapítva láthatás,akkor erre lehet pert indítani.Ez nem nagy per. Max 1 tágyalás.

Én egyelőre nem tudok arról,h látták mással, sőt megerősítették,h akkoriban csak velem látták.Csak most már nem ugye.

Apasági teszt:
www.genetech.hu

Attól ,h bebizonyosodik ,h tényleg ő az apa,attól nem lehet több a gyerektartás.Kivéve, ha olyan keveset fizetek.

Azt nem tudom,h nem hivatalosan hogyan tudtok teszthez mintát szerezni,ha nem láthatja a gyereket.
Az apasági perben meg úgyis lesz vmilyen vizsgálat.De akkor ha nem ő az apa,akkor úgy tudom mindent a csaj fizet.

Judmi # 2008.04.30. 13:47

Na már elég sokat írok ,de most olvastam Inka001 hozzászólásodat. A páromnak sem volt apasági pere. És ő is kételkedik benne,hogy ő az apa,mert így utólag kiderült apósomtól,hogy ő nem egyszer látta a hölygikét más férfival. 3 éve fizetünk mi is,de apaásgi tesztre sajnos nem jut! Tudom,tudom,hogy 18 év alatt BŐVEN az apasági teszt árát fogom fizetni,de sajnos tényleg nem telik rá. Itt van nekünk is a baba,még részletfizetéssel sem tudnánk megoldani. De amúgy a tv-ben kb fél éve hallottam,hogy van olyan apasági teszt,amit névtelenül meg lehet csináltatni,tehát sem az apa sem a gyerek nevét nem kell nyilvánossá tenni,és abban a műsorban azt mondták,hogy ezt az emberek úgy csinálják hogy az anyuka nem is tud róla. Nem tud erről a tesztről valaki mondani valamit??? Mert attól is félünk,hogyha meglenne,az eredmény az anyuka többet követelne.

Judmi # 2008.04.30. 13:37

Mi pedig abban a helyzetben vagyunk,hogy tett a párom apasági nyilatkozatot,és fizet is,de nem láthatja,az ex mostani párja a nevére akarta venni a gyereket,de nem engedte a csaj,mert úgy elesik a pénztől. Ja és lenne is vkitől egy kérdésem,hogy lehet az anyukát kötelezni arra,hogy az apa lássa a gyereket? Mert ez így elég érdekes,hogy nem láthatja,csak a pénzt küldheti,milyen ok kell ahhoz hogy le lehessen mondani a gyerekről???

Judmi # 2008.04.30. 13:31

Kedvetlenke!
Előszöris,ha a valódi apa nem tett apasági nyilatkozatot,nem köteles (szerintem) fizetnie,tehát örülj hogy fizet,mert ez nem kevés pénz,és gondolom szükség is van rá! De azt ne várd el az apukától,hogy te a másik nevére íratod a babát és fizessen. Sőt én tudom(bár lehet,hogy rosszul),hogy az apának akkor is megvannak az apai jogai,ha fizet,tehát ha élni akar azzal,hogy lássa a gyereket,már megtette volna hiszen fizet. Te akkor csak azt akarod(minden sértés nélkül),hogy ne láthassa a gyereket,ne legyen semmi joga hozzá,ne legyen a gyerek a nevén,csak fizessen. Hát szerintem ez elég érdekes felfogás. Ezt minden sértés nélkül mondom :):)

Inka001 # 2008.04.30. 11:59

Erix!

Most kicsit pszichológust játszok, ha nem baj. :)

Nem tudom mire alapozzátok azt, hogy nem lehet gyereketek, ha azt se tudjátok, hogy melyikőtökkel van "baj". Gondolom próbálkoztatok és nem jött össze, de ezek szerint egyikőtök se ment el kivizsgáltatni magát. Ez a része nem jogi ügy,de én nem tudnék így élni...

Azt viszont el kéne fogadnod, HA 100%, hogy a párod az apa, hogy a kisfiúnak szüksége lenne apára.Ha nem is teljes állásban de néha...

Másnak mindig könnyebb tanácsot adni! :D

erix # 2008.04.30. 10:21

Inka!

Mi is gondolkodtunk már ezen,de biztos vagyok benne hogy ő az apa.
Bizti velem van a baj,nem ő nemzőképtelen.
Kicsit kiboritó helyzet.Mert mindenhol a nőket védik.Pedig én is nő vagyok.De sosem szülnék úgy hogy a párom nem akarná.....
Na mind 1 ,jó életünk lesz az tuti.
De nem baj fizetjük,mert ez igy ferr.
Csak maga a tudat rossz.Sött elviselhetetlen néha.
Nem is értem azokat a nőket akik belemennek a szerető szerepébe.
De ez megint más tészta.
De köszönöm hogy irtál.Szia:)

kedvetlenke # 2008.04.30. 10:16

szép napot nektek!
Visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat,de nem találtam a rámillőt.
Emiatt kérem a ti segitségeteket.
Van egy 4 hónapos kisfiam.
Az apukával nem volt tartós a kapcsolat.
Ő nem válalta agyereket,nem is vesz tudomást róla.Fizetni,fizet havi 20000 ft csekken.
De apasági nyilatkozatot nem tesz.
Most van 1 párom,aki sajátjaként szereti.A kérdéseim a következőek:
Ha a mostani párom a nevére veszi,esetleg ő neve kerül az apa helyére,akkor az igazi apával szemben nem lehet késöbb semmi.Mondjuk indithatok e akkor is még apasági pert?
Vagy ha 1 kitalált név kerül az apa helyére,akkor is indithatok,évekkel késöbb?
Megmondom öszintén azért nem akarom,hogy az igazi apa neve bekerüljön,mert félek attól hogy akkor bármit kérvényezhet ő is.
Mert ugye akkor apai jogok illetik meg.
de mi van ha az élettársat iratom be,és az igazi nem fizet?
Le tudják vonni,akkor is ha nincs semmije?
szóval mi lenne a jobb?
Ha azt akarom hogy ne legyenek apai jogai?
ne legyen láthatás,ne kelljen az endedéllye?
Köszönöm ha válaszóltok.

Inka001 # 2008.04.30. 10:00

Erix!

Csináltassatok apasági vizsgálatot és abból kiderül,hogy a nemzésképtelen párodé-e a kisfiú!

Ilyenekben nem szabad jópofizni!
Én is megbántam,h nem volt apasági per! Most 2 évig fizethetek és kételkedhetem...

Inka001 # 2008.04.30. 09:54

Sziasztok!

Férfi vagyok :)
2,5éves kapcsolatomból született egy gyerekem. Születése előtt apasági elismerő nyilatkozatot tettem.
A gyerektartási perben az anya elfogadta a 20% min. 20 000Ft összegű tartásdíjat és belement a hetekénti láthatásba is.De még a per előtt nem engedett a gyerekemhez a szülés után,mert az anyja pofátlanul pénzt követelt tőlem,én meg mondtam,h nem adok.Pedig vettem nekik babakocsit, gyerekágyat,mindenfélét még korábban, sőt kp-t is adtam nekik,amit nem tudok persze bizonyítani.
A per után a láthatásokon mindenfélével próbálkoznak,h elvegyék a kedvem a láthatástól.
Emiatt és újabb infók megszerzése alapján egyre inkább kételkedem az apaságomban.Természetesen a dnsmintavétel szinte lehetetlen.

A megegyzéses gy.t.per miatt 2 évig nem tehetek semmit tudtommal. Ha 2 év után apasági pert indítok és kiderül,h mégse én vagyok a biológiai apa,akkor
1.ez elég a bíróságon,h levegyék a nevemről a gyereket?
2.Van-e jogom kártérítési pert índítanom, hiszen hazudtak nekem egy gyereket és én érzékeny ember vagyok. Van jogom az erkölcsi és anyagi (24*20 000Ft=480 000Ft) veszteségemért pert indítani?Ha lehet indítani mekkora az esélyem?(Nem 10milkát követelek, hanem mondjuk csak 750 000Ft-ot.)
Szerintem egyébként egy ilyen ügy csalás, aljas indokból, előre kitervelten nyereségvágyból!Még hisztiztek is annak idején,h vagy elveszem a csajt kéttanus esküvőn házassági szerződés nélkül vagy elvetetik a babát.
3.Mi van, ha sikerül nem jegyzőkönyvezett apaságit csináltatni és kiderül,h nem én vok az apuka? Jelenleg átutalással fizetek,tehát leállíthatom a fizetést. A megállapodás miatt mégis követelhetik a fizetést jogi úton?Hivatkozhatok arra,hogy jól van apasági per és fizetek, ha az előző teszt tévedett volna...

ObudaFan # 2008.04.28. 20:47

Jogosan járt el.
Az a helyzet, hogy ez a lehető legkiszolgáltatottabb állapot. Az anya bármikor kérheti, hogy bíróság állapítsa meg, hogy ő a gyermek apja. Ezzel szemben ő, ha mégis úgy dönt, hogy szeretné apai jogait gyakorolni, csak akkor tud apaság megállapítása iránt pert indítani, ha éppen az apai jogállás nincs betöltve, vagyis nem tesz senki az anya hozzájárulásával teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot addig sem.

Miért nem védik a törvények az apákat is?

Dehogynem védik. Azokat az apákat, akik valóban apaként viselkednek, feljogosítja a különélő szülővel élő gyermekkel való kapcsolattartásra.
Továbbá a jogszabály senkit nem kötelez arra, hogy védekezés nélkül létesítsen szexuális kapcsolatot bárkivel is.
És hát végső soron nem biztos, hogy az egy jogkérdés, hogy mi a fontosabb: hogy ne öljenek meg egy magzatot, vagy hogy minél zavartalanabb legyen egy kicsapongó ember élettársi kapcsolata.

erix # 2008.04.28. 13:01

8 éve akart lenni.azóta vagyunk 1 ütt.

erix # 2008.04.28. 13:00

Sziasztok!
A segitégetekre lenne szükségem.Remélem tudtok nekem segiteni.Elöre is köszönöm.
( éve vagyunk 1 ütt a párommal.
Gyermekünk nem született még...és abban a tudatban vagyunk hogy nem lehet.
A párom időközben összejött a munkahelyén 1 lánnyal.ez a lány tisztába volt vele,hogy élettársi kapcsolatban él.És válalta a szerető szerepét.
kb 7 hónapig voltakk 1 üt,és a lány terhes lett.
A párom nem akarta ezt a babátnem védekeztek mert a párom abban a hitben volt hogy nem lehet.
A lány mégis megtartotta.
Mikor kiderült a terhesség,a párom kérte hogy ne tartsák meg.De a lány megtartotta.
Köben nekem mindent bevallott a párom,és kibékültünk.....
De mondtam neki,hogy én csak abban az esetben maradok vele,ha a gyerekhez nem lesz semmi köze.
Időközben megszületett a kisfiú,január 13 .án.
És mi már január 20.án feledtuk az első összeget 15000.ft ot.Azóta is mindig küldjük.A párom nem irt alá semmit.szóban meg1 eztünk velük. A gyerek az anya nevét viseli...
kérdésem:származik e ebből vaami hátrányunk?
Jogosan járt el a lány,hogy + tartotta?
Miért nem védik a törvények az apákat is?
köszönöm szépen.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.22. 21:20

Elővezetik.

gikuska # 2008.04.22. 14:08

Fórumozók és Jogisegítő!!
Köszönöm a választ KBS!Egy dolgot szeretnék még kérdezni Tőled,vagy a Fórumozóktól,hogy mi történik akkor,ha az anya és a gyermek nem jelenik meg a DNS- vizsgálaton (akár többször sem)! Mivel a vélelmezett apa megtagadta az apaságot és csak a DNS - vizsgálattal tudná bizonyítani,hogy nem az övé a gyermek,de ha a bizonyítás lehetetlen(az anya miatt,mert nem jelenik meg),ilyenkor mi a bírósági eljárás?????

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.22. 12:48

Egy próbát esetleg megér.

gikuska # 2008.04.22. 12:43

KBS és OdubaFan!
Köszönöm a válaszokat!
Az a helyzet, hogy a vélelmezett apa pont a határán áll annak az időpontnak, amit a bíróság még számításba vesz. a gyermek születését megelőző 300.nap. Pont egy héttel esik bele.(Gondolt arra a vélelmezett apa, hogy, amint megérkezik a tárgyalás jegyzőkönyve, azt megfellebezi és az anyával való kapcsolat megszakítását korábbra teszi, hiszen Ő sem emlékezik pontosan, hogy melyik héten lett vége. Nem tudom, hogy erre van-e lehetősége 8 napon belül?) Az igazi gond, hogy mivel az anya a gyermekei után kapott jövedelmekből él, így az apasági teszt költségét, az eredményt követően(amiben a vélelmezett apa biztos) nem fogja tudni kifizetni és nem is akarja. A jövedelmét pedig nem tudják leterhelni, a már említett ok miatt. Ha fellebbezésnek van helye, akkor a megelőlegezést lehet az anyára terhelni?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.22. 10:50

Lehet. Én arra gondoltam, hogy az apaság a Csjt. 38. § (2) bekezdés alapján megállapítható - az ellenbizonyítás pedig az állítólagos apának áll érdekében, ezért őt terheli az előlegezés.

Ha jól látom, a bíróság is így gondolta. Vagy ez még csak előzetes félelem, gikuska?

ObudaFan # 2008.04.22. 10:33

Speciel ha az anya indítja a pert az apaság megállapítása iránt, akkor az anya előlegez.

gikuska # 2008.04.21. 14:49

KBS!
Eddig ezt értem,csakhogy tuti,hogy nem tudja kifizetni a perköltséget,amit majd rávernek! ÉS,ha bebizonyosodik,hogy nem is Ő az apa,akkor ugrott az a 200 ezer Ft "előleg",mert nem tudja kifizetni,ha meg leüli? akkor meg hol a pénzem,mert mentességet nem kap! Szóval mindenképpen fizetni kell,ha azt akarom,hogy bebizonyosodjon,h. nem az övé a gyerek!???

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.21. 14:20

Megelőlegeznie kell a vizsgálat költségét - ha másképp nem tudja kizárni az apaságát. Ha a vagyoni helyzete indokolja, akkor kaphat költségmentességet, költségfeljegyzési jogot. Ha pedig nyer, a megfizetett előleget perköltségként kifizettetik a felperessel.

gikuska # 2008.04.21. 14:16

Kedves Jogisegítő és Fórumozók!
Érdeklődés szintjén szeretném megkérdezni,hogy egy apasági perben,ha az anya akkor adja be az apaságit mikor már a gyereke 18 hónapos elmúlt,és genetikai vizsgálatot kérnek,azt az apa-jelöltnek kikell teljes összegben fizetnie,nem lehet fellebezni?? Mert ez nem igazság,hogy nem is az övé a gyerek,mert csak ráfogják,és ahhoz hogy tisztázza magát,neki kell fizetnie a vizsgálatot,mert nem előlegezik meg! Hogyan működik ez???