Köszönöm szépen a tanácsokat. Sajnos a házba bejutásnál kicsit fordított a helyzet, mivel én nem tudok bejutni, ő pedig a temetés napján már elkezdett kipakolni. Az ingatlanokon tartási jog van bejegyezve, halotti anyakönyvi kivonat nélkül azt nem tudja levenni, valószínűsítem ezért szeretné gyorsan megszerezni tőlem. Ha jól gondolom ő csak bírósági úton tud szerezni másolatot, nem? Lenne még egy kérdésem, elég nagy a per tárgya, költségmentességet én nem kaphatok, mivel ahhoz magas a keresetünk. Viszont öcsém kérhetne. Járható út az, hogy csak az öcsém nevében perelünk??
kizárás az öröklésből
- 1
- 2
Sziasztok!!
Tudnátok nekem ajánlani valakit, aki elvállalná az ügyemet?? Főleg Vas megyei ügyvédet keresek, mivel minden ingatlan, illetve tanúk ott vannak.
Az öcséd nevében perléshez:
Pp. 85.§ (3) "Nem részesíthető költségmentességben a fél, ha perlekedése rosszhiszeműnek vagy már előre teljesen eredménytelennek látszik, úgyszintén akkor sem, ha mint engedményes lép fel, és valószínűnek mutatkozik, hogy az engedményezés a költségmentes perlés lehetővé tételét célozta."
Rád az utolsó fordulat vonatkozik.
Szia Bamona,
járható mindkét út, kérd meg az öcséd nevére a költségmentességet - ha érvénytelenség cínmén perelsz, és nyer az öcséd, akkor az ítélet a Te javadra is fog szólni, mert az érvénytelenség mindenivel szemben hatályos (az ötletet nagyon jónak és abszolut kivitelezhetőnek tartom). Viszont ha nem ezen a jogcímen perelsz, hanem valami mást talál ki az ügyvéd, aminek nincs abszolut hatálya, akkor jobb, ha te is besállsz a perbe...
Ha nincs kulcsod, akkor minél előbb indíts pert, és gyorsan kérd a perfeljgyzést. Az ügyvédválasztás ne okozzon problémát - bízz a szerencsédben, és jól választasz
sok sikert
és még valami: meglátásom szerint a Te ügyednek abszolut semmi köze nincs az engedményezéshez
Köszönöm szépen a biztatást, azt hiszem igencsak rám fér. Sajna jelenleg nem sok mindent tudok tenni, bíróságon szünet, ügyvédek szabin. Még egyszer köszönöm a segítséget!!
perzse, persze bamona... csaj nehogy eladja a lakást közben. Nincs minden ügyvéd szabin, és a kersetet be lehet adni most is ... úgyhogy jobb, ha igyekszel ...
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02