gyermekelhelyezés apánál


Opps # 2017.04.21. 19:29

Üdvözlet!

A kérdésem a következő lenne:

Az előző be nem jegyzett élettársi kapcsolatomban született egy kislányom, jelenleg 7 éves.

Vásároltunk egy lakást amihez 2013-ban utólagos szocpolt érvényesíttettünk.

A gyermek és az anyuka a mai napig a lakásban életvitel szerűen élnek.

Megegyeztünk, hogy havi szinten fizetek 25000 Ft gyermektartást, 35000 Ft lakáshitel törlesztést, ami pontosan a fele a törlesztőrészletnek.

Amennyiben bíróságra adnánk ezt az ügyet, akkor a netto 300000 Ft fizetésemhez képest mekkora gyermektartást állapítana meg a bíróság?

Általában mekkora gyermektartás összegre jogosúlt a szülő egy 7 éves gyerek után?

Beleszámít a bíróságon, hogy a lakáshitel felével hozzájárulok a lakhatáshoz? Ennek ellenére, semilyen ellentérítést nem kérek, amiért a lakrészem használja.

Közös felügyeletben állapodtunk meg a Gyámügy előtt. Amit Ő maximálisan ki is használ, mivel a gyerek kb fél hónapot velem és a feleségemmel tölt, ennek ellenére Ő semmiféle tartásdíjjat nem fizet.

Az utólagos szocpól miatt, ha gyermekelhelyezési pert indítanék a bíróságon és nyernék, a szocpolt kamatos kamattal kellene visszafizetni az államnak, mivel a gyermek lakhelye megváltozna?

Illetve mint apa, mennyi esélyem lenne a bíróság előtt arra hogy a gyermek felügyeletét nekem ítéljék, mivel úgy gondolom, hogy az a néhány nap -mivel a volt párom édesanyja a hónap harmadában vigyáz a gyerekre- amit az anyjával tölt negatív környezetben, nem támogatja a fejlődését, továbbá a gyereket és a környezetünket uszítja ellenem. Teljes mértékben próbál kihasználni, mint anyagilag, mint a gyerek irányti szeretetemet.

Az édesanyja extra igényei miatt, egyre több gyerektartást szeretne rajtam behajtani a gyermekre hivatkozva. Stabil házasságban élek a feleségemmel, fix munkahelyünk van mind a kettőnknek. A gyermekem jól érzi magát nálunk, úgy gondolom, hogy jobb helye lenne ebben a környezetben.

Köszönettel

Rebeka1 # 2017.04.21. 15:28

Kedves Fórumozók!

Végigolvastam itt a fórumon több tucat esetet, hozzászólást, több címszó alatt is, hogy tájékozódjak mennyi esélye van egy apának, hogy gyermeket nála helyezzenek el. Elolvasgattam nagyjából majdnem minden olyan törvényt ami ide vonatkozhat.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a gyermek nem kötődik az apjához és mereven elutasítja és hallani sem akar róla és az elmúlt 1 évben 4x találkoztak, amiből a leghosszabb is 1 óra volt és az édesanya neveli 7 és fél éve /fél éves volt a gyermek amikor a szülők különköltöztek/ akkor mivel tudná az apa a bíróságot meggyőzni, hogy ő hozzá kerüljön a gyermek? A szülők közös megegyezését a bíróság jóváhagyta amikor a gyermek 2 éves volt, hogy az anya gondozásába és nevelésébe kerüljön. A gyermek apjához való viszonya az anya magatartásának köszönhető. A kapcsolattartásokat sorozatosan akadályozza a gyermek ellenállására hivatkozva. Mikor lenne esélye az apának a bíróságon?

ObudaFan # 2017.03.23. 15:44

Ha gondolod, írj e-mailt.

alfateam # 2017.03.23. 10:54

Bal-oldalon a szolgáltatások rovatban:
ügyvédi szaknévsor
ügyfél keres ügyvédet

Totitech # 2017.03.23. 10:47

Köszönöm a hozzászólásokat.

Anyánál is van féltestvére a kicsinek. Ez sem segít az ügyemben, sajnos.

Az első tárgyalás jegyzőkönyve alapján kellett volna Anyának márc. 20-ig megtenni a beadványt és ez alapján van meghatározva, hogy erre reagálva kell nekem kidolgozni,
miért van jobb helyen.

Anyuka mindent felhasznál... szoptat még, zaklattam, nem kerestem a gyereket... stb

Persze ez mind nem igaz, anyuka saját szavait cáfolja meg, mégis a gyakorlat, hogy anya csak anya... és nem mellesleg párom ki nem állhatja.

Esetleg ügyvéd, aki segítene?
Obudafan?

Elég nehéz itt megkeresni az ügyvédeket... nick nevek alapján :)

Beryl21 # 2017.03.23. 06:25

Totitech! Termeszetesen a gyamhatosagot nem a birosag helyett javasoltam. A gyamhatosagi beadvany azert lenne jo, mert viszonylag hamar elkezdenek foglalkozni az uggyel. Ennek soran az Anya esetleg raebred, hogy nem tehet meg mindent kenye-kedve szerint csak azert, mert o az "ANYA".


Beryl 21

ObudaFan # 2017.03.23. 05:54

Totitech

A kapcsolattartás ügyében a bíróságtól kérj ideiglenes intézkedést. (A gyámhatóság aligha fog olyan ügyben eljárni, amiben per van folyamatban.)

Beryl21 # 2017.03.23. 05:42

Totitech! Nem vagyok jogasz, de mostanaban egy ugy kapcsan kezdek kozelebbrol megismerkedni a temaval.Neked nem kell megvarnod az Anya beadvanyat a birosaghoz. Azt szeretned, hogy nalad legyen a gyermek, es ne legyel kiteve az anya esetleg tulzott anyagi igenyeinek? Adj be te egy beadvanyt, melyben kered a birosagot, hogy a gyermeket ideiglenesen helyezzek el nalad. Nem kedvezo neked, hogy a gyermek meg csak 2 eves. Melletted szol azonban: alkalmas vagy a gyermek nevelesere, sajat haztartasodban, paroddal egyutt nevelsz mar 3 gyermeket.Tovabba: az Anya onhatalommal korlatozza a lathatast. Fontos! A kis 2 evest nem szabad elszakitani a (fel) testvereitol, a gyermeknek jobb, ha a testvereivel egyutt nevelkedik, ezt ird be! Menj be a Birosagra, es a kezeloirodan kerj segitseget a beadvany megfogalmazasahoz. Termeszetesen egyszerubb lenne neked, ha ugyveddel jarnal el, de ez eleg koltseges.
A lathatas ugyeben azonnal kell tenned lepeseket a gyamhivatalnal, nem szabad belenyugodnod, hogy az Anya korlatozza a lathatast. Menj el az Anya lakhelye szerint illetekes gyamhivatalhoz. Mondd el, hogy az Anya elzarja eloled a gyermeket, es add elo, mi tortent. Kerd a gyermek vedelembe vetelet. Ok ezt jegyzokonyvbe veszik, neked le sem kell irnod.Batorsag!


Beryl 21

Totitech # 2017.03.23. 04:08

Jelenleg még nincs.
Az első tárgyalásra nem akartam ügyvéddel menni. Gondoltam meg lehet oldani szép szóval is, közös egyetértésben.

Aztán anyuka elkezdett ott kiabálni, hisztizni ügyvédjével együtt, bíróság többször figyelmeztette őket, hogy jogom van a gyereket látni, nem tilthat el tőle...
Amikor kifakadt, hogy ő mennyi gyerektartást követel visszamenőleg és tőlem mennyit kapott (elmaradást a bíróságon odaadtam neki), akkor jeleztem, hogy 3 csemetét nevelünk párommal, jön a 4. baba, ha neki nem elég amit eddig kapott, akkor kérem, helyezzék el nálam (igen, hibáztam, félre léptem, de felperes tudta, hogy családom van és azt is tudta, hogy nem fogom őket elhagyni, ezt többször elmondta neki mindenki, ennek ellenére majd egy évig jók voltunk neki, gyerek vigyázás, anyagi és természetbeni támogatást is kapott).
Ebből alakult ki ez a jelenlegi helyzet.

De ha a tanács az, hogy legyen ügyvéd, akkor esetleg ajánlás?
Akivel esélyünk is lehet?

Előre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.22. 20:50

Nincs ügyvéded?

Totitech # 2017.03.22. 17:03

Üdvözlök minden kedves jogban jártas forumozót

Az lenne a kérdésem (történetet nem írnám le részletesen) hogy gyermekelhelyezési perben felperest, anyát kötelezték, hogy március 20.-ig adja be (miért van jobb helyen nála a gyermek) beadványát, amire nekem 15 napom van reagálni, hogy miért van nálam jobb helyen a 2 éves csemete.

Mai napon voltam benn T. Bíróságon, ahol az ügyintéző hölgy elmondta, hogy beadvány nem érkezett, de különben is csak bírói jóváhagyás után küldik ki részemre, illetve akkor tekinthetek bele...

Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a helyzet?
Anyuka eltiltott a gyermektől 4 hónapra, és most ismét nem engedi látni a gyermeket...
Első tárgyaláson hisztériázott, jogi képviselővel együtt kiabáltak, nem hagytak szóhoz jutni...
A végén kértem, hogy nálam helyezzék el a gyermeket, ha anyukának nem felel meg, amit önkéntesen fizetek gyermektartást...

Ezzel a beadvánnyal anyuka csúszhat? Én szeretném beadni, szeretném nevelni a gyermeket. Ebben az egész családom támogat.
Így lehet apaként esélyem?

Választ előre is köszönöm
Bocsánat, hosszú lett :(

facsiga77 # 2017.02.10. 18:02

KBS-nek igaza van, ezek a fontos kérdések.

Ugyanis azzal hogy nálad a gyerek nagyon komolyan meg vagy alapozva.
A bontóper még sokáig el fog tartani, ha pedig az anya még csak nem is látogatja a gyereket akkor annyira eltávolodik a gyerektől hogy még a kapcsolat újra felépítésnek is lehet helye.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.10. 17:51

Nem fogod elhinni, Gyerekelhelyezés, de az első, rövid posztomban (igen, a két kérdésben), ott volt a válasz. Pontosabban ott lenne, ha lenne valóban pered.

alfateam # 2017.02.10. 17:39

Jó, hogy visszajöttél, és mindjárt rendet is vágsz...
Magyarázd el légyszíves mit jelent az ha a gyámhatóság valaki mellett foglal állást ? Ez milyen módon teszi, meleg kézfogás vagy határozatba foglalja jogszabályi hivatkozással?

kaméleon. # 2017.02.10. 17:27

SAS
Elején írta, hogy gyámügy is apa mellett foglalt állást.
Kbs, keress magadnak jobb elfoglaltságot, ez a fórum nem neked való! Annyi rossz indulat van benned, hogy folyton csak szúrni tudsz. Sajnos többre nem vagy képes. Csodálom, hogy még senki nem küldött el téged melegebb éghajlatra. Szerinted egy ügyvédnek így kell viselkedni?

Gyerekelhelyezés # 2017.02.10. 15:28

Kedves Kovács Béla Sándor ügyvéd úr!

Ön az ügyvéd, hát mondja meg nekem akkor, hogy miért számlázta ki a bíróság nekem az igazságügyi pszichológiai szakértői díjat? Biztos ön jobban tudja, hisz nem magának kell kifizetnie!
Szeretem az "okos" ügyvédeket, akik megmondják a "tutit", és mindenhez értenek, csak előrébb nem visznek. Öntől eddig csak lekezelést kaptam, építőjellegű hozzászólást nem. Jajj annak, aki ezért még fizet is önnek!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.10. 14:28

Gyámügy ki mellett foglalt állást?

Ismét tanújelét adtad a tájékozottságodnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.10. 14:27

A bíróság által kirendelt pszichológiai szakértő is több mint negyedmilliómba került, pedig nem is én kértem, hanem a bírónő.
Javaslom, itt fejezzük be ezt a kamurovatot. A szülői felügyelet gyakorlása iránti perek költségfeljegyzésesek, senkinek nem kell előlegeznie a szakértő díját.

alfateam # 2017.02.10. 13:16

A gyerek meghallgatását újból is fel lehetne venni arról, hogy nem áll szóba az anyjával.
Ez, bizony jó-nagy öngól lenne...

facsiga77 # 2017.02.10. 12:52

Én mindenképpen betolnám az állítást, hogy az anya ki akarja szakítani a gyereket a megszokott környezetéből.

Ennek bizonyítására indítványoznám tanúként az osztályfőnök idézését, aki az anyai állítást tudja igazolni.

Ha van más bizonyíték erre az anyai állításra akkor azt is.

A gyerek meghallgatását újból is fel lehetne venni arról, hogy nem áll szóba az anyjával.
De ha van harmadik személy aki ezt alátámaszthatja akkor azt is indítványozd tanúként.

kaméleon. # 2017.02.10. 12:35

jellemző anyákra, kifordul tőlük a gyomrom.

Gyerekelhelyezés # 2017.02.10. 12:09

Persze, de a bírónő előtt tagadja, ott szuperanyának tünteti fel maggát, akitől a férje el akarja venni a gyermekét. Van hogy elbőgi magát a hatás kedvéért, de egy tábla csokit nem vett 3 év alatt a gyereknek, sem tanszert, sem ruhát. Semmit! Még az sem jutott eszébe, hogy elvigye legalább fagyizni egyik nyáron. Sír, hogy neki nincsen pénze stb.
Szóval a háttérben egyértelmű a dolog, a gyerekkel zsarol, de a bíróság és a szakértők előtt ő a maszületett bárány, egy áldozat.

Rexor # 2017.02.10. 11:54

"Most viszont az anyja 100km-re költöztetné, kivenné az iskolából (már jelezte az osztályfőnöknek), elszakítaná a jelenlegi környezetéből" : ez is inkább a te előnyödet növeli az anyával szemben.

Gyerekelhelyezés # 2017.02.10. 11:45

A bírónő nem hajlandó meghallgatni a gyereket, mondván még nem tudna objektíven válaszolni. Mondtam én is, hogy ez baromság, de egy olyan bírónőtől függök, aki bizonyára maga is elvált, megkeseredett, mit várhat az ember.
És lerí róla az elfogultság az anya felé.

Gyerekelhelyezés # 2017.02.10. 11:40

Nagyon köszönöm a felajánlásokat, de ezeken már túl vagyok.
Elköltöttem töb mint 1 millió ft-ot 3 év alatt ügyvédekre, tanácsadókra, békítőkre, szakértőkre stb.
A bíróság által kirendelt pszichológiai szakértő is több mint negyedmilliómba került, pedig nem is én kértem, hanem a bírónő. Eredményre nem jutottam, továbbra is a harcmező közepén állok, ahol mindenki engem akar szétszedni.
Regisztrálásom és hozzászólásom elsődleges oka a tanácsok kérése sorstársaktól, hozzáértőktől, és tapasztalatok cseréje.
Büntetlen előéletű, felsőfokú végzettséggel rendelkező apa vagyok, akinek ez a második házzasága. Első házasságából van már egy gyermeke (már nagykorú). Ott az asszony lépett félre és költözött a másik pasihoz, mivel pár perc volt csak a távolság, így könnyen meg tudtunk egyezni. A gyerek közös nevelésben volt, hol nálam, hol az anyjánál, meg tudtuk oldani a helyzetet emberi, értelmes módon.
Most viszont az anyja 100km-re költöztetné, kivenné az iskolából (már jelezte az osztályfőnöknek), elszakítaná a jelenlegi környezetéből és azt akarja, hogy még én az apja is csak néha láthassa, persze fizessek 100ezres gyerektartást neki. Én csupán annyit kértem, hogy ne a gyerekkel itassa meg a válásunk levét, mert nem ő tehet róla, amig nem tud önállóan dönteni, addig maradhasson meg a megszokott környezeténél. A gyerek egyébként jelenleg sem akar menni az anyjával, kb. 2éve szóba sem áll vele. De az anyjának ez kiváló zsarolási alap...

Tehát nem vitát szeretnék kelteni, hogy kinek mit kellett volna telnie, és hogyan és mikor, hanem tanácsot kérni, hogy mégis most mit tehetek, milyen lehetőségeim vannak, mire számítsak.
Köszönöm.