gyermekelhelyezés apánál


Rexor # 2016.03.30. 07:05

Szerintem ezt egy ottani ügyvédtől kellene megkérdezni, de első körben a gyermekelhelyezésről kellene megállapodásra jutni (akár egyezséggel akár ha nem megy bírósági úton).

Elizabeth07 # 2016.03.29. 19:32

Tanacsot szeretnek kerni!

Roviden a tortenet: A 17 eves fiam es akkor 16 eves baratnoje "osszehoztak" egy babat akit sikerult kb.5 honapos koraig kozossen nevelniuk.A lany fogta a kisfiut es elkoltozott kb 300 km re tolunk es ott uj part talalt maganak.Ez megnehezitette a kapcsolattartast.De ahogy tudtunk mentunk a kisfiuhoz.Mostanra megszuletett az o kozos babajuk is es igy 2 gyereket nevelnek.A viszony nem jo koztunk,ha hajlandoak megengedni hogy lassuk a kisfiut azt mindig vita elozi meg.A lany most 18 eves eszebe jutott hogy meg nem is szorakozott nem is elt es ezt most elkezdte...Nem reszletezem nincs jo helyen az unokam nincsenek normalis korulmenyek.A fiam most 20 eves,nincs parja.Ugy erzem nalunk sokkal jobb helye lenne a gyereknek.En fel tudom nevelni es mindent megadni neki.Ameg kisebb volt ugy gondoltam az anyanal van a helye es akkor meg o is ragaszkodott hozza nagyon,ezert nem probalkoztam birosagon.Ez mind Angliaban tortent.A kisfiu most 2 eves es most is ott van mi mar Magyarorszagon elunk.Nem voltak megeskudve tehat valas sem volt es gyermekelhelyezes sem.Nincs senkinek gyamsaga sem a kisfiu felett de a lanynak az annya ragaszkodik valamilyen szinten a gyerekhez de o neki is uj parja van nem igazan fer bele az eletebe.Kerdesem az lenne hogy milyen uton induljak el? Barmit megteszek a kisfiuert,most azt tervezem hogy vissza koltozunk o miatta Angliaba es megprobalom a gyamsagot magamnak vagy a fiamnak kerni.De nem tudom hogy milyen jogaink vannak? Hasonlo mint Magyarorszagon? Mi van akkor ha elhozzuk a kisfiut Magyarorszagra? Bizonyitekok tanuk vannak arra hogy ott nem jo neki.Tanacsot szeretnek kerni nem kioktatast. Koszonom

337679 # 2016.03.20. 03:10

Meg annyit hozzafuznek utolsohoz!!
Akkor ezek szerint az olyanok alkalmassak a gyerek nevelesere akik gyereket hasznaljak fel !!!
Masik ellen tiltsak!!
A volt ferjem is ilyen meg anyam is!!!

337679 # 2016.03.20. 02:50

Idv.

Az utolsonak!
Mart rajottem,ez a sorsom
Gyerekkoromba se lathattam sajat apamat!
Volt amikor eljott hozzam,de anyam a kapum belul soha nem engedte.Onnan is elzavarta.Nekem fajt akkor is.Igaz hogy neha ivott,de nem volt mindig reszeg.
En nem ertem az ilyen embereket,mint anyam is ,meg a volt ferjem is.
Minek kell a gyereket ki sajatitani.
Radassul masik ellen nevelni...
Nem ertem a birosagot is.Minek engednek ilyet!!!Eleg szegyen!!!ugyanolyan joga van mintket szulonek latni gyereket!!

pohicop # 2016.03.19. 19:59

Nem sértegetés. Nem is volt szó elválasztásról. Én azt gondolom mindkét szülőnek ugyan annyi joga van a gyerekéhez, ha normálisan és szeretettel viselkednek vele kapcsolatban. Egyiktől sem kellene elválasztani és a másiknak odaítélni. De ez csak az én véleményem...

337679 # 2016.03.19. 16:15

Mivel nem ismersz engemet felejts el sertegetest...

Nem a férfi hordja ki a szive alatt a gyereket,nem ő szüli meg,nem ő szoptassa,nem ő van vele ...
Így akinek van szíve egy anyától elvállasztani a gyerekét azt a legnagyobb gonosz ember a földön.Főleg ha az anya tényleg szereti és kötödött a gyerekéhez..A legaljasabb emberi dolog világ ..Főleg ha pici gyerek...

pohicop # 2016.03.19. 14:45

Kedves számsor!

Hála égnek nem tőled függ mások élete és az sem, hogy a bíróság kinél és miért helyez el gyermeket. Az általad vázolt dolog ráillik egyes anyákra is. Mivel minden élettörténet és körülmény más és más, ezért ilyen szűk látókörű kijelentést, amit te tettél nem ésszerű tenni.

wers # 2016.03.19. 13:32

337679, konkrétan mi is problémád?
Több esetet tudok, amikor teljesen helyén való, hogy az apánál helyezték el a gyereket.
Én gyerekpárti vagyok.

wers # 2016.03.19. 13:28

:)) Vagy növelje az adagot. Még inkább, a kettőt együtt.

337679 # 2016.03.19. 13:28

Annak nincs koze a gyereklathatashoz.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.19. 13:09

Szólni kell a doktor úrnak, hogy a hétvégére gondosabban zárja le a számítógépet...

337679 # 2016.03.19. 10:59

Udvozlettem

En apanal nem helyeznek el gyereket
Legtobb esetben arra megy ki jatek,tonkre tegyek volt feleseguket.
Meg sajat gyereket se lathassa valaki a volt neje.

Milyen apa az ilyen?
Radassul tonkre teszi sajat gyerekeit hogy mentse sajat boret,mertvan egy ujj baratnoje akinek nincs penze azert csinaljak..

ObudaFan # 2016.03.11. 22:11

Hát ha mindketten azt szeretnétek, hogy te neveld, akkor bíróság előtt ebben megegyeztek.

attila 26 # 2016.03.10. 23:19

sziasztok nekem egy olyan problémám lenne volt egy élet társam akitöl el maradtam és lesz egy kisbaba jelleleg 5 honapos és minden képen szeretném a gyereket el venni töle mert neki van egy 3 éves lány is az is a nagyapja neveli és semi képen nem szeretném hogy az én gyerekem nála szenvedlyen csak az a baj hogy az anyuka romániába él és semi képen nem akkarja magyar országon megszülni de viszont ami jo pont hogy önkéntesen le mond rola ezt állitja hogyan és miként tudnám töle elveni ?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.28. 18:38

Nem szeretném elvenni az anyjától, de a két hét itt, a két hét ott megvalósítható lenne-e?
Azt nem ítéli meg a bíróság.

emil11 # 2014.05.28. 17:52

Sziasztok! Sok mindent írhatnék az előzményekről, de már kezdek belefáradni az egészbe! Tanácsot illetve tanácsokat szeretnék kérni, hozzáértő emberektől! Közös gyermekfelügyelet illetve korlátlan láthatásom lenne, de ez nem igazán valósul meg. Egyenes embernek tartom magam, és mikor olyan választ kapok, hogy majd akkor adom ha akarom, akkor már csak a nyugalomért is inkább hagyom az egészet. De most miután kb. két és fél éve ez így megy, kezdenek jönni a gondok illetve már korábban is jelentkeztek, a gyermek fejlődésével, magaviseletével, tanulmányaival kapcsolatban. Felvetődik bennem a kérdés, hogy lemondok minden jogomról mivel úgysem érvényesül, de van egy másik dolog, hogy talán érdemes lenne harcolni érte. A kérdésem az lenne, érdemes lenne-e elkezdenem egy gyermekelhelyezési pert. Nem szeretném elvenni az anyjától, de a két hét itt, a két hét ott megvalósítható lenne-e? Főleg azt a tényt figyelembe venni, hogy velem szembe költöztek kb. 60 méterre. A helyzet eléggé kritikus az osztályfőnök, illetve az általam is látott dolgozatok alapján. Mondhatom teljesen el vagyok keseredve! ( egy apa ) ja és itt ahogy olvasom a hozzászólásokat más témában is le kell írnom, hogy nem én voltam a házasságtörő Válaszotokat előre is köszönöm! Sziasztok!

ObudaFan # 2014.05.28. 13:08

Valószínűleg nem az lesz a döntő, hogy rövidebb időre külföldre ment, ha egyszer volt kire hagyni a gyereket, hanem hogy hosszabb távon a gyermeket ki gondozta, nevelte inkább. Ha az édesapa, és a gyermek is az édesapához kötődik emiatt inkább, akkor az apának az esélyei is jobbak. Nyilván nagyon fontos lesz az is, hogy a pzsichológiai szakvéleményben mi fog szerepelni, ki az alkalmasabb a gyermek nevelésére, de ha itt lényeges különbség nincs, akkor leginkább az fog számítani, hogy ki nevelte a gyermeket ténylegesen. Természetesen ilyen ügyekben elég tipikus, hogy a tanúk nagy része valamelyik fél hozzátartozója.

1988Netti # 2014.05.27. 16:34

Milyen esélyekkel indul egy Édesapa a magyar családjogi törvények értelmében annak fényében, hogy nála helyezzék el a 3 éves kisfiát? Pontosan mi szükséges ahhoz, hogy az apuka megnyerhesse a pert? Milyen tanuk kellenek a tárgyaláshoz?

Tény, és való,3 éves kisfiút "elvenni" az anyától nem szép dolog, ezt aláírom én is! Csakhogy, mikor az édesanya képes itt hagyni a 2 hónapos kisfiát az országban, azért hogy Hollandiába menjen, mert ő menekül a problémák elől, azért az elég rossz fényt vett rá szerintem,aztán pár hét után hazajött
Utána még kin ment 2x,bár akkor vitte a kisfiút is,persze édesapa beleegyezésével,de ott is az éppen aktuális babysitter foglalkozott a kicsivel!Én is voltam kinn velük kb 1 hónapot!

A kisfiú az Édesapjához húz, az apuka foglalkozik vele szinte állandóan, ő viszi reggel bölcsibe, ő megy érte, ő van vele délután, ő fürdeti, fekteti, énekel a kicsinek este, és most iszonyatos kétségekkel küzd, hogy az imádott kisfiát elveszik tőle, illetve a magyar bíróság az anyának ítéli majd a kicsit! Az édesapa 6+2-es folyamatos műszakban dolgozik, és munka után, vagy éppen előtt van a kisfiúval
Mondhatom,hogy magyarországi viszonylatban,igen jól fizető állása van az apukának,és biztosítani is tudná a kicsi megélhetését,tovább tanulását,fejlődését!
A két szülő jelenleg váltott műszakban dolgozik,és mikor úgy van a kicsire babysitter vigyáz,vagy éppen az anyuka húga,vagy öccse!
Az anyuka most kb 3. hete dolgozik egy cégnél 8 órában (bár előtte is dolgozott egy másiknál 12 órában)
és mikor hazaér a munkából sokszor nincs kedve a kis gyerekhez,aminek hangot is ad,és ez megnyilvánul a viselkedésében is,mert vagy éppen gépezik,vagy éppen alszik munka után!Az anya fizetésének kb a felét tiltják,különböző tartozásokra....
Jelenleg tervezi,hogy ismét külföldre megy majd dolgozni,az új "párjához" :D
persze a kicsit addig itthon hagyná az apukájának!
Az édesanya, erősen nárcisztikus személyiség, és sajnos, ez jellemzi az anyaságát is! Nem igazán foglalkozik a kisfiúval, porcelán babának nézi, hogy akkor, addig foglalkozik vele amíg kedve tartja, azután visszateszi a polcra! :( A kisfiú imádja az apját, mindig keresi, az anyukájával ellentétben

Kérdésem az lenne még,hogy családtagoktól független tanúkra lenne szükség,egy esetleges tárgyaláson,vagy pedig elég hozzá a család is????
Azért kérdezem,mert ugye egyértelmű.hogy a bíróság azt is mondhatja,hogy mind két család az esetleges szülő felé húz,vagyis úgynevezett,részre hajlás van!
Az bőlcsödei dolgozók nem tudom,mennyit látnak ezekből a dolgokból,mert ugye felváltva hozzák-viszik a kicsit!

Kérlek szépen benneteket, hogy aki tud valami konkrétabbat ezzel kapcsolatban segíteni, vagy tanácsot adni, az írjon nekem Ha esetleg nem tudja vki, hogy mi az a nárcisztikus anyaság, az nézzen utána, és utána kommenteljen csak, mert felesleges válaszokra nincs szükségünk! Előre is köszönjük a segítseget

Blackbaby # 2014.04.13. 11:02

Szép napot kívánok!
Megpróbálok mindent leírni ami talán fontos lehet. Párommal fél éve vagyunk együtt, közösen neveljük a 2 éves kisfiamat. Páromnak is van egy másfél éves kisfia aki az édesanyjánál van. Mikor a kicsi 3 hónapos volt, a nő összepakolta párom cuccait és kirakta a saját albérletéből. Most anyuka elment a bíróságra bejelenteni, hogy párom mielőt a kisfiú megszületett volna otthagyta őket, nem fizeti 6 hónapja a gyerektartás diját, pedig Németországban dolgozik és 400ezer forint a fizetése.
A gyermektartás átadasáról mindíg papírt íratott alá az anyával párom, amivel bizonyítani tudja hogy fizette a gyermektartást, amin felül még vásárolt is a gyereknek amikről a blokkok is megvannak. Volt olyan, hogy egyszerre több havit adott át miután az édesanya tetováló gépet vásárolt hirtelen. Tehát amit a gyermek kap pénzt azt sem teljes mértékben fordítja rá! Tanúkkal tudja bizonyítani hogy nem ő hagyta ott őket és hogy nem megszületése előtt. 8 hónapig Németországban dolgozott ugyan, de utána februárig magyarorszagon bejelentett állása volt, ami után munkanélküli lett. De ismét 8 órás bejelentett folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik természetesen Magyarországon.
Szeretné ha a kisfia velünk lehetne. Ennek az oka, hogy az édesanya nem megfelelo körülmények között neveli. Gondol itt olyan dolgokra, hogy a gyermeknek koszos a ruhája, ő is ápolatlan, koszos, nincsen tisztántartva a kicsi. Koszos a cumisüveg amiből eszik és iszik, azon a szőnyegen csúszik négykézláb amire mindenki cipővel jár be. Nálunk a labtörlő szokott úgy kinézni. Olyan cukros teát iszik a gyerek, hogy elöl nincsenek fogai, fogorvoshoz nem viszik. 3an laknak a házban, nagymama anyuka és a gyerek. A ház a nagymamáé. Egy légtérben dohányoznak ketten a gyerekre. A gyerek egész nap a tv előtt a koszos szőnyegen van, a tv-t eléri, akár magára is tudná rántani. Nincs vele eleget foglalkozva ami látszik is a viselkedésén. Alapvető szavakat sem mondd még. Lehetetleníti párom számára a láthatást és a kapcsolattartást az anya. Nem veszi fel a telefont, nincsenek otthon amikor menne megnézni a kicsit. Egyszer telefonált páromnak azért hogy megkérje hogy mondjon le a gyerekről. Amibe természetesen nem ment bele. Az édesanyának a bevétele a gyes a családi pótlék és most úgy tudjuk, hogy van egy bejelentett 4 órás állása.
Párom szeretne a gyermekének egy élhető biztonságos környezetet, életet biztosítani. Szeretné ha velünk lehetne a kicsi. Másfél szobás albérletben ugyan de tiszta rendezett közlemények között élünk 3an.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyünk van hogy megnyerjük a gyermekelhelyezési pert? Mi lenne a legjobb első lépésként a gyámhivtalnak bejelenteni a körülményeket és akörnyezettanulmányuk birtokában elindítani a pert vagy majd a bíróság úgyis fogja kerni és ne mi foglalkozzunk vele? Abból, hogy az Édesanya valótlan dolgokat állítva ment a bíróságra amiket bizonyítani tudunk abból neki lehet baja? Gondolok itt arra hogy ez is hatóság félrevezetésének minősül?
Üdvözlettel : Halász Kitti

Blackbaby # 2014.04.12. 07:07

Az utolsó hozzászólástól nem volt hosszabb szerintem! De akkor megprobálom mmégegyszer. Köszöntök minden fórumozót! Hozzáértő seggítségét szeretném kérni elsősorban. Megpróbálok mindent leírni ami talán fontos lehet. Párommal fél éve vagyunk együtt, közösen neveljük a 2 éves kisfiamat. Páromnak is van egy másfél éves kisfia aki az édesanyjánál van. Mikor a kicsi 3 hónapos volt, a nő összepakolta párom cuccait és kirakta a saját albérletéből. Most anyuka elment a bíróságra bejelenteni, hogy párom mielőt a kisfiú megszületett volna otthagyta őket, nem fizeti 6 hónapja a gyerektartás diját, pedig Németországban dolgozik és 400ezer forint a fizetése.
A gyermektartás átadasáról mindíg papírt íratott alá az anyával párom, amivel bizonyítani tudja hogy fizette a gyermektartást, amin felül még vásárolt is a gyereknek amikről a blokkok is megvannak. Volt olyan, hogy egyszerre több havit adott át miután az édesanya tetováló gépet vásárolt hirtelen. Tehát amit a gyermek kap pénzt azt sem teljes mértékben fordítja rá! Tanúkkal tudja bizonyítani hogy nem ő hagyta ott őket és hogy nem megszületése előtt. 8 hónapig Németországban dolgozott ugyan, de utána februárig magyarorszagon bejelentett állása volt, ami után munkanélküli lett. De ismét 8 órás bejelentett folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik természetesen Magyarországon.
Szeretné ha a kisfia velünk lehetne. Ennek az oka, hogy az édesanya nem megfelelo körülmények között neveli. Gondol itt olyan dolgokra, hogy a gyermeknek koszos a ruhája, ő is ápolatlan, koszos, nincsen tisztántartva a kicsi. Koszos a cumisüveg amiből eszik és iszik, azon a szőnyegen csúszik négykézláb amire mindenki cipővel jár be. Nálunk a labtörlő szokott úgy kinézni. Olyan cukros teát iszik a gyerek, hogy elöl nincsenek fogai, fogorvoshoz nem viszik. 3an laknak a házban, nagymama anyuka és a gyerek. A ház a nagymamáé. Egy légtérben dohányoznak ketten a gyerekre. A gyerek egész nap a tv előtt a koszos szőnyegen van, a tv-t eléri, akár magára is tudná rántani. Nincs vele eleget foglalkozva ami látszik is a viselkedésén. Alapvető szavakat sem mondd még. Lehetetleníti párom számára a láthatást és a kapcsolattartást az anya. Nem veszi fel a telefont, nincsenek otthon amikor menne megnézni a kicsit. Egyszer telefonált páromnak azért hogy megkérje hogy mondjon le a gyerekről. Amibe természetesen nem ment bele. Az édesanyának a bevétele a gyes a családi pótlék és most úgy tudjuk, hogy van egy bejelentett 4 órás állása.
Párom szeretne a gyermekének egy élhető biztonságos környezetet, életet biztosítani. Szeretné ha velünk lehetne a kicsi. Másfél szobás albérletben ugyan de tiszta rendezett közlemények között élünk 3an.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyünk van hogy megnyerjük a gyermekelhelyezési pert? Mi lenne a legjobb első lépésként a gyámhivtalnak bejelenteni a körülményeket és akörnyezettanulmányuk birtokában elindítani a pert vagy majd a bíróság úgyis fogja kerni és ne mi foglalkozzunk vele? Abból, hogy az Édesanya valótlan dolgokat állítva ment a bíróságra amiket bizonyítani tudunk abból neki lehet baja? Gondolok itt arra hogy ez is hatóság félrevezetésének minősül?
Remélem minden információt leirtam. Ha hiányozna valami kérdezzenek, válaszolok. Előre is köszönök minden választ és segítséget. Remélem jó esélyeinek vannak.
Üdvözlettel: Kitti

zsolesz7706 # 2014.04.11. 05:48

Sziasztok!
Lehet kicsit hosszú leszek de szeretném ha a pontos részletek tudatában kaphatnék tőled tőletek választ a kérdésemre.

Adott egy Család élettársi viszony ami be van jegyeztetve.Az anya korábbi kapcsolataiból van 2 kiskorú gyermek Martin (10éves) Zsoltika(7)
Zsoltikának nem volt rendezett az Apai jogállása ezért a barátom akit itt most nevezzünk Józsefnek nevére vette hivatalosan Zsoltikát.Majd 4 évvel később megszületett közös gyermekük Tamara(3éves)Az apának bejelentett munka helye van mellette maszekol.Az anya gyakorlatilag csak a családi pótlékot kapja.Ami talán még lényeges lehet a kérdéseim szempontjából az az hogy egy Családok átmeneti szállóján felénk ezt úgy nevezik hogy Albérlők háza 15m2 laknak 5-en hozzá teszem rendezett körülmények között ezt alá támassza hivatalos környezet tanulmány miegymás.A majd 7 éves élettársi viszony alatt a párnak többször volt amiatt vitája hogy az anya 2-3 havonta verte a gyerekeket főleg a 2 fiút és itt most nem seggre pacskolást értek.Persze ez a barátomnak nem tetszett és ezt szóvá is tette a párjának de ez a dolog igazából sosem került hivatalos szervek elé gyámügyre vagy ilyesmire bár van a környezetükbe 4-5 olyan ember aki ezekről tudott.A lényeg idén Februárba egy véletlenek köszönhetően a barátom rájött hogy a párja megcsalja amiből szóváltás kerekedett köztük és sajnos eljárt a barátom keze.Ezt követően békülés de a hölgy részéről csak látszat békülés volt mert ugyan úgy tartotta a szeretővel a kapcsolatot ami gyakorlatilag pár napon belül ki is derült.Másnap barátom Tamara nevű gyermekével lement sétálni és mire haza ért azzal szembesült hogy a párja és a két gyermek elhagyta és elment egy 80km levő településre az édes anyához a két fiú gyermekkel.Másnap József elment utánuk a kislánnyal hogy beszéljen az élettársával hogy szereti őket és menjenek haza.Aminek egy vita lett a vége.Történetesen az apa fogja a 3 éves lányát a kezében az anya ki szeretné tépni a gyermeket az apa kezéből ezért a hona alá nyúl és húzza maga fele az apa szintén fogja a gyereket de végül az apa kezébe marad a gyermek és kimennek a házból.Elindultak ki a faluból a hölgyemény üvölt utána hogy elrabolta a gyereket és ki hívja a rendőrséget.Kis idő elteltével a faluból kijjebb érve arra lesz József figyelmes hogy jó néhány rendőr autó szirénázva halad el tőle pár méterre.Mire megijed és felhívja a volt élettársat hogy ugye ez nem az amikre gondol?Mire a hölgy közli vele de az.József felhívta a rendőrséget és közölte hol van majd egy megadott helyre oda ment.Ott a rendőr letérdeltette a gyerek előtt majd külön külön kocsival elvitték ahhoz a házhoz ahol az anya tartózkodott.Majd az eljáró rendőr ott helyben megállapította hogy veszélyeztetve volt a gyermek és ideglenesen gyermek otthonba helyezteti,az apával meg közölte mehet a dolgára mert nem történt bűncselekmény! (Itt megfogan benne 2 kérdés is) Ha nem történt bűncselekmény mire fel állapította meg hogy veszélyeztetve van a gyermek????Valamint hogy lehet úgy veszélyeztetni egy gyermeket főleg az apa részérül hogy a lába hajlatánál fogja a gyermekét az anya meg fogja a gyerek hona alatt és húzza maga fele???Rá pár napra az apa kapott a rendőrségről egy határozatot amiben indoklásként azt írják hogy az Apára ők mármint a rendőrök találtak rá egy erdőbe félre húzódva a gyerekkel és többszöri felszólításra jött csak elő.Ami szintén vicc mert a telefon hívó lista alapján egyértelműen bizonyítható hogy az apa hívta a rendőrséget a közelbe igazából erdő sem található és ö maga ment a rendőrökhöz önszántából mivel tudta nem csinált semmi rosszat.Már egy hónapja a gyermek Nagybajomba van ebben a bizonyos otthonba.A hölgy Kaposváron maradt a 2 fiú gyermekkel az apa itthon 80km arrébb ahol a gyerekek és az ö állandó lakcíme is van. Bejárta az összes létező hivatalt gyámügy családsegítő folyamatba van az ideglenes gyermekelhelyezés kérelem beadása a bíróságra.Amerre mentünk itt helyben az apával minden hol pozitív választ kap hogy vissza kapják a gyermeket és hogy esélye van nem kicsi hogy Zsoltikát és Tamarát ö kaphassa meg.Ami nagyon megdöbbentett hogy itt nálunk a gyámügyön azt mondta a hölgy aki intézi ezt az ügyet és határozatot hoz hogy amint ki adja a papírt gyakorlatilag onnantól kezdve bár melyik fél elhozhatja a gyermeket csúnyán fogalmazva aki kapja marja mert egyiküktől sincs megvonva a szülői felügyeleti joga.Tegnap elvittem a barátomat Nagybajomba ahol a gyermek van mert látogathatja mikor kijött mondja József hogy beszélt benn a vezetővel vagy a nevelővel nem is tudom pontosan aki közölte vele már pedig határozat ide határozat oda ö csak akkor adja ki a gyermeket majd ha mind kettő szülő azaz anya apa ott van.Aminek a vége szintén csak az lenne hogy veszekedés.
A kérdés lényegében az lenne hogy ezt megteheti az otthon vezetője hogy ott egy határozat amit külön külön megkap mind két fél amibe nincs rögzítve hogy csak úgy adhatja ki a gyereket ha ott van az Anya és az Apa is ö mégis ragaszkodik ahhoz hogy csak úgy adja ki????Érdemesebb lenne határozat kézhezvételével egy ügyvéddel oda mennünk elhozni a gyermeket???

monalisa1 # 2014.04.10. 17:55

Talán mert túl hosszú...

Blackbaby # 2014.04.10. 11:17

Miert nem irja ki a hozzászólásom?

ObudaFan # 2014.04.04. 20:55

A bíró ilyen kérdésben a szakvéleményekből dolgozik. Új szakvéleményt akkor lehet kérni, ha a meglévő ellentmondásos.

markobabszi # 2014.04.04. 08:05

Hogy tudjuk megcsinálni,mire kell hivatkozni,voltak már a gyámügyön,ott az ex is nekitámadt az apának. A másik gond,hogy miután az új pasi nekitámadt az apának,volt egy pszichológiai vizsgálat,ahol azt hozták ki,hogy az apa,akinél nyugodtabb embert nem ismerek,ő az ideges,és az idegbeteg pasi meg nem? Lehet kérni új vizsgálatot? Légyszi adjatok tanácsot,hogy hogy tudunk nekiállni? Szegény kisgyerek minden második héten kérdezi az apjától,hogy mikor intézi már el,hogy vele lakhasson? Köszi