???
Segítséget kérek!!
- 1
- 2
A nevelt lány az édesanyám,akinek az anyukája nagyapám felesége volt.Amikor összeházasodtak anyukám már nem volt kislány.Örökbefogadásra nem volt szükség.
Akkor végrendelet.
Látom big humorodnál vagy:)))) Ezt én sem értettem volna:)))
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Kedves derill!örülök,hogy ilyen kis humoros vagy ma este.gondolom,jogászként már taliztál bonyolultabb emberekkel is:)azért köszi a segítséget.
:)) nem veled van a gond, Te jól fogalmaztad meg, ugyanis Te tudtad miről van szó, tehát számodra egyértelmü volt.
Mi viszont nem nagyi felnőtt gyerekére, hanem gyerekre asszociáltunk. Számunkra volt érthetetlen, viszont nagyon humoros, szétröhögtem magam az egészen.
Főleg Big reakcióján. Nem kérdez, hanem nem érti. Tipikus jófej pasi. Nem betüket ir, hanem kérdőjeleket. Nagyon tetszett:)) (Szóval tulajdonképpen csináltatok nekem egy vidám estét.)
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
A hozzászólás többszöri beküldés miatt törölve. Sz.K.
Kedves Derill!
Nemrég tanácsot adtál miszerint ha nem válok el több éve külön élő férjemtől akkor is tehetem leendő gyerekemet jelenlegi párom nevére. Sajnos azóta se jutottam előbbre, mivel erre felénk senki, sem ügyvéd, sem bíróság nem hallott erről, ezért még mindig a volt férjem a névadó. Mit tehetek ez ellen?
Előre is köszönöm!
Beballagsz a bírósághoz a gyermek vér szerinti apjával és a férjeddel együtt, és a férjed nyilatkozik, hogy a gyermek nem tőle származik, kéri apasága megdöntését, a vér szerinti apa nyilatkozik, hogy tőle származik, Te pedig hangosan bólogatsz. Ez esetben elvileg egyetlen tárgyalással megusszátok az ügyet és vége.
A másik lehetőség, beballagsz a gyermek vér szerinti apjával a gyámhivatalhoz, elmondod, hogy a gyermek nem a férjedtől, hanem attól a pasitól származik, kéred a férjed apaságának a megdöntését. Meghallgatják a vér szerinti apát, ő elismeri magáénak. Ezután megkeresi a gyámhivatal a férjedet, megkérdezi, hogy egyetért-e. Ha egyetért, akkor meginditják a pert az ő apasága megdöntése érdekében, majd ha az ítélet jogerős lesz, a párod tehet egy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot.
Ez kicsit hosszabb, idegtépőbb és esetleg költségesebb eljárás, hiszen többször kell a biróságra is menni, gyámhivatalnál is sorban kell állni stb. Tehát macerás. Én az elsőt javaslom.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02