Most annyit tudok, hogy az én beadványomat elutasították amiben leírom, hogy miért nem tudott megjelenni, de az apu nem kapott még semmit. Azt mondták, a rendőrség adja be újra, nem tudom van-e ennek jogi alapja, remélem. Bár mindenki ,,bíztat", hogy a családi erőszakkal kapcsolatos ügyek a bíróságon elvéreznek.Még most nyomozati szakaszban van.
családon belüli erőszak
Fordultál bírósághoz? Volt döntés?
Na ja de ezek mindenre azt mondják, hogy nem merik elrendelni stb. mert kevés a bizonyíték.
A kérelmet szerintem írásban célszerű előterjeszteni a bíróságon.
A "kérelem" pedig rendőrségi jegyzőkönyvbe mondás, hogy ők mit továbbítottak azt nem tudom.
A rendőrség meg folyamatosan nem intézkedik. Mondván családi ügy.
Már a telefont is kikapcsoltatta és a szüleim nem jutnak telefonhoz, tehát telefont nem tud megadni. És telefonálni sem tudnak ezt a rendőrség is tudja.
A kérelemben meg kell jelölni telefonszámot is és akkor ez nem probléma. De amit írsz, az bűncselekmény, tehát akkor ki kell hívni a rendőrséget azzal, hogy nem engedi ki a házból.
Hogyha valakivel szemben távoltartást kér vki mert bántalmazza és elveszi a leveleit, nem engedi ki a házból, ezt nem kéne a bíróságnak figyelembe venni amikor meghallgatásra levélben értesíti a bántalmazottat és az nem tud megjelenni?
Itt olvasható el a jogszabály:
„Itt a rendőrök azt mondják csak ha én is a szüleimnél laknék akkor kérhetném.”
Rosszul tudják. Ezért nem a rendőrségtől, hanem a bíróságtól kell kérni.
Holl találom a törvényt v.rendeletet?
Itt a rendőrök azt mondják csak ha én is a szüleimnél laknék akkor kérhetném.
Ahogy írtam, távoltartást azt te is kérhetsz, mert a bántalmazott hozzátartozója is kérheti a bántalmazottra vonatkozóan.
...
Az a baj, hogy szüleim nem kérik szerintem, és attól tartok, hogy apukám a távoltartást is visszavonja. Akkor pedig marad minden a régiben, de megint aláírnak neki mindent én meg fizethetem ha nem akarom, hogy még az én felyem főlül is elvigyék a házat. Más megoldás nincs? A szülők labilisek én meg nem bírom ezt a sok fizetni valót ami kárt már okozott a testvérem a családnak.
Elég.
Az anyukám szellemileg beteg és ő inkább elnézi, tehát ő nem ír alá. Az egyik tulaj is elegendő ehhez?
Lakáskiürítés iránti pert kell indítani a testvér ellen. Ki kell onnan rakni. Az ingatlan tulajdonosai indíthatják meg.
Két hét telt el a távoltartás kérése óta, mindig vki hirtelen lebetegszik stb stb. Remélem ma már lesz döntés. Csak ha nem rendelik el akkor nem tudom mi lesz. Látlelet és orvosi feljegyzések is vannak a sérülésekről és mindig azzal védekezik, hogy az apu iszik és elesik.
„Mit tudok tenni? Ráhatással tudok lenni, hogy végre ne húzzák az ügyet, mert ettől a mi helyzetünk változatlan, vagy az a jó ha tovább nyomoznak?”
A polgári nemperes eljárásban kérhető megelőző távoltartásról a kérelem érkezésétől számított 3 napon belül dönt a bíróság.
A testvérem 39 éves, nem dolgozik. Nem tudom van-e vmi pénz amit most kap. A szüleim nyakán lóg, dolgozni nem akar. Az ingatlan a szüleim nevén van. Ő csak ott lakik mint gyermek, bejelentve. Nincs haszonélvezet. A szülők tulajdona 50/50. Egy hitelintézet követelése van rajta, a hitel az én, férjem és a szüleim nevén van. Ezt a hitelt azért vettük fel hogy a házat ne árverezze el az otp faktor, mert az öcsém felvetetett a szüleimmel hitelt és nem fizette a pénz meg eltűnt.
Hány éves az öcséd?
Testvéred tulajdonos az ingatlanban? Haszonélvezeti joga van vkinek az ingatlanon?
A lenti ügyben kérnék további tanácsot. Másfél éve folyik a nyomozás az öcsém ellen, mert apukámat bántalmazza, terrorizálja. Most ott áll az ügy, hogy talán van elég bizonyíték ellene és lesz vádemelés. Csak megint meghosszabították a nyomozást. Apukám kért távoltartást ami hét elején tudunk meg, hogy a bíró jóváhagyja-e. Mit tudok tenni? Ráhatással tudok lenni, hogy végre ne húzzák az ügyet, mert ettől a mi helyzetünk változatlan, vagy az a jó ha tovább nyomoznak?Ez is nevetséges, hogy nem tehetem ki a gyerekem a házamból ha úgy gondolom?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02