Üdvözlöm!
Édesapám március 19.-én hunyt el. Április 1.-én vittem be a halotti anyakönyvi kivonatot. Akkor a hölgy a bankban azt mondta, hogy nem adhat ki semmi információt a számláról, csak a hagyatéki után. Hagyatéki tárgyaltárgyalás még azóta sem volt, de közben mivel a bank folyamatosan küldi a halott ember nevére a leveleket így kiderült, hogy van 200ezer ft folyószámla hitele. Amire ugyanúgy számolják tovább a kamatot, hiába adtam be a halottit. Bementem mégegyszer, hogy rákérdezzek hogy ez mégis hogy van, hogy lejelentettem a halálát és még küldik a leveleket, és kamatozik is tovább. Azt mondta a hölgy, hogy a hagyatékiig ez kamatozik is tovább. Törvény így szabályozza. Másik két banknál is van hitele, onnan bezzeg nem jött több levél. Még most június hónapban is jött olyan levél, hogy 8 napon belül fizesse ki a halott ember a 216 ezer ft-ot. Kérdem én, ha én nem járhatok el a hagyatékiig, és le van jelentve, hogy meghalt akkor miért küldenek a nevére levelet??? Ez milyen dolog? Lehet és érdemes ezt valvalamilyen irányba elvinni? Ez már a kegyeletsértés kategória nekem. De mivel nem vagyok jogász így nem tudom ebbe bele kell törődni, vagy van valami lehetőség, hogy érdemben le tudjuk zárni ezt az ügyet.
Köszönöm válaszát előre is!