Élettársi kapcsolat


derill # 2005.03.22. 15:07

Nincs. Az pedig nem számit, hogy a Te neveden van, ha esetleg tudja bizonyitani, hogy közösen szereztétek.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

F. Krisztina # 2005.03.22. 14:18

De a bíróság csak hónapok múlva fogja kitűzni a tárgyalást, és gondolom, hogy el fog húzódni, addig mit csináljak?

A bíróság mennyit ítélhet meg, mennyit kell fizetnem? Mit jelent, hogy a szerzés arányában? Minden az én nevemen van! Az autó is.

Azonnali megoldás nincs, hogy kitudjam rakni?

derill # 2005.03.22. 13:58

Igy nem is. Viszont tegyél feljelentést, akkor eljárnak, és meggondolja, hogy érdemes-e verni.

A többit meg majd a biróság dönti el, ha ki akarod rakni, kénytelen vagy birósághoz fordulni, ha önként nem megy el.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

F. Krisztina # 2005.03.22. 13:30

Derill!

Nem tettem feljelentést, arra értettem a rendőri intézkedést, hogy nem tehetik ki a lakásból.

Õ úgy gondolja, hogy három évet rámáldozott a drága életéből (elvesztegette) és én ezt fizessem ki. Természetesen a testvérei és az anyja is ezen az állásponton vannak, ők bíztatják!

Volt egy előző élettársi kapcsolata, ahonnan úgy jött el, hogy csak a ruháit hozta el, mindent otthagyott. Úgy néz ki rajtam akarja behajtani azt is amit ott otthagyott.

Szerinte (szerintük) minden az övé. Az ágyat amit az ő pénzéből vettünk (közös a pénzünk) azt én fizessem ki neki, ő nem akarja elvinni, mert nem tudja, de aludni sem akar rajta, mert rám emlékezteti. Tehát én fizessem ki a három évét, de ki fizeti ki az én éveimet, ki adja vissza az én három évemet?

derill # 2005.03.22. 12:40

Néhány dolog nem egészen igy van. A rendőrök kötelesek intézkedni, ha feljelentést teszel testi sértés miatt. Ha van látlelet, akkor az még jobb. A szerzés arányában részesültök a közös javakból, természetesen birósághoz kell fordulnod, ha ő nem akar onnan elmenni.

Amit "három év alatt adott" mire adta?


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

F. Krisztina # 2005.03.22. 07:53

Három és fél éve élek együtt az élettársammal, két évvel ezelőtt "vettünk" egy lakást! Hitelt vettem fel, így az én nevemre került, márcsak azért is mert a jelzálog a szüleim házán van, ők lettek az adóstársaim. A kapcsolatunk sajnos kihűlt. De nem akar elmenni, az követeli, hogy a lakásból fizessem őt ki, mert a fele az ővé, és az összes pénzt amit a három év alatt a kapcsolatba adott. Én nem akarok egyetlen fillért sem adni, de nem tudom kirakni, mivel ő is oda van bejelentve. Vert már úgy, hogy a rendőröket kellett hívnom, de ők nem tehetnek semmit, amíg vér nem folyik. Ma reggel megint kezet emelt rám, sajnos érzelmileg nagyon labilis és hirtelen haragú. Nem akarok egy késsel a hátamban ébredni! Tudomásom szerint a törlesztőrészlet munkabérrel hányados részével tartozom neki. De sajnos azt sem tudom kifizetni egy összegben! Amit ő három év alatt "adott", azt én most egy összegben fizessem ki?

Segítsetek!