lemondás a gyerekek javára

Grave7 # 2016.12.28. 22:09

@mostmivan73: Ha az ingatlan nem volt a hitel fedezete (általános, viszonylag kis összegű személyi kölcsönnél nem szokott az lenni, főleg ha van adóstárs), akkor a tulajdonos eladhatta azt banki "engedély" nélkül is.
(Többi fórumozónak: tekintsünk el annak vizsgálatától, hogy gyámhatóság eladáshoz hozzájárult, vagy gyerekek nagykorúak lettek időközben, vagy a férj nevén volt az ingatlan és ezért a vagyonközösség megszüntetése kapcsán a feleség által tett "gyerekek javára lemondok" nyilatkozat nem váltotta ki a kívánt joghatást, stb.)

Mivel kezesként (adóstárs) aláírtad a kölcsönszerződést, a bank a teljes tartozást követelheti tőled is, függetlenül volt férjedtől (de összességében csak 1x-esen, a követelés egyetemlegessége miatt). Ha megfizeted vagy behajtják rajtad a tartozást, ennek megtérítését valószínűleg követelheted volt férjedtől.

mostmivan73 # 2016.12.28. 18:46

igen kiskorúak részére a 3 gyerekemre

végrehajtó1 # 2016.12.28. 18:32

Kiskorú nevére került az ingatlan részed?

mostmivan73 # 2016.12.28. 17:35

T fórumozok több mint 6 éve kűlönváltunk a férjemmel akkor lemondtam a gyerekeim javára a lakásunk rámeső részről minden benne lévő ingósággal együtt. Minden benlévő tárgyat eszközt a férjem sajátjaként kezel a mai napig.A lakást eladta árából ujjat vett. Annó lakás felújítására hitelt vettünk fel amihez én kezestárs voltam mint felesége.Férjem nem fizette majd most megtalálta a bank állítólag. Követelhet e rajtam bármilyen összeget a bank azután hogy lemondtam az ingatlanról és a férjem azt pénzé tette. Sajátjaként kezelte az érte kapott összeget.Amiből kifizethette volna a kölcsönt.Férjem tobb mnt 300,000 ft keres tehát szándékosan nem fizette.
Köszönettel Krisztina