gyermekláthatás

Krisztina69 # 2011.01.03. 12:24

Üdvözlök Mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni mielőtt a gyámhatósághoz fordulnánk férjemmel.
Férjemet 10 évvel ezelőtt hagyta el a exfelesége. A szomszéd házba költözött két kiskorú fiúkkal együtt a szeretőjéhez. Később ebből persze házasság lett, miután férjem és én összeházasodtunk.
A gyerekek 6 és 3 évesek voltak akkor amikor Anya elvitte őket. Előbb a nagyobbik fiút majd pár hétre rá a kisebbik fiút is elküldte az Apjához egy-egy levéllel és felkiáltással, neveld őket Te! Férjem mindent feláldozott azért,hogy a gyerekeinek mindent megadjon, sokat dolgozott azért,hogy biztosítani tudjon a gyerekeknek mindent.
Mi 3 éve vagyunk együtt, és három csodaszép gyereket nevelünk.
Amikor én megkaptam a Fiúkat a döbbenet volt az első. A nagyobbik fiú aki erősen ragaszkodott az anyjához nagyon nehezen fogadott el. Ez persze azóta megváltozott, nagyon sok türelem, szeretet, megértés kellett hozzá.
Ő csak úgy tudott pld aludni, hogy díszkivilágitásban kellett lennie a szobának. Én persze azonnal kértem szakemberektől segítséget, elvittem őt pszichiáterhez, pszichológushoz ahova azóta is rendszeresen hordom őt.
A láthatások mindig úgy zajlottak,hogy anya gondolt egyet és elvitte fél órára a fiúkat, soha nem volt előzetesen lefixált láthatás. Amikor én képbe kerültem akkor kértem a férjemet,hogy a gyermekjóléti szolgálat segítségével állapodjunk meg a kapcsolattartásban. Már ott elzárkózott az anya. Bár hozzáteszem,hogy munkanélküli volt, és a szomszédban lakott a gyerekekkel hetekig, hónapokig nem találkozott, még egy megindított hívásra sem telt tőle. Bár megegyeztünk papíron a kapcsolattartások soha nem jöttek létre. Ezért a gyámügyhöz fordultunk segítségért. Mivel a fiúk már nem picik ezért kértük,hogy őket is hallgassák meg és hozzanak egy olyan döntést ami mindenkinek megfelel. A döntés értelmében az anya köteles a gyerekeket elvinni minden harmadik hét péntekén 3-6 óráig amikor az élete párja nem tartózkodik otthon. De újra nem jött a gyerekekért, továbbra is az ő jó bevált láthatását szerette volna. Akkor jönni és menni amikor neki jól esik. Mivel mi is egy család vagyunk ezért ezt hagytuk. Volt amikor nekünk programunk volt és ő telefonált,hogy most küldjük át a fiúkat. És mi lettünk a rossz szülők mert nem engedtünk neki, bár nem is voltunk otthon.
Mivel nem jöttek össze a láthatások, a kapcsolattartás felfüggesztését kértük a gyámhatóságtól. Nem jött el a gyámügyre az anya, írt egy lemondó nyilatkozatot, és kérte,hogy őt ne zaklassák. Gyámügy jóváhagyta a kérést és 6 hónapra felfüggesztette a láthatást.
Közben a nagyobbik gyermekkel rengeteg probléma volt, és van.
A rengeteg trauma amit átélt az anyja mellett nyomot hagyott a lelkébe. Tiltakozik minden ellen, Nem eszik, nem iszik. Több alkalommal elájult miatta, kórházba kellett vinni, infúzióra fogták. Mindig kérte,hogy az anyja látogassa meg. Hiába szóltunk, Anya nem jött. Hánytatni kezdte magát. Egyszerüen az anyja figyelmét akarta talán csak felhívni magára. Sikertelenül. Most a gyerek 45 kg és 175 cm magas. Tanulni nem tud és hiába 16 éves a 10 éves szintet sem üti meg. Sajnos.
Most már két év telt el majdnem úgy,hogy abszolut nem jelentkezett a gyerekekért. Időközben mi elköltöztünk, de egy helyen maradtunk, néha napján összefut a gyerekekkel, odadob nekik valami lerágott csontot, ígéri,hogy jön értük. Persze mi tudjuk,hogy nem fog értük jönni, de a nagyobbik fiú várja. Aztán amikor szembesül azzal,hogy az anyja megint hazudott neki akkor jönnek a dührohamok, csapkodások, kiabálások, hánytatások, önsanyargatások.
Most karácsonykor is kórházba kellett vinnünk, mert teljesen kiszáradt. De kérte,hogy az anyját értesítsük. Hiába szóltunk. Nem érdekli. Ő kialakította már a saját életét, ez a két gyerek meg nem tartozik oda..
A kérdésem...kérésem a következő lenne:
mivel eltelt két év a meghiúsult láthatásokkal mit léphetünk? Tudjuk e kényszeríteni az anyát arra,hogy a fiát észrevegye? Mi már nem tudunk neki segíteni, ő meg szerintem soha nem fog neki. 16 évesen nem tudja megérteni, hogy ...sajnálom...nem kell az anyjának.
Ha kényszeríteni nem lehet rá,hogy szeresse és tartsa vele a kapcsolatot akkor a gyámügynél kérhetjük ez azt,hogy a gyerekek közelébe ne mehessen? Hogy ne szólhasson hozzájuk? Tudom,hogy furcsán hangzik, hogy akárhányszor szólt és ígért nekünk annyiszor volt itthon belőle gondunk.
Sajnálom a gyereket. Hiába kértünk, könyörögtünk az anyjának,hogy vigye el, sétáljon vele, pár percet legyen vele. Nem hallja meg. Az anyai nagymamával a gyerek tartja a kapcsolatot. Ott az anya új kapcsolatából született kisgyerek aki most 8 éves megkérdezte a sráctól,hogy ő kicsoda amire az anyja adott választ: EGY ISMERŐS GYEREK.
Akkor jött nekem először a gyerek. Nem kívánom senkinek mindezt amin naponta keresztül megyünk.
Tud valaki segíteni?

Nagyon szépen köszönöm.

Krisztina

szizoka # 2011.01.12. 05:56

nekem ugyanezek a problémáim. másfél évig semmi nem történt a gyámügyön. meg sem bírságoltak az exemet, csak felszólították ezerszer. eljött a tárgyalás napja.a bírónő kihozta azonnaliban, hogy a gyermekjólétiben találkozhatom a gyerekemmel 11-13 óráig páros hétvége szombatonként,. természetesen megfellebbeztük. most jönnek hozzám környezettanulmányra.azt mondták, próbáljak nem rendőrökkel menni a gyerekért,erőfitogtatással. hát igen:csak mint tanuk szerepelnek.de ezt legalább nem tudja az exem megvétózni tanukkal, hogy nem is voltam ott.mindig azt mondják, hogy a gyermek érdekeit kell előtérbe helyezni!!!!!! ez akkor a két óra láthatás mi?mikor a gyermekem mindenhol azt mondja, hogy imád, és mindig lenne velem. akkor ez mi. biztos , hogy a bírónő is elvált ez tuti. ezért gondolkodik így.

csigusz21 # 2011.01.24. 12:30

sziasztok!gyermek láhatással kapcsolatban érdeklödnék milyen időközönként láthatja az apa a gyermeket? viheti-e a nagyihoz ha a nagyi már többször kisérelt meg öngyilkoságot?és az apuka drogot is szokott használni néha napján meg a hugicája is?menyi gyerek tartás kérheteek ha mini bérel van bejelentve a többit zsebe kapja?egyeltalán elvihetie a gyereket 1 éves korában?aki tud segitsen.köszi

sió # 2011.01.24. 12:53

Az hogy elviheti-e a gyereket 1 éves korában, nagyban függ az addig kialakított kapcsolattól. Ha ismeri a gyerek, akkor miért ne vihetné? Semmilyen erre vonatkozó előírás, jogszabály nincsen, ami életkortól tenné függővé a bármely szülővel való kapcsolatot. A két szülő mindenkor egyenlő. Lásd: családban is együtt van apa a gyerekkel, és sokszor egész napokra ellátja. A gyerek szülő kapcsolat pedig nem különbözhet/ függhet a szülők együttélése, vagy nem együttélése ténytől.

A többi kérdéshez szerintem kevés az információ, ha pontos választ szeretnél, tedd fel érthetőbben a kérdést.
Pl. milyen jelenlegi státusban van a gyerek és az apa kapcsolata? Van-e per folyamatban, házasok voltatok-e, együtt laktok-e, stb.

Általánosságban: a szülő alkalmassága alanyi jogú. Ha te úgy érzed hogy nem az, azt bizonyítanod kell. Ugyanez vonatkozik a nagyszülőre is.

csigusz21 # 2011.01.24. 14:41

Sziasztok!Az apának a kapcsolata semmien mivel nemis szól a gyerekhez csak grimaszol neki!Az etetés pelenkázás az nagyon messze áll tőle.Élettársi kapcsolatban éltünk.De már terhességem alatt kijelentette hogy ő nemis akart gyereket amikor én már a 8. hónapban voltam.Végülis az a helyzet hogy nem igazán ő ragaszkodik a gyerekhez hanem a nagyi.Mivel elég beteges kisfiam nagyon sokat éjszakázok vele.Míg náluk laktunk semmiféle segítséget nem kaptam tőle éjjel-nappal én voltam a gyerekkel.A gyereknek semmijen olyan kapcsolata nincs az apuájával hogy nyugodt szívvel rábízhatnám még 1 órára is.Mióta hazaköltöztem a szüleimhez sokkal kiegyensúlyozottabb a gyerek.Ezek alapján hogyan engedhetném el?!Sőt mikor az apuka elviszi 2-3 napig a gyerek nagyon sírós szinte ájulásig fajul.Újszülött korában is az apukájánál ájult el először.De ha 2 hétig nemlátja az apukát ijen gond nincs vele.

csigusz21 # 2011.01.24. 14:44

Sziasztok!Az előbbiekhez per nincs folyamatban még ezután fogjuk elinítani.Minden 7 végén egy nap elvitte a gyereket az apuka de úgy hogy énis mentem vele mivel a gyerek csak velem hajlandó elaludni.

sió # 2011.01.25. 09:52

Azért lehet, hogy magadba is kell nézni kicsit. Ha apa elvitte te minek mentél vele?
Önámítás sok nő részéről, amikor a gyerek csak velem hajlandó elaludni mondattal lerendezi a dolgot.
A gyerek ha fáradt elalszik. Ez tény.

Példamese: az egyszeri asszony a bölcsőde kerítésén ült reggel és sírt. Ölében a gyerek. Együtt időben vittük általában reggelente a gyereket a bölcsödébe. Talán a beszoktatás 4-5 napja volt. Tehát együtt mentünk be. A gyerek sírt, az anyja még jobban. /vajon ki generált kit?/ A gyerekbe kapaszkodott az anyja mintha soha többet nem látná a gyereket. Nagy nehezen elköszöntek. Délután 2 kor megyek a gyerekért. Az anya ott ül a kerítésen, sírni már nem bírt, szipogott. Kérdezi hány óra? Mondom idő van, lehet elhozni a gyereket. Repült befelé. És első szava az volt hogy rendben vagy? Minden rendben? Jól vagy? Nincs semmi baj? /vajon jó kérdések voltak –ezek?/
Summa summarum a gyerek amíg én ismertem, nem szokott be a bölcsödébe. Minden áldott reggel sírt, akárki vitte. A konzekvenciát le lehet vonni!

Tehát az hogy te ott voltál, meghatározza az apával való kapcsolatát is, hiszen ha téged ismer egyértelmű hogy hozzád húz, hiszen te vagy neki a biztonság. Az apa talán ugyanezt tudná adni neki, ha te nem vagy ott!
Akkor ő lenne az első! De mivel te ott vagy ez a kapcsolat nem jöhet létre!

Az apának a kapcsolata semmien mivel nemis szól a gyerekhez csak grimaszol neki!

Ez nekem nem értelmezhető mondat. Ha apa így tesz, akkor nyilván sérült. Ha meg nem sérült, akkor lehet hogy csak bolondozik, vagy játszik a gyerekkel. A férfiak másképpen közelítenek egy gyerekhez, mint egy nő. Az hogy lélektani kapcsolatba kerüljön egy férfi a gyerekkel, ez többnyire visszajelzésfüggő! A férfi akkor nyugodt ha észreveszi azt, hogy a gyerek megismeri, és figyel rá. /ezért mondják hogy az apáknak idő kell amíg apává tudnak válni!/.
Lehet, hogy amit te grimasznak definiálsz, nem más, mint a kapcsolatfelvétel egy módja?

Újszülött korában is az apukájánál ájult el először. De ha 2 hétig nemlátja az apukát ijen gond nincs vele.

Na ez nekem egyenesen hihetetlen kategória. Semmilyen összefüggés nincs az apa jelenléte és a gyerek ájulása??? között!
Ez már eleve rossz:

• tehát elájul,
  • tehát kizárom
  • nem alkalmas apának kategória!

Az apára kenem az ájulást nem etikus.

csigusz21 # 2011.01.25. 10:04

kedves sio! tény és valo hogy csak akkor ájuldozik a fiam mikor az apukájánál van ezért a szüleim szakorvoshoz fordultak mivel már nem lehet birni a gyermek állando rohamait. tény az apuka drog használo és ezért nem komunikál a gyerekel.az meg ne mond hogy igy veszi fel kakapcsolatot a gyerekel .nekem 3 hugom van az apukám nem igy viszonyult hozzánk. és ahogy látom te csak kritizálsz semmi tanácsot nem adtál.kiváncsi lennék te nyugott szivel engednéd a gyereked egy olyan helyre ahol öngyilkos nagyi és drogos testvér van.

sió # 2011.01.25. 10:10

Nem kritizálok. Leírom, ahogy látom. Elnézést, ha sért amit írtam. A te életed valószínűleg te ismered. Én nem, mint ahogy más sem!

„Általánosságban: a szülő alkalmassága alanyi jogú. Ha te úgy érzed hogy nem alkalmas, azt bizonyítanod kell. Ugyanez vonatkozik a nagyszülőre is.

csigusz21 # 2011.01.25. 10:13

köszönom sio.

klón # 2011.01.25. 11:40

Két kérdésem lenne: egyik kislányom 2éves és 9 hónapos, az édasannya neveli. Eddig a bíró határozatban leírt 2 hetente hétvégéhez tartotta magát, és láthatáskor ruhát is adott a gyermekkel (mert elköltözéskor mindent elvitt ami gyerek ruhája volt). Most azt mondja többet nem akar ruhát biztosítani hétvégére a gyermekkel. kérdésem: mi az amit a gyámnak (anya) adni kell az apa irányába a gyermekkel a gyerek iratain kívül? ( ha van ilyen) Másik: Ha láthatás végén apa busszal viszi haza a gyermeket és anya is azon a buszon van akkor ott átadhatom e lányom vagy kötelező ajtóig vinnem? Nem az út hossza zavar, hanem az hogy közben végig kell az anya smárolását néznem, és sajnos munkanélküliségem folytán nem nagyon van buszjegyre pénzem és ez havonta csak a láthatásnál 2200Ft ot tesz ki. És ha buszon is átadhatnám akkor felére csökkenne a költségem amit esetleg gyermek egyéb kiadására (tej, kakaópor, gyümölcs...)tudnám fordítani.

végrehajtó1 # 2011.01.25. 11:51

klón

szerintem felelős ember ilyenen nem töri a fejét...

Hogy mik vannak?:(

klón # 2011.01.25. 11:58

Tudom végrehajtó1. De ennél kicsit bonyolultabba szitu csak amit leírtam ma már 3 szor nem külte el a rencer ezért egyszerűsítettem.

klón # 2011.01.25. 12:18

na akkor most kicsit kifejteném a problémám. Válásunk kimondása után (2010.11. 26) exem szinte egyből megpróbált nekem keresztbe tenni. mindent megpróbál, hogy ne találkozzak a lányunkal. Ő szavaival "jobb lenne ha nem lennék a gyerek apja és akkor nem lenne több gondjuk és békében élhetnének". decemberben volt egy kis kézműves karácsonyozás a bölcsödében ahova a lányunk jár. Megpróbált rávenni ne menjek el, mert úgy se mehetek be a szobába ha nem iratkoztam fel valami listára. Bementem érdeklődni és monták ez hülyeség, és menjek csak nyugottan. Ezek után dec. 25, 26 ból egyik napot se akarta ideengedni, mondván az az ő hétvégéje a gyermekkel, még akkor is ha a végzésben az van egyik nap járna nekem. Végül apum kb 20 perces könyörgésére belement de elég rossz szájízzel. Pedig a végzés elég egyértelműen fogalmaz (ha nem megy bele akkor páros ünnep első napja az apáé). Ma már ott tartunk, hogy a bölcsödébe, be se mehetek érdeklődni a lányom felől, mert anya ezt megtiltotta a bölcsödének. Azt látom a lányomon, sajnos, hogy lekileg megviseli ez az egész, és amikor legutőbb vittem volna haza nem akart öltözni, folyton elrohant, cipőt töbször levette és akadályozta az indulást. Van e valami megoldás, mert én is és apum is azt látja a gyerek szinte teljes életéből mgpróbál kizárni az anya, lés közben meg engem állít be rossz szülőnek és félek, hogy a gyerek felé is hasonlókat mond. Azt már kijelentették, hogy ahoz semmi közöm nem lesz hova járjon gyerek ovodába. De félek, hogy az iskolaválasztásból és minden egyébből megpróbálnak majd kizárni. Idén ballag el kislányom bölcsiből de ahogy látom azon se tudok majd jelen lenni, mert exem nem fogja hagyni, hogy ott legyek. Láthatás időpontha amúgy hogy működik, mert olvasok itt olyat hogy már péntek estétől meg lehet kapni. De azt is, hogy csak szombattól? Gyermek papírjait(kiskönyv, tajkártya, lakcímkártya) már háromszor "felejtette el" ideadni mikor láthatás volt. Sajnos a debreceni gyámhivatal nem túl segítőkész. Annyit mondanak csak, ha anya elmulasztja a láthatást és nem engedi pótolni akkor tudnak lépni. De abban nem, hogy apát szinte teljesen kizárja anya a gyermekk életéből.

ObudaFan # 2011.01.25. 13:11

Fordulj a gyámhatósághoz.

ObudaFan # 2011.01.25. 13:13

Igen.

klón # 2011.01.25. 16:02

Kedves ObudaFan!
Ha nekem szólt a fordulj gyámhatósághoz akkor köszi de már megtettem és azt kaptam, hogy amíg a láthatásban anya nem lesz vétkes, vagyis nem akadályozza, addig nem tudnak semmit tenni. Tehát a kérdés még mindig fenn áll. Mit tehet ilyenkor az a szülő akinek "csak" láthatási joga van? Hova fordulhat ha gyámügy is elhajtja?

ObudaFan # 2011.01.25. 17:26

Azért ha a szükséges ruházat nélkül adja oda a kapcsolattartásra a gyereket, az szerintem szankcionálható. Esetleg érdemes kérni a kapcsolattartást szabályozó határozat módosítását, hogy ezt kötelezően írja elő.

sagit # 2011.01.26. 06:05

Csak érdekességként:
Az én exem már 6 éve ruha és minden nélkül (csak az utcai, iskolai ruhában) adja a gyerekeket nem ad sem okmányt, gyógyszert, semmit. A bíróságot nem érdekelte egyszerűen átléptek felette mikor gyeremekelhelyezés volt. A gyámügyet szintén ennyire érdekli az ügy az mondják hát miért nem veszek én is otthonra ruhát miért ba..gatom az anyukát. Pedig ugye köteles lenne a törvény szerint "felkészíteni a gyermeket a láthatásokra". És még sorolhatnám de ez felesleges lenne ez csak egy kis érdekesség ... :-)

vacsi # 2011.01.26. 07:49

sagit!
Férjem gyerekeit kicsi koruktól kezdve m
hétvégenként elhoztuk magunkhoz, de soha nem "költöztettük". Őket is egy szál ruhában hoztuk el, hiszen nem táborba mentek, hanem az apjukhoz, bár az anyjuk "felkészítette" volna őket. Mi ezt nem igényeltük, pont a gyerekek miatt.
Az okmány érdekes, közülük a TAJ-kártya és a diákigazolvány mindenképpen kell, hiszen ha a gyereket baj éri, nem árt, ha ezek nála vannak. Gyógyszert nem is kell adni, hacsak olyan baja nincs, ami folyamatos gyógyszerezést igényel. Beteg gyereket nem célszerű elvinni sehova, előbb gyógyuljon meg!
Egyébként gyerekeink már felnőttek, már az unokák jönnek hozzánk, szóval, nem rossz tanácsot adok!

vacsi # 2011.01.26. 08:02

Krisztina69!
"Amikor én megkaptam a Fiúkat..." csak tájékoztatnálak, hogy nem Te kaptad meg őket, hanem az apjuk!
Ami a díszkivilágítást illet alváskor: nekem 4 gyerekem van, akiket együtt neveltünk, békében, boldogságban. Ennek ellenére a gyereke soha nem aludtak besötétített szobában, nem oltottuk le nekik a villanyt, este az ágyban még beszélgethettek, amelyik elálmosodott, elaludt. Felesleges lett volna sokkolni őket a sötéttel, és a szigorral!
Pszichológushoz sem kell vinni a gyerekeket, ha a kellő szeretetet megkapják!
Szerintem az anyával való kapcsolattartásban jó az eddigi módszer, sokkal emberibb, mint bíróság által rögzített időpontokban találkozni! Ha a gyerekek nagyobban lesznek, nyilván ők is keresik majd az anyjukat, ez csak Neked kényelmetlen!
Egyet soha ne feledj:
a legrosszabb édesanya is jobb, mint a legjobb mostoha!

kaméleon # 2011.01.26. 08:13

A kapcsolattartásra kötelezett (a gyermeket gondozó) szülők a gyámhivatal eljárási bírságot kiszabó határozatait általában azért kifogásolják, mert véleményük szerint a gyermeket a kapcsolattartásra megfelelően felkészítik, ha felöltöztetve, kétnapi váltóruhával ellátva kiállítják az ajtóba. A bírságolt szülők azzal védekeznek, hogy az önhibájukat kizárja, ha a gyermek (aki sok esetben csak óvodás vagy kisiskolás korú) saját, „önálló, befolyásolástól mentes akaratából” nem megy el a másik szülővel. A gyermek csomagként való átadásának meghiúsulásáról nemegyszer videofelvétel vagy írásos dokumentum készül.

Ezt ezt egy ombudsman jelentésből idéztem. Tehát, vannak gyhivatalok, akik már nem is csupán tudják, hogy nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is köteles a gondozó szülő a gyermeket a kapcsolattartásra felkészíteni, hanem, ha az mégsem megy, úgy veszik, hogy vagy nem történt meg az érzelmi felkészítés, vagy, ami még sokkal sajnálatosabb, negatív irányban történt. Na és végre bírságolnak emiatt is. Persze, én sem bírok ilyet kifogni, de legalább reménykedem, és nem adom fel. (Igaz, könnyű nekem, nem az én gyermekeimmel szórakoznak.)
A gondozó szülő az, aki a gyermek szükségletei kielégítéséhez megkapja a különélő szülőtől, és az államtól is a tartáshoz szükséges anyagi hozzájárulásokat. (Hogy kinek mennyi, és mennyi nem elég, abba itt nem megyünk bele. Ahogy abba sem, hogy ha hetekig a különélőnél van a gyermek, miért fizet arra az időre is tartásdíjat.) A gondozó szülő tehát, a fizikai felkészítés keretében, ellátja a gyermeket szépen a szükséges ruházattal, és az esetleges gyógyszereivel, amire igény lehet a másiknál. Kötelezően. Ha nem, akkor a gyhnál panasz.
Ha másképp nem megy, akkor írásban kell kérni, mivel az a feladatuk, segítsék elő a ZAVARTALAN kapcsolattartás megvalósulását. Nemcsak az időpontok vizsgálata tartozik rájuk. Ha nem akarják, elutasítanak, akkor panasz az illetékes kormányhivatal szociális és gyámhivatalához. Újra és újra. Míg meg nem mozdulnak. Erő az kell hozzá, nem mondom, mert többnyire olyan falakba és hivatali asztal mögül sugárzó utálatba ütközik az ember, hogy inkább futna. Ez van.

kaméleon # 2011.01.26. 08:34

A fizikai és érzelmi felkészítésről még egy történet:
Apuka hordja hozzám a jegyzőkönyveit, gyhivatalai irományait, hogy segítsek. Gyermekjóléti jegyzőkönyvében leírva, hogy anyuka és a kamaszlány összeírt listával vonultak be az előírt beszélgetésre, majd ott kijelentették, hajlandóak a kapcsolattartásra, amennyiben apa teljesíti a gyermek teljesen természetes kívánságait:
A kéthetente két napra elektromos fogkefét biztosít. A hajmosáshoz nem jó az ottani cucc, XY márkájú sampon és balzsam csak az elfogadható. A kapcsolattartások alatt, apa vagy teniszezni, vagy aqua-parkba, vagy moziba viszi minden alkalommal a lányt, mert más nem érdekli, különben az unatkozik, és különben azt nyilatkozza, hogy „önálló és befolyásmentes akaratából” nem óhajt kapcsolatot tartani. Apa kérdésére, hogy anya hány alkalommal vitte már aqua-parkba, a válasz: mi köze hozzá. Apa nem kérhet a gyermektől házimunkát, ugyanis, a gyermek nem szolga. Stb., stb. Le van írva!
Apa és a gyermekjólétis is azt válaszolta, hogy ha a gyermeknek ilyen extra igényei vannak, akkor csomagolja be, és hozza magával. Az elektromos fogkefe és az adott márkájú sampon nem foglal nagy helyet. Erre az anya panaszt írt a gyámhivatalnak, és kifogásolta, hogy miért kellene neki biztosítania a gyermek ellátását az apa időszakában is? Valamint, az az apa, aki a gyermekét csak látni akarja, de „költeni nem szeretne rá”, az nem érdemli meg a láthatást. (gytartásdíj extra magas, és pontosan fizetve)
És ez a gyámhivatal pl., még nem lát anyai önhibát.

Krisztina69 # 2011.01.26. 10:41

Vacsinak!

Nem olvastad végig vagy legalábbis nem figyelmesen olvastad el azokat amiket írtam!
Amikor én megkaptam a Fiúkat…“ csak tájékoztatnálak, hogy nem Te kaptad meg őket, hanem az apjuk!

...én az Apukával kaptam a gyerekeket aki már közel 10 éve nevelte a srácokat egyedül, anyuka nélkül aki a szomszéd házban élt!
A díszkivilágítást NEM én hagytam a gyerekre hanem a nagyszülők akiknél éjszaka voltak a srácok hiszen Apa dolgozott minden éjszaka. Igazat adok abban, hogy a ezt nem lett volna szabad hagyni, ahogy én vele éltem azonnal cselekedtem, folyamatosan és nem drasztikusan...de leszoktattam erről. 14 éves volt ekkor!
Szerinted felesleges a pszichológus és a pszichiáter? Szerintem meg nem!!!!!! Akármennyire szeretem, akármennyire vagyok türelmes és megértő én nem vagyok szakember és nem tudom Őt a helyes útra terelni. Lehetek én aranyból én akkor sem tudom az ő lelkében dúló viharokat megszüntetni, ehhez már szakember segítsége kell. Közel három éve hordom Őt pszichiáterhez és pszichológushoz. Persze mi is járunk Apával, hogy megértsük a Gyerköcöt.
Szerintem az anyával való kapcsolattartásban jó az eddigi módszer, sokkal emberibb, mint bíróság által rögzített időpontokban találkozni! Ha a gyerekek nagyobban lesznek, nyilván ők is keresik majd az anyjukat, ez csak Neked kényelmetlen!

Valamit tisztázzunk le! Abban mi a jó ha az anya úgy mászkál és úgy ugráltat minket ahogy neki kedve van? Emberibb az, hogy ő gondol egyet pld szombat délelőtt,hogy fél óra múlva menjenek a gyerekek hozzá és nagy kegyesen egy órát ott lehetnek? Tényleg ez a jó megoldás? Nem a semmiért kértük azt, hogy legyenek fix időpontok. Mert így mi is tudjuk mihez tartani magunkat és ő is. Tudjuk, hogy ekkor jöhet a srácokért, neki meg tudnia kellene azt, hogy ez az időpont az amikor KELLENE a fiúkért jelentkezni. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek? Könyörgöm! 16 és 13 évesek! 10 éve élnek úgy, hogy az anyjuk nem vesz részt az életükben! Mert ez normális, ugye?
Újra....NEM az ellen van kifogásom ha ő szól, hogy figyu....elmennék a gyerekekért, elvinném őket, hanem ő gondol egyet és akkor jönne, menne a mi életünkbe amikor neki jól esik! Ezt nem így játszák! A nagyobbik srácnak akivel a legtöbb probléma van neki rendszer kell. Neki a lelkét fel kell készíteni arra, hogy esetleg jön érte az anyja, hogy esetleg elviszi. Nekem nem az a kényelmetlen, hogy jön értük!!! Már ugye csak azért sem mint olvashattad két éve nem jön értük! Nekem az a kellemetlen, hogy a gyerekek várják az anyjukat a lefixált ídőben és nem jön értük. De nem is jelentkezik. Nem mondja, nem szól, hogy nem jön értük.
Nekem az a kellemetlen amikor a gyerek megint szembesül azzal, hogy nem jött érte az anyja, és az a kellemetlen,hogy a dühöngő gyereket lefogjam, hogy ne tegyen kárt magában, a testvérében, és bennem.
Ez a kellemetlen!
Szerethetem őket, akkor sem leszek az édesanyjuk. Nem is erre vágyom hanem arra, hogy normális keretek között tudjunk élni! Amig viszont anyuka nem veszi a fáradságot és nem veszi észre, hogy szenved ez a gyerek addig én nem tehetek mást csak tűrök, és próbálom a gyerek lelkét ápolni, és gyógyíttatni.
Nem kell támadni. Azt hiszem kicsit átértékelhetnéd a leírtakat.:)

sagit # 2011.01.26. 11:36

Kedves Vscsi:

Kérlek gondold végig: Anyuka megkapja az államtól már sokszorosan a gyerekek támogatását (csp, adójóváírás, stb)+ én rendszeresen a fizetésem 40%-át. Ebben én letudom a hozzájárulást szerintem ezen téren. De ha még nekem otthonra mégegyszer ki kell ezeket fizetnem akkor szép az egész! Az a gyerek betegen is az enyém NE gondold hogy csak azért mert férfi vagyok képtelen is a gondoskodásra. talán még jobban ellátom őket.