S.O.S
Üdvözletem Mindenkinek!
Nagyon hosszú lenne az ügyet leírni.Elváltam 2012 őszén(hál istennek). Láthatás (kettő közös gyermek) két egybefüggő hétvége. Apuka két hét külföld munka.
Soha nem tartotta be a láthatást, mindig fenyegetett.
kb. 2,5 év után vége szakadt, mivel kaptam az élettől egy normálist párt, aki nem engedte, hogy zsaroljon.
A lényeg: nem engedtem a gyerekeket. El kezdtünk járni a gyámügyre.(semmit nem érnek a gyámügyön). Senkinek sem a gyerekek jövője a lényeg:( az akkori ügyvédnőmmel (aki a váláson is képviselt) indítványoztuk, hogy papírozzák le miszerint apuka nem viheti el a gyerekeket hétköznap, viszont ismerve apukát amíg itthon van este 18.00-ig viheti őket, míg a tárgyalás le nem zárul. Közben kamaszodnak a gyerekeke, vissza él vele, általuk akar tönkre tenni, és nem veszi észre hogy a gyerekek jövője a tét, a lelki világuk, az egészséges felnőtté válásuk és had ne soroljam.
Közel 2 éve járjuk a tárgyalást, mert apukával nem lehet bírni, és minden áron a gyerekeket akarja és a teljes felügyeleti jog gyakorlását. Közben apukának második ügyvéde volt, menet közben plusz kettő helyettes ügyvéddel.
Az ügy lezárása végett az utolsó dolog, igazságügyi szakértő bevonása: mindőnket meghallgattak, bele értve a páromat is.
Elég negatív dolgokat írt a szakértő apukáról, az apai ellennevelésről, és még had ne soroljam. Be lett idézve a szakértő, de a köv. tárgyaláson az apa vissza mondta az ügyvédjét, azzal érvelve, hogy nem készült fel (nagyon jó ügyvéd volt, de az ügy volt reménytelen számukra).A nyáron a bírónő meghozta a döntést: Csütörtök iskola után vasárnap délutánig ( így is kitolva a láthatás) hozta meg a láthatást, plusz, hogy részemre fizesse meg a perköltséget. Én költségmentességet kaptam ( azóta megszületett közös bébikénk a mostani párommal) mi élünk boldogan, és ha a fiúkkal együtt vagyunk nagyon normális a légkör, imádják a kisöcsikét.
Szóval Apuka megvárva a nyarat, fogadott új ügyvédet, és fellebbezett. Most az ügy a Törvényszékre került.
Írt az ügyvédnőm, mivel II. fokú eljárásról van szó, újból kéri az ügyvédi díj I. felét. Sajnos nem tudtam kifizetni(az előző is hitelből sikerült) így fel kellett mondani a megbízást.
Nagyon szerettem, nagyon jó ügyvéd volt.Igaz, hogy legtöbbször csak biztos pont volt, mert a mindennapi életben nincsenek jelen.
Szóval ma volt az első tárgyalás. Nagyon sajnálatos, ha valakinek nincs ügyvédje szóhoz se hagyják jutni. Pedig lett volna mit mondanom,fel is készültem már napokkal előtte. És bizony nagyon fontos dolgok a fiúk jövőjével kapcsolatban, amiről egyáltalán nem esett szó a korábbi tárgyaláson. De nem is figyeltek rám. Természetesen a felperes ügyvédje beszélhetett. :(
Azt olvastam a Törvényszék általi kiadványban, hogy ellenkérelmet adhatok elő a tárgyalásonszóban . Ezért nem nyújtottam be írásban, viszont ma nem volt lehetőségem. A következő tárgyalás Március 2-án lesz, akkorra idézték be az igazságügyi szakértőt, ami a korábbi tárgyalásból kimaradt.
Azzal búcsúzott a Bírónő, hogy írásban beadhatjuk észrevételeinket, amit el felejtettünk.
Nagyon szeretnék egy ellenkérelmet benyújtani, de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá, nem tudom mire hogy kell hivatkozni, az iratok számát se tartottam számon, mivel eddig megtette az ügyvédem. Nagyon sajnáltam hogy nem tudom újból kifizetni, de segítséget sem kap az ember puszta emberségből.
Annyit szeretnék csak kérni bárkitől segítségként, hogy teljesen hétköznapi laikus ember lévén, hogyan terjesszek elő ellen kérelmet úgy, hogy az döntő jelentőségű legyen az ügyben.
Köszönöm szépen, ha csak el olvassák is az ügyet. Nagyon hosszú lenne leírni, próbáltam a lényeget.
Köszönöm mielőbbi segítségüket!