Kedves ObudaFan
Esetleg van valami tipped, hogy ezt hogyan próbáljuk meg kiküszöbölni a jövőben? A paragrafust hol találom meg erre vonatkozóan? Sajnos ha a hivatalos út nem megy, akkor fújhatom. Holnap megyek a családsegítőbe is.
Kedves ObudaFan
Esetleg van valami tipped, hogy ezt hogyan próbáljuk meg kiküszöbölni a jövőben? A paragrafust hol találom meg erre vonatkozóan? Sajnos ha a hivatalos út nem megy, akkor fújhatom. Holnap megyek a családsegítőbe is.
Kedves ObudaFan!
Voltam a gyámügyön. Sajnos ők nem így gondolják. Teljesen rendben van nekik, hogy az anyuka dönt, akkor is, ha az én időm van, mert a sport az fontos. Az,hogy hetek óta nem jött, az nem fontos...Azzal magyarázták, hogy de hát szólt előre egy nappal és felajánlotta a jövő hetet pótlásra, így nem tehetnek semmit. Ez így jó is lenne, ha nem lenne már megszámolhatatlan pótlásra váró hétvége..amit persze már senki nem fog tudni kibogozni, a gyámügy sem . Természetesen elengedem, ha a gyerek szeretne menni, volt is már ilyen, de neki nem olyan fontos ez az elfoglaltság.
Nem is a rendőrséget kell kihívni, hanem a gyámhatóságra bejelentést tenni.
A gyermek elfoglaltságairól minden hétvégén az a szülő dönt, amelyiknél a kapcsolattartás rendje szerint éppen van a gyermek, tehát a te hétvégéden te döntesz arról, hogy tőled elmegy-e az adott programra, vagy sem. Az más kérdés, hogy ha nem engeded el, nyilván téged utál majd a gyerek.
Kedves alfateam
Köszi a paragrafust, ezzel tisztában vagyok.
Most a gyerekre tekintettel nem hívtam ki a rendőrséget (többször megtörtént, nem igazán hat, sem a bünetetések)és azért, mert nem vagyok biztos benne, hogy ebben az esetben fennáll e az akadályozás? (Hiszen felajánlotta a jövő hétvégét, az más kérdés, hogy nekem az nem jó,s már nem tudom átszervezni).
4. A kapcsolattartás
4:178. § [A kapcsolattartás joga]
(1) A gyermeknek joga, hogy különélő szülőjével személyes és közvetlen kapcsolatot tartson fenn. A gyermeket nevelő szülő vagy más személy köteles a zavartalan kapcsolattartást biztosítani.
(2) A gyermekétől különélő szülő – ha a bíróság vagy a gyámhatóság eltérően nem rendelkezik – jogosult és köteles gyermekével kapcsolatot tartani.
Jó-lenne, ha nem tesze-toszáskodnál, észre sem veszed és felnő a gyermek...
Ehhez kapcsolódóan még egy kérdésem lenne, a kapcs.tartás akadályozásának minősül e akkor a dolog, amennyiben a kapcsolattartásra jogosult nem egyezett bele a cserébe, és bár a másik fél nem engedi el kapcsolattartásra a gyereket a kijelölt időben, felajánl pótlást későbbre?
Sziasztok
Ha a láthatásra jogosult hétvégéjén rendre "programja" van a gyereknek, ebbe kénytelen beletörődni (cserék halmozódnak, fél éves határidő, követhetetlen, pótlás alig működik mert utólag még a gyámügy is képtelen kibogozni, plusz fél év után már jogilag nem is lehetséges)? Vagy van valami lehetősége hivatalos úton, hogy ténylegesen élhessen a láthatás jogával? Mennyiben az ő hatásköre eldönteni, hogy pl. elmenjen e a gyerek egy (nem kötelező) sportversenyre? Természetesen a másik szülő szerint nagyon fontosak ezek a programok, de így előállhat, hogy hetekig sem látja a gyerek a másik szülőt.
Üdvözlöm!
Ha bíróságra megy, ügyvéddel, akkor sincs semmi esélye? 8 éves kiskorút meg fogják kérdezni, atrocitásnak lesz kitéve?
Meddig húzódhat el egy ilyen tárgyalás?
Fel szeretnék rá készülni.
Köszönöm, szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy hat éve váltunk el a férjemmel, kisfiam azóta nálam van elhelyezve, enyém a felügyeleti jog. Volt férjem most jelezte hogy közös felügyeletet akar, mennyi esélye van hogy megkaphatja?
Köszönöm
Szerintem akkor sem. A házirendet azért a vonatkozó jogszabályokkal osszhangban kell értelmezni.
Köszönöm a gyors választ!
Akkor sem jogellenes, ha a házirend egyszerűen csak szülőt ír, és nem szülői felügyeletet gyakorló személyt?
Az a probléma, hogy nem te gyakorlod a szülői felügyeletet, így véleményem szerint nem jogellenes.
Elvált apa vagyok, gyermekünk felügyeleti jogát volt feleségem kapta. A gyermek 15 éves, bentlakásos kollégiumban tanul. Születésnapjára kikértem a kollégiumból, azt a választ kaptam, hogy volt feleségem megkérte az iskolát, hogy nekem ne adják ki a gyereket, csak a bíróság által megítélt láthatási időben. A kollégiumi házirend szerint születésnap, vagy más családi ünnep esetén a SZÜLŐ (kiemelés tőlem) kérhet rendkívüli eltávozást a kollégiumból. Holnap délelőtt megyek az igazgatóhoz, jó lenne, ha addig egy jogász megerősítene abban a véleményemben, hogy az iskola (és a volt feleségem) eljárása jogellenes.
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
Semennyi. Csak ha te is akarod.
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy hat éve váltunk el a férjemmel, kisfiam azóta nálam van elhelyezve, enyém a felügyeleti jog. Volt férjem most jelezte hogy közös felügyeletet akar, mennyi esélye van hogy megkaphatja?
Köszönöm
Első körben a gyámhatósághoz, esetleg valóban ügyvéddel.
Szép napot mindenkinek!A következő lenne a kérdésem.3 éve elváltam.Van két lányom 8-12 évesek.Az édesanyjuknál kerültek elhelyezésre.Nehezen müködik a kapcsolattartás.Csak a meghatározott időben.Telefonon nem lehet beszélnem velük.A szünetek is nehezen egyeztethetőek.Az idén nyáron szeretném elvinni őket a Bulgár tengerpartra.De sajnos a személyiigazolványukat és egyéb papirjaikat nem kapom meg az édesanyjuktól.Hová fordulhatok?Gyámügy vagy fogadjak ügyvédet és bíróság?Előre is köszönöm!
Erre nem lehet általánosságban válaszolni, az ügy részletes ismeretére lenne ehhez szükség. Ha az anyagi helyzeted indokolja és úgy érzed, hogy szükséged van rá, próbálj kérni pártfogó ügyvédet.
S.O.S
Üdvözletem Mindenkinek!
Nagyon hosszú lenne az ügyet leírni.Elváltam 2012 őszén(hál istennek). Láthatás (kettő közös gyermek) két egybefüggő hétvége. Apuka két hét külföld munka.
Soha nem tartotta be a láthatást, mindig fenyegetett.
kb. 2,5 év után vége szakadt, mivel kaptam az élettől egy normálist párt, aki nem engedte, hogy zsaroljon.
A lényeg: nem engedtem a gyerekeket. El kezdtünk járni a gyámügyre.(semmit nem érnek a gyámügyön). Senkinek sem a gyerekek jövője a lényeg:( az akkori ügyvédnőmmel (aki a váláson is képviselt) indítványoztuk, hogy papírozzák le miszerint apuka nem viheti el a gyerekeket hétköznap, viszont ismerve apukát amíg itthon van este 18.00-ig viheti őket, míg a tárgyalás le nem zárul. Közben kamaszodnak a gyerekeke, vissza él vele, általuk akar tönkre tenni, és nem veszi észre hogy a gyerekek jövője a tét, a lelki világuk, az egészséges felnőtté válásuk és had ne soroljam.
Közel 2 éve járjuk a tárgyalást, mert apukával nem lehet bírni, és minden áron a gyerekeket akarja és a teljes felügyeleti jog gyakorlását. Közben apukának második ügyvéde volt, menet közben plusz kettő helyettes ügyvéddel.
Az ügy lezárása végett az utolsó dolog, igazságügyi szakértő bevonása: mindőnket meghallgattak, bele értve a páromat is.
Elég negatív dolgokat írt a szakértő apukáról, az apai ellennevelésről, és még had ne soroljam. Be lett idézve a szakértő, de a köv. tárgyaláson az apa vissza mondta az ügyvédjét, azzal érvelve, hogy nem készült fel (nagyon jó ügyvéd volt, de az ügy volt reménytelen számukra).A nyáron a bírónő meghozta a döntést: Csütörtök iskola után vasárnap délutánig ( így is kitolva a láthatás) hozta meg a láthatást, plusz, hogy részemre fizesse meg a perköltséget. Én költségmentességet kaptam ( azóta megszületett közös bébikénk a mostani párommal) mi élünk boldogan, és ha a fiúkkal együtt vagyunk nagyon normális a légkör, imádják a kisöcsikét.
Szóval Apuka megvárva a nyarat, fogadott új ügyvédet, és fellebbezett. Most az ügy a Törvényszékre került.
Írt az ügyvédnőm, mivel II. fokú eljárásról van szó, újból kéri az ügyvédi díj I. felét. Sajnos nem tudtam kifizetni(az előző is hitelből sikerült) így fel kellett mondani a megbízást.
Nagyon szerettem, nagyon jó ügyvéd volt.Igaz, hogy legtöbbször csak biztos pont volt, mert a mindennapi életben nincsenek jelen.
Szóval ma volt az első tárgyalás. Nagyon sajnálatos, ha valakinek nincs ügyvédje szóhoz se hagyják jutni. Pedig lett volna mit mondanom,fel is készültem már napokkal előtte. És bizony nagyon fontos dolgok a fiúk jövőjével kapcsolatban, amiről egyáltalán nem esett szó a korábbi tárgyaláson. De nem is figyeltek rám. Természetesen a felperes ügyvédje beszélhetett. :(
Azt olvastam a Törvényszék általi kiadványban, hogy ellenkérelmet adhatok elő a tárgyalásonszóban . Ezért nem nyújtottam be írásban, viszont ma nem volt lehetőségem. A következő tárgyalás Március 2-án lesz, akkorra idézték be az igazságügyi szakértőt, ami a korábbi tárgyalásból kimaradt.
Azzal búcsúzott a Bírónő, hogy írásban beadhatjuk észrevételeinket, amit el felejtettünk.
Nagyon szeretnék egy ellenkérelmet benyújtani, de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá, nem tudom mire hogy kell hivatkozni, az iratok számát se tartottam számon, mivel eddig megtette az ügyvédem. Nagyon sajnáltam hogy nem tudom újból kifizetni, de segítséget sem kap az ember puszta emberségből.
Annyit szeretnék csak kérni bárkitől segítségként, hogy teljesen hétköznapi laikus ember lévén, hogyan terjesszek elő ellen kérelmet úgy, hogy az döntő jelentőségű legyen az ügyben.
Köszönöm szépen, ha csak el olvassák is az ügyet. Nagyon hosszú lenne leírni, próbáltam a lényeget.
Köszönöm mielőbbi segítségüket!
Kedves Obuda fan!
Sajnos a decemberi tárgyalás a bíró egyéb elfoglaltsága miatt elmaradt így csak február 24-én kerül sor a tárgyalásra. Addig tűrni kell vagy érdemes feljegyezni mikor szegte meg amit ő is aláírt? Köszönöm a választ!!!!
Az aláírt megállapodás kevés, bírói határozat kell a kapcsolattartáshoz, azt tudja a gyámhatóság végrehajtani. Tehát először bírósághoz. Ott ideiglenes intézkedést is lehet kérni.
Sziasztok!
Olyan ügyben szeretnék tanácsot kérni mi a teendő akkor ha valaki az aláírt, gyermekek láthatásáról szóló megállapodást nem tartja be. Kihez kell fordulni, hogy lehet elérni hogy ne kénye kedve szerint engedje a gyerekeket. Köszönöm előre is.
vigyorgó
Szerintem az elhozást még pár hónapig feleslegesen erőlteted.
katica0213
Ha ezt tudod igazolni, akkor bármikor kérhetsz módosítást.
peterpan
Elvileg a bíróság határozatában kellene rendezni azt, hogy ha nem állapodtok meg, mikor van a kapcsolattartás. Ha ez nincs rendezve, akkor az a határozat végrehajthatatlan és újraszabályozást kell kérni.
Ha szabályozva van, akkor viszont nem teheti meg, hogy nem engedi el. Ha megteszi, akkor a gyámhatóságtól kell kérni a kapcsolattartás végrehajtását és hogy a költségeid megtérítésére kötelezze őt a gyámhatóság.
Két éve váltunk el azóta volt feleségem folyton "rendszabályoz", a lagújabb hogy a jövő hétre tervezett és befizetett nyaralást és hozzá a gyermekek kiadását ahoz köti hogy NEKI hitelt érdemlően írásban és hivatalos másolatokkal kiegészítve nyilatkozzam róla:
Pontosan melyik napon hol és mennyit leszünk, cím elérhetőség
Milyen programot tervezek a gyermekekkel részletesen
Kik lesznek rajtunk kívül a gyremekekkel
Milyen felügyletet biztosítok ezalatt a gyermekeknek.
Ha ebből bármyleik pontot nem véli alkalmasnak magtagadja a gyermekek kiadását.
Kérdés megteheti mindezt?
A láthatásban a bíróság a nyár felére ad lehetőséget nekem - bár nincs lefeketetve hogy mettől meddig, ezt a kettőnk megállapodására bízza. Nem kis anyagi bukfenc és programtervezést ír át ezzel a volt párom. Beszéltem telefonon gyámhatósággal, de semmiben nem tudnak/akarnak segíteni vagy közreműködni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |