Sziasztok!
Azt szeretném tőletek megkérdezni, van-e kiút a rossz házasság után a még rosszabb helyzetből.
Konkrétan.
A férjem elköltözött a 50-50%-os tulajdoni arányú lakásunkból. Mi itt maradtunk a másfél éves kislányommal a lakásban. Majd ezt követően beadtam a válóperi keresetet, amelyben kizárólagos lakáshasználatot kértünk. Eddig még csak az első tárgyalásnál tartunk, szóval a döntés még messze.
A "férjem" azóta is rendszeresen zaklat, terrorizál bennünket, de ugye joga van a saját tulajdonában tartózkodni...
Hogyan lehet ennek vhogyan véget vetni?
Sajnos, több korlátja is van a "megegyezésnek":
- Nem tudom kifizetni. (Jelenleg gyeden vagyok, majd hamarosan gyesen leszek, mellette 4 órában fogok dolgozni a gyermek 3 éves koráig.) Pontosabban jelenleg(!) nem tudom kifizetni. A gyermek 3 éves korának betöltésekor kapnék kölcsönt, amit nagy nehézségek árán, de tudnék törleszteni.
- Ha eladjuk vagy ha ő fizet ki engem, akkor megint ugyanott vagyok, hogy hiányzik a másik fele egy új lakásnak, tehát hitelt kellene felvennem, hogy ne aludjunk az utcán...
- A kizárólagos lakáshasználatért cserébe használati díjat is kért, de nem felejt el naponta megfenyegetni, hogy mi innen "elhúzunk, de villámgyorsan" a gyerekkel.
(Mellesleg: azért én az erkölcstelenség netovábbjának tartom az egész esetet: itt hagy bennünket, mikor ilyen pici a gyerek, a felesége gyeden, gyerektartást nem akar fizetni, az amúgy elképesztően magas jövedelméből... és még MI adjunk neki!)
Köszönöm a segítséget!!!