MENJÜNK AZ UTCÁRA A GYEREKKEL?!

Zoltán György # 2005.05.20. 22:45

Szia!

A családsegítőnél kérted a gyermek védelembe vételét, az apa zaklatására hivatkozva?

A Házasság Felbontása iránti kérelmedben kérted a gyermekelhelyezést, ideiglenes, azonnali intézkedéssel?

Ezzel együtt jár a gyermektartás megállapítása is!!!

A lakáshasználat szabályozását kérted a gyermek érdekében?

Egyedülállóként magasabb a családi pótlék.
Kiegészítő családi pótlék?
Rendszeres Nevelési Segély?
Lakásfenntartási Támogatás?
Rendkívüli Szociális Segély?

Sajnos nem ismerem részletesen a nálatok illetékes önkormányzat rendeleteit, deugorj be hozzájuk!

dija # 2005.05.20. 13:01

bocsánat! BoLek! :)

dija # 2005.05.20. 13:00

Szia Lolka! (Lolek i Bobek? :))

Köszönöm az ötletet, nagyon kedves vagy, hogy próbálsz segíteni!

A gyermeknek mindenképpen az lenne a legjobb, ha nem változna most jó ideig a környezete - legalább 1 stabil pont legyen az életében, ami egyébként ily mértékben felbolydult. Én is szívesen maradnék - a későbbiekben, hosszútávon - ebben a lakásban. És kb. 1 év múlva ki is fizetném a másik felét a "férjemnek".

1 kicsit abban bízom, hogy a közös vagyon megosztása elhúzódik, és mire megszületik a döntés, már el is telt az 1 év :) De lehet, hogy ez nem így lesz. Nem tudom, mennyire működik gyorsan az adott bírósági "gépezet". (Napi szinten még nem tudom, hogy oldjuk meg a nyugalmat. Tegyek mindig feljelentést a rendőrségen? Hívjam ki őket, amikor megjelenik? Vagy mit lehet ennek érdekében tenni?)

Jogi lehetőségeket továbbra is várnék mindenkitől!

Lolka # 2005.05.19. 19:55

Kedves dija, amit én válaszolni tudok, annak nem sok köze van a joghoz. De ha az alternatíva az, hogy "menjük az utcára a gyerekkel?!" akkor érdemes megfontolni a következőket:
Ha eladjátok a lakást és elfelezitek az árát, a te részed kamataiból 1 évig biztosan tudnátok bérelni egy garzont. Nem tudom, mit ér jelenleg az ingatlan, de 10 milliónak 1 évi lekötéssel havi kb. 40-50 ezer kamata biztosan van. Ebből lehet bérelni lakást vagy lakrészt, és a gyerek apja is köteles hozzájárulni az életetekhez.

Elég szomorú egyébként, hogy ilyen apák vannak, és sajna, a távoltartás mint jogi intézmény még nem működik. Pedig ilyen esetekben ez az egyetlen megoldás, ha nem akartok (te és a gyerek) idegileg teljesen felörlődni ebben a válóperes folyamatban.

dija # 2005.05.19. 12:18

Szóval a kérdés:

Hogyan lehet nyugalomban még kb. 1 évet vhogy "kibekkelni"?

Mik a jogi lehetőségek?

(Tudom, hogy neki jár a tulajdonrésze, de képtelenek vagyunk kifizetni. Sajnos.)

dija # 2005.05.18. 20:31

Sziasztok!

Azt szeretném tőletek megkérdezni, van-e kiút a rossz házasság után a még rosszabb helyzetből.

Konkrétan.

A férjem elköltözött a 50-50%-os tulajdoni arányú lakásunkból. Mi itt maradtunk a másfél éves kislányommal a lakásban. Majd ezt követően beadtam a válóperi keresetet, amelyben kizárólagos lakáshasználatot kértünk. Eddig még csak az első tárgyalásnál tartunk, szóval a döntés még messze.
A "férjem" azóta is rendszeresen zaklat, terrorizál bennünket, de ugye joga van a saját tulajdonában tartózkodni...

Hogyan lehet ennek vhogyan véget vetni?

Sajnos, több korlátja is van a "megegyezésnek":

1. Nem tudom kifizetni. (Jelenleg gyeden vagyok, majd hamarosan gyesen leszek, mellette 4 órában fogok dolgozni a gyermek 3 éves koráig.) Pontosabban jelenleg(!) nem tudom kifizetni. A gyermek 3 éves korának betöltésekor kapnék kölcsönt, amit nagy nehézségek árán, de tudnék törleszteni.
  2. Ha eladjuk vagy ha ő fizet ki engem, akkor megint ugyanott vagyok, hogy hiányzik a másik fele egy új lakásnak, tehát hitelt kellene felvennem, hogy ne aludjunk az utcán...
  3. A kizárólagos lakáshasználatért cserébe használati díjat is kért, de nem felejt el naponta megfenyegetni, hogy mi innen "elhúzunk, de villámgyorsan" a gyerekkel.

(Mellesleg: azért én az erkölcstelenség netovábbjának tartom az egész esetet: itt hagy bennünket, mikor ilyen pici a gyerek, a felesége gyeden, gyerektartást nem akar fizetni, az amúgy elképesztően magas jövedelméből... és még MI adjunk neki!)

Köszönöm a segítséget!!!