Örökösödés - Jogászok, ügyészek kérlek segítsetek!

Zoltán György # 2005.05.30. 15:56

Balloon!

Másfél évesen kerültem intézetbe, szüleim elváltak...
Apám szenes volt, KÕ GAZDAG!
Semmit, de semmit nem kaptam. Leginkább szeretetre lett volna szükségem, nem egy iszákos valakire...

Most 56 éves, semmije nincs, néha nálam húzza meg magát.
A rokkantnyugdíját is én intéztem hivatalosan, mert beteg...

Mi hárman intézetben nőtünk fel a testvéreimmel...
Az én három kisfiamat sosem engedem intézetbe!!!
Megállok a saját lábamon, sőt őt is támogatom néha!
Most is tartozik... és törleszt.

Ez valahol elégtétel nekem, megtanultam milyennek nem szabad lennem!

Fájó lecke, de az életben mindennek megvan az ára, értelme!

Gondold át, higgadj le, mert nem lesz jobb!!!

Csakazértis Boldogabb leszek!

dija # 2005.05.30. 13:39

Figyelj Ballon!

1. Ajánlom elolvasásra ismét a soraimat!
  2. Jogi segítséget kértél.
  3. Az igazság(osság) és a becsület(esség) - mint arra utaltam már ildikóval és derillel együtt korábban - nem kényszeríthető ki jogi eszközökkel. (Szerintem erkölcsileg igazad van, vagy legalább is lehet.)
  4. Így hát nincs más választásod: megfogadod a bölcs asszonyok (név szerint derill és dija :) tanácsát. Keresd, férkőzz a (lelki) közelébe, egyre gyakrabban gondoljon (jó szívvel) rád. Erről az ellenérdekű felek sose tudjanak! És aztán egyszer - ha már érzed, hogy ő is érez vmit - szépen és okosan kérjél. Adni fog!

Addig pedig küzdjél magadtól! Ne mást hibáztass! (Azt hittem, amikor bekerültem az első felsőokt.-i intézményembe, hogy ott csupa elkényeztetett, hamvas lelkű úrigyerek lesz. Aztán az első héten kiderült, hogy dehogy: mindenkinek megvan a maga keresztje, és mindenkinek megvan az oka rá, hogy tanulással, munkával "kivackolódjon" belőle.)

5. Kiabálni nem szép dolog.

Balloon # 2005.05.30. 12:35

Kandi!!

Sajnálom,ha Neked a mamád hazudott,DE nekem biztos hogy nem hazudik!
Ha hazudna nem bújkálna apám anyám elől,meg előlem és nem rettegne a múlttól!
Mondhattok bármit apám egy ritka állatfajta,hozzáteszem legalábbis velem!
És mert engem nem tudott megszeretni,nem értem miért én iszom meg a levét!!!

Balloon # 2005.05.30. 12:32

Zoltán György!

Veled egyet értek,ez valóban találó lenne,apám megkapja még az élettől azt amit érdemel!!!!
Csak azzal nem értek egyet,hogy mindneki az én lelki világommal van elfoglalva,DE apám gaztetteiről senki nem nyilatkozik!!!
Talán nem hiszik,vagy nem érdekel senkit,de valamiért senki nem akarja belátni mekkora tróger is valójában,LEGALÁBBIS VELEM SZEMBEN!

Balloon # 2005.05.30. 12:27

Secret!
De a szüleidnek nincs 4 szabad ingatlanjuk és valószinűleg,nem milliomosok,különben biztos segítenének!
Jah és biztos nincs egy féltestvéred,aki milliós házat kap ajándékba az apádtól,NEKED MEG ALBÉRLETBEN KELL NEVELNEK A GYEREKEID!!
Jah és nem utolsó sorban,BIZTOS A FÉRJED HA VÁLSZ TÕLE NEM 5000 FT OT FOG FIZETNI GYEREKENKÉNT GYEREKTARTÁSBA,PEDIG TUTI NEM NINCS KAMION VÁLLALATJA!
Jah és nem hiszem,hogy 26 éven keresztül szarni fog a gyerekeire!
Azt sem hiszem,hogy Téged részegen megvert volna a férjed és a kelengyepénzből ruhát vett volna magának ÉS azt sem hiszem,hogy a férjed nem szeret Téged és más nővel csal meg 2 gyerek mellett!
És még sokmindent nem hiszek,úgyhogy ne hasonlíts a férjedhez,mert a mi esetünk koránt sem ugyanolyan!

Secret # 2005.05.30. 11:00

Kedves Balloon!
Már nem bírtam hozzászólás nélkül.
Te pont olyan vagy, mint a férjem. És én most pont e miatt válok tőle. Azt várod, hogy a sült galamb berepüljön a szobádba egyenesen a szádba! Nem érzed, hogy ezért Neked is tenned kellen valamit?
Tele vagy vélt - vagy valós - fálydalommal és fröcsög a gyűlölet a szavaidból!Édesanyám is elvált és nem sírt, hogy valaki segítsen már rajtam, hanem tette a dolgát 2 kisgyermekkel a hóna alatt.
Nekem most nincs hová mennem a két gyermekemmel, de nem kérem Anyut, vagy Aput, hogy adják el a lakást/házat és adjanak nekem pénzt. Nem nekik kell megoldaniuk az én problémámat, hanem nekem!!!!

Zoltán György # 2005.05.30. 10:30

Balloon!

Csatlakozom Rexorhoz, de leginkább magaddal (magatokkal) törődj! Legalább TE, ha már ő nem tette...

Lehet, hogy tényleg nem szeret, és kutyából nem lesz szalonna.

Arra öszpontosíts, hogy pároddal jól meglegyetek (ha szűkösen is), próbáljatok megmaradni boldognak!!!
Aztán, ha összeházasodtatok, gyerekeitek lesznek és kirándultok az apósoddal a vízparton, akkor bemutatja a vejét és az unokáját a horgászcimboráinak (köztük apádnak is).

Akkor, és csakis akkor szeretném egy pillanatra látni az arcát!
Benne a döbbenetet és a megszégyenülést.
Azt az erkölcsi leckét, amit tőled kaphat...
Amikor a gyermekednek elmondod előtte állva, hogy ő is a nagypapád!

Szerinted melyik a felemelőbb; most acsarkodni, vagy megmutatni, hogy én vigyázok a gyermeke(i)mre!

Nekem egy ideig sikerült, ki is vívtam a környezetem tiszteletét!!!

Kandi # 2005.05.30. 10:25

szia Balloon!

Nagyon hasonlit az eletunk, az en apamnak is nagyon sok penze van, amit mind a masodik csaladjara kolt. A kulonbseg a kettonk kozott, hogy en megkerestem az apamat es beszeltem is vele. Sajnos, az is kiderult, hogy amiket nekem mondott a mamam es ami a valosag volt, az nagyon tavol volt egymastol. Pedig, amikor rakerdeztem, akkor az en mamam is sirt, es bizonygatta, hogy marpedig o igazat mond. :(
Tudod, amikor egy not elhagynak, nagyon sertett tud lenni, es sertettsegeben nagyon sok hulyeseget tud csinalni.
Par ev alatt sikerult olyan viszonyba kerulnom az apammal, hogy ha nagyon raszorulok (pl. mutottek a gyerekemet), akkor segit penzugyileg. Az biztos, hogy en sem fogok orokolni utana, de nekem az tobbet er, hogy ketnaponta felhiv telefonon, hogy mi van velem, es mindig beszelunk legalabb fel orat. Ezek olyan dolgok, amiken Te nem tudsz valtoztatni. A papam masodik felesege ugyanugy ellenem nevelte a ket hugomat, ugyanugy zsarolja az apamat. De az apam szereti ot es a msik ket gyereket is, akikkel vegigelte az eletet. Velem nem elhette vegig (nyilvan, ezert nem is tudok ugyanolyan gyereke lenni), mert a mamam nem hagyta. Egyszer elmeselte azt is az apam, hogy evekig remalmai voltak velunk, azt almodta, hogy lazasak vagyunk, es nem tud segiteni nekunk: mindig sirva ebredt fel. Ezt tette vele a mamam, aki a mai napig hiszi, hogy o minden telhetot megtett azert, hogy nekunk jo eletunk legyen.

Szerintem is menj el pszichologushoz, nagyon nagy szukseged van ra. Ugyanis ugy tunik, hogy ezeknek a dolgoknak a kezeleset nem tanitotta meg neked a mamad. :(((

Balloon # 2005.05.30. 08:52

Deril!

neveld fel a gyereked 1500Ft havi apai hozzájárulással,mégha régen is volt akkor annyit ért mint ma kb 5000 Ft!
És tudom,hogy ennyit küldött mert a mai napig anyu megőrizte a bizonylatokat róla!
Papiron csődbe volt a vállalkozása,közbe a sok sok milliót halmozta,mint ahogy az látszik is rajta a mai napig is ezért kijátszotta,hogy ne kelljen nekem több gyerektartást fizetni!
Anyunak perelni lakástörlesztés és egy iskolás gyerek mellett nem volt pénze!
Ezt mivel magyarázod?
Ebbe is korrekt meg fair volt apám?!
Ennyi jut havonta egy apára a gyereknevelésből???
Havi 1500Ft??

Rexor # 2005.05.30. 07:02

Balloon, ne haragudj, de amit most elmondtál már nagyon nagyon túlmegy ennek a fórumnak a keretein. Rengeteg keserűség és gyűlölet van Benned ami nagyon nem jó. Szerintem jót tenne Neked egy pszichológus, akivel átbeszélnéd ezt a dolgot. Az is jó dolog, hogy beszélsz (irsz) róla, mert nyilvbánvaló, hogy így is "üríted" magadból a fájdalmat. Derill nem akart rosszat (úfy ahogy a rosszindulat itt nem jellemző), ezen ne kapd fel a vizet. Nyilvánvaló Te sem azt várod, hogy mindenki bólogasson, hanem -ha megosztottad ezt- mindenki elmondja a véleményét róla. Próbálj valahogy megszabadulni ettől a sok kesrűségtől, és sokkal jobb lesz az életed, nem éri meg, hogy folyamatosan mérgezzen az apád iránt érzett gyűlölet.

Balloon # 2005.05.29. 23:45

BOCSÁNAT ELÍRTAM !>>>>Azt sem lehet semmivel megmagyarázni,hogy nem foglalkozott velem,hisz lehetősége sem volt rá,SOK APA még perre is megy a volt feleséggel,hogy nála helyezzék el a gyereket

ÍGY HELYES ! >>>>>Azt sem lehet semmivel megmagyarázni,hogy nem foglalkozott velem,hisz lehetősége volt rá,SOK APA még perre is megy a volt feleséggel,hogy nála helyezzék el a gyereket

Balloon # 2005.05.29. 23:35

EZ AZ ALSÓ FOLYTATÁSA : >>>>>>>>>

persze csak ha szeret!
Csakhogy Õ nem szeretett és soha nem is fog,DE az is biztos,hogy nem az édesanyám miatt!
Anyám ha hazug álnok kígyó lenne és hazug lenne a mentalitása beadott volna menhelybe és nem nevelt volna fel!
Nem az én dolgom apám után koslatni és végighallgatni a felesége megjegyzéseit,hogy : MIT AKARSZ TE APÁDTÓL,hanem igenis a felesége előtt KUTYA KÖTELESSÉGE lett volna apámnak felvállalni és megértetni vele,hogy :

• Figyelj kedvesem Õ is a gyerekem és neki is szüksége van apára!

Az,hogy TE még az asszonynak adsz igazat,hogy engem kisemmiz és uszitja apámat ellenem (amit sajnos könnyen elért),az pedig abszuldum,1000 emberből 900 azt mondja,hogy bolond vagy!
Nincs eléggé helyén a szíved,lehet,hogy neked sem segítettek a szüleid,de biztos nem csinálta az apád ezt veled mint velem!
Anyuval ma végiggondoltuk újra a dolgot,még az is előfordulhat,nem fogok apámtól mást örökölni csak egy halom kamion lizing tartozást,hisz ha Õ meghal neki már tök mindegy mit mondanak róla az emberek,NA NEM MINTHA MOST NEM LENNE MINDEGY NEKI!
Deril ..... áááááh hagyjuk,nem bántalak sem szavakkal sem semmivel,hagyjuk az egészet,nagyon nagyon sokmindent nem tudok ide leírni mert kikopnának a gombjaim ÉS nem az általad vélt hazugságokat írom amit alapod sincs feltételezni,csak egyszerűen másképp látod és nem akarsz velem egyet érteni!
Végszóra annyit : nem tudok beszélgetni apámmal,mert nem akar találkozni velem,mégha azzal kezdeném,hogy nem akarok semmi pénzt kérni tőle akkor sem ÉS nem azért nem akar velem találkozni,mert sokszor csalódott,hogy CSAK A PÉNZÉT AKARTAM,hanem mert tudja,hogy a múltat akarom bolygatni és szégyenli,EZ FIX TÉNY ÉS HOLT BIZTOS és is bújkálnék a helyében!
De mint más kismilliószor leírtam ide,nem az én dolgom keresni Õt és rohangálni utána mint valami kuli,hanem az Õ dolga lett volna már 15-20 éve is megkeresni és megnézni legalább azt,hogy külsőre hasonlítok e rá!
Nem fogom megaláztatni magam vele és a feleségével,hogy rohangálok utána,hogy a lánya meg az egész család engem alázzon túl azon,hogy az életem megkeserítői!
Mert hidd el,abba a családba mindenki gyűlöl engem ,pedig nem is ismernek,a puszta létezésem irritálja Õket,a lány pedig azért utál mert az anyja arra tanította,hogy engem utálni kell!
El fogom törni apám kezét lábát azért,amit anyuval tett mikor pólyás voltam és lemondok a nevéről,dugja fel a vagyonát,úgysem kapok semmit tőle soha ha meghal akkor sem,ezek kijátszák,akkor pedig miért ne tegyem meg,ez a minimum amit apám megérdemel! ....

Balloon # 2005.05.29. 23:32

Deril!

Nem vagyok olyan mint amilyennek hiszel,csak ez a téma nagyon nagyon felzaklat,egyet értek abba,hogy a fröcsögés nem megoldás visszataszító és gusztustalan,mert a szándékot valószinűleg nem az,hogy bosszants (feltételezem),hanem,felvázoltad a szemszögedet!
Beszélgettem anyuval most mielőtt ide írnék Neked,mivelhogy CSAK vele tudok erről a témáról,mert apám semmilyen formában nem kivácsi rám és nem lehet vele beszélgetni semmiről valószínűleg,mert szégyellne egy két dolgot előttem,igazából apámat és anyámat össze kellene hoznom,ott kiderülne ki hazudik is ki mond igazat,DE erre nincs mód mert abból csak nagyon komoly veszekedés lenne és anyuban is felkavarnám a múltat,DE hidd el anyu igazat mond nekem SOHA nem hazudik,nem hazug tipus ismerem 26 éve,nekem még soha nem hazudott!
Most is rákérdeztem,igazat mondd e és elsírta magát,hogy hogyan kérdezhetek ilyet,annyira rosszul esett neki,hogy "még én sem hiszek neki",de megnyugtattam,hogy én elhiszem amit mond,mert TUDOM,HOGY IGAZ EMBER ANYU külömben nem nevelt volna fel egymaga!
Apám nem volt iszákos,mint most kiderült,rosszul tudtam,anyu nem is ezt mondta csak én értettem félre,hanem egyszer berugaott és agyonverte anyut részegen este az ágyba!
Minden más stimmelt amit leírtam,mielőtt azt mondanád nem tudok más dolglkat is rosszul :
NEM!
Szóval fogta a kelengyepénzt és elment ruhát venni magának és csajozni,DE anyu nem is ezért haragszik rá (hisz mégcsak 21 éves volt) hanem azok;rt a dolgokért amit velem művelt pici korom óta!
Édesanyám szegény családba nevelkedett mint mondtam szerette apám és mivel apám mindenáron szeretkezni akart velem előbb utóbb bekövetkezett,hogy teherbe esett!
Ettől anyu még nem rossz ember és igenis megállta az életben a helyét,hisz felnevelt!
Mikor megszülettem apám szüleinél laktunk,apám részegen kidobta anyám télen minusz 10 fokba az utcára,mivelhogy sírtam engem is utánadobott anyának pólyás koromban,mégha nehezedre esik elhinni és kételkedsz,hidd el valóban így volt!
Apám szerelmes volt más lányba és anyám már nyűg volt neki és nem a stílusa miatt,hisz anyunak abban a házban kuss volt a neve,hanem mert apámnak teher volt a gyerek azaz ÉN!
Nem élte még akkor ki magát és folytatni akarta apám az "életét",nem fogta fel azt a tényt,hogy Õ egy apa aki csinált egy gyermeket akiért felelősséggel tartozik!
Ezt nincs olyan indok amivel ki tudnád magyarázni,maximum azzal ha nem hiszed el,DE hidd el nem az a célom,hogy hülyeségeket írjak ide,hanem,hogy meglásd kivel is értesz Te valójában egyet!
Ha nem így lenne inkább nem írnék semmit,hidd el!
Azt sem lehet semmivel megmagyarázni,hogy nem foglalkozott velem,hisz lehetősége sem volt rá,SOK APA még perre is megy a volt feleséggel,hogy nála helyezzék el a gyereket

derill # 2005.05.29. 12:20

Mivel pasi vagy, ezért természetesen többet viszel haza. Minden ilyen diplomával rendelkező pasi minimum a dupláját viszi haza, mint én, mivel ha egy nő és egy pasi azonos képesitéssel jelentkezik egy állásra, tuti a pasi kapja meg.

Kulturáltan is lehet "harapni" egy témára, neked ez nem sikerült.

Keresd meg az okot is. Amit irsz, azt mind az anyádtól tudod. Beszélgess el az apáddal erről, hogy ő hogyan látja: hallgattassék meg a másik fél is.

Te mindenkiről rosszat feltételezel, én azt tartottam szép dolognak, hogy egy szerinted alkoholistát képes volt megváltoztatni. Aki tudja mi az alkoholizmus, az tudja azt is, hogy ez tényleg nagy teljesitmény. Csak azért, mert téged utál, még igenis lehet csodálatos asszony, és valószinü, hogy az apád is igy gondolja.

Annak, hogy ilyen hozzád, egyre inkább ugy látom, Te is oka vagy, továbbá az anyád legalább olyan szinten oka. Ezek a dolgok két emberen multak akkor, most pedig, hogy már elég nagy vagy, rajtad is mulnak.

Ha én csak azzal, hogy megpróbáltam segiteni, hogy elgondolkozz azon, mi miért történt, köszönet helyett ilyen kulturálatlan magatartást váltottam ki belőled, kétlem, hogy apád - akinek még családjogi tapasztalatai sincsenek - többre lett volna képes. A megnyilvánulásaidban benne van a személyiséged. A Te személyiséged pedig nem hinném, hogy bárkiben is megbecsülést váltana ki. Attól tartok, hogy apád pár perces beszélgetés során felmérte, hogy Te kizárólag a pénzére vagy kiváncsi, ezért kerülte a továbbiakban a veled való kapcsolatot.

Azt irod, hogy utánajártál a dolgoknak. Csakhogy ezt most irod, amikor már semmiféle érved nem volt. Ha tényleg utánajártál volna, ez lett volna az első érved.

Neked fogalmad sincs arról, hogy én miket éltem át igy nem biztos, hogy velem és a családommal kellene példálóznód. Néhányan tudják itt a fórumon és egyik sem irigyel.

Még mindig nem gondoltad át azt sem - mert nem néztél utána sem -, hogy biztos, hogy miatta szenvedtél? Én tartok tőle, hogy nem.

"egy apa csak lefekszik egy 16 éves lánnyal,megcsinálja a gyereket " - ehhez két ember kellett. Nem kellett volna anyádnak 16 évesen gyereket vállalni, merthogy akkor még ő is gyerek volt. Nyilvánvaló ez is nevelési probléma, anyád sem volt "angyal", én 16 évesen még egyáltalán nem pasiztam és fel sem merült bennem, hogy még gyereket is szüljek (24 évesen szültem).

"Anyám örült volna ha foglalkozik velem,ebben 1000% ban biztos vagyok!" - szerintem nem. Egyre inkább ugy érzem, hogy apád hagyta el anyádat (az okokat is sejtem, hisz egy 16 - 17 éves gyerek képtelen egy háztartás ellátására és gyereknevelésre), majd anyád ebbe nem tudott belenyugodni és állandóan apád nyakára járt. Ismétlem nézz utána. Kérdezd meg apádat is, hogy mi történt. Kérdezz meg olyanokat, akik esetleg tudhatnak az akkor történtekről. Menj be a gyámhatósághoz, nézd meg az iratanyagodat. A "biztos vagyok benne" nem bizonyiték.

A fiam mellett tényleg ott állunk mindketten, mert mellettem és a férjem mellett soha senki sem állt, és én azt akartam, hogy neki jobb legyen.

Mindig egy nő határozza meg a család életét, és ha egy nő azt akarja, hogy boldog legyen a gyereke és a férje, akkor az boldog is lesz. Csak rajta mulik. Ez évszázadok óta igy van, és igy is marad még sokáig. A nők feladata volt a család összetartása és meg is feleltek nagyon sokáig ennek az elvárásnak.

Ez azóta borult fel kissé, amióta egy átlagférfi viszont képtelen a saját feladatának (család eltartása) megfelelni, önhibáján kivül, hiszen a társadalmi viszonyok változtak meg. Ennek kapcsán viszont a nőknek is dolgozniuk kell, igy kevesebb idejük jut a családra. A férfiak viszont nehezen tanulnak bele a családösszetartói szerepbe.

Õk nyugisak, kidolgozzák a napjukat (ugyanugy mint a nők), de utána képtelenek még a háztartás ellátására és a gyereknevelésre is - viszont ha otthon megkapnak mindent (tisztaság, kaja, szeretet) eszükbe nincs ebből kilépni.

A nők képesek rá, de nagy részük ugy gondolja, hogy ha ő egész nap dolgozott, akkor a pasi is csináljon otthon mindent ugy mint ő. A konfliktusok ebből adódnak, mert ennek véget nem érő szekálás az eredménye, amennyiben a pasi erre nem hajlandó. Ez pedig sok esetben a házasságok felbomlásához vezet.

A Te esetedben viszont anyád tul korán vállalt gyereket, átgondolatlanul, és nem is ugy nevelte, ahogy kellett volna. Mutatja ezt a stilusod és korábbi botlásaid is.

Mindazonáltal tettél azért, hogy ne legyél bünöző, és ez becsülendő. Szakmát szereztél, és dolgozol. De a szemléletváltozás nem ártana. Nem ártana végiggondolnod mindent - tudom, hogy meg fogod tenni, mert ha nem igy lenne, akkor már rég nem irogatnál.

Nézz utána annak, hogy mi történt, utána ülj le apáddal. Mondd el neki, hogy mi fáj neked - minden támadás, minden harag nélkül. Mondd el neki, hogy a szeretetére vágytál és kérdezd meg, hogy miért nem kaptad meg. Kérdezd meg, hogy miért szakadt meg a kapcsolata anyáddal. És próbáld meg végighallgatni anélkül, hogy közbeszólnál. Ha kérdéseid merülnek fel a mondókája közben, azt jegyzeteld le, és amikor ő befejezte, akkor kérdezz. Másképp nem megy, mert csak vitázni kezdenétek az első 5 percben és ujabb összeveszés lenne az eredmény.

Sok sikert!

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Balloon # 2005.05.29. 11:30

Deril!

Nem érdekel mit gondolsz és ha már ennyire fájó pontomon találtál el,azt is hozzá kell hogy tegyem,hogy többet viszek haza,mint Te a 2 diplomáddal szakmunkás létemre,DE ettől még szükségem lenne apám támogatására!
Anyámat először elvette,utána megcsinált ha épp a részletekre is kiváncsi vagy!
Nem vagyok kultúrátlan csak tudod erre a témára harapok!
Ha összehasonlítod az első leveleim,meg amiket most írok valóban teljesen más stílus,mert egész életemben gyűlöltem azt az embert és nem értek egyet a törvénnyel,hogy egy apa csak lefekszik egy 16 éves lánnyal,megcsinálja a gyereket és 17 évesen kidobja gyerekestül a házból az utcára Télen!
Szoptatós anya volt,mikor már dolgozni járt,ezerszer utánajártam már,hiába is akarod anyámat kihozni hibásként normális ember meglátja az igazam!
Az apámat az új felesége,attól mert értette a módját 22 évesen,hogy hogy kell sakkban tartani apám,attól még nem egy csodálatos asszony,DE tudom szerinted szép dolog volt Tőle,hogy apám másik gyerekét kisemmizte és zabigyerekké tette!
Apámnak kicsinek sem kellettem és akkor MÉG nem volt ilyen "mocskos" szám mint most!
Anyám örült volna ha foglalkozik velem,ebben 1000% ban biztos vagyok!
Az az apa akinek meg van 4 ingatlanja és elnézi,hogy a fia albérletben lakjon havi 50 ezerér + banki kölcsönt vegyen fel ,hogy egyszer az életben lehessen sajátja,az bármennyire is polírozod ajnározod és véded az eddigi álláspontod,az az ember egy EGY PATKÁNY!
Tudod kultúrált is tudok lenni,csak Te nem élted át azt amit én és nem tudod mennyire el vagyok keseredve,ha apámnak valaki igazat tud adni azok után amennyit én szenvedtem és gyerekként nélkülöztem miatta!
Tudod ha szegény lenne,sokkal kevésbé haragudnék rá,DE akkor is megvetném azért,mert eldobott magátol,AMIRE SENKI NEM KÉNYSZERÍTETTE!
A kiabálás a végtelen fájdalmam és elkeseredésem miatt van,nem azért mert primitív buta és szar ember vagyok!
Te azért látod az apám igazát mert az Õ igazát AKAROD látni,nagyon sok dologról hallgatsz amiket itt még leveleimben leírtam,valószínűleg azokra nem tudnál mit mondani,ha nem haragszol nem kezdem el újra mert innentől fogva nem érdekel a véleményed!
Kívánom,hogy a következő életedben éld át ugyanazt mint ÉN,utána majd rájössz micsoda szörnyetegnek adsz igazat és micsoda egy álláspontod is van ebben a témában!
Gratulálok a kisfiadnak a végzetségeihez,biztos ott áll mellette apja anyja együtt és segítik egyengetni az életét,sajnos ez nekem nem adatott meg,ehelyett megadatott a keserűség és a fájdalom és a mérhetetlen igazságtalanság,hogy a lánytestvéremnek MINDENT nekem pedig egy fűszálat SEM,mert én korán jöttem,vagy mert fiú lettem,vagy mert fiatal volt apám,vagy mert nem jött ki anyámmal

derill # 2005.05.28. 13:02

Rátenyereltél a nagybetüre? Nem illik ordibálni:)
Honnan tudod, hogy pici korodban sem volt rád kiváncsi? Gondolom anyádtól.

Kötelességből nem lehet szeretni, és ha neked lenne gyereked, akit nem láttál már x éve, megjelenne és csak a pénzedet akarná és nem veled egy normális kapcsolatot, Te is kerülnéd.

Nem azt mondtam, hogy ne kelljen a pénze sem, hanem épp az ellenkezőjét, csak nem figyeltél, vagy meg sem akarod érteni. Alakits ki vele normális kapcsolatot és akkor valószinü, hogy részesülsz a pénzéből is, anélkül viszont valószinüleg az lesz, amit dijja irt.

Kétlem, hogy a felesége egy utolsó... lenne, ha egyszer képes volt az apádat megváltoztatni, elérni, hogy ne igyon, hogy normális családi életet éljen stb. amire ugyebár az anyád nem volt képes.

Nem nézek tv-t, arra már nincs időm. Viszont én is tudom, hogy viselkedhetne, mindazonáltal meg tudom érteni azt is, ha nem ugy viselkedik - akkor is, ha nem értek vele egyet. Azt is pontosan értem, hogy Te miért gondolkodsz igy, akkor is, ha egyáltalán nem értek Veled egyet, de nem is ez a cél. Próbáld megérteni, hogy mindenkit az érdekei vezérelnek, ugyanugy, mint téged.

Attól, hogy Te képtelen vagy látni az összefüggéseket, attól még igenis léteznek. Ahelyett, hogy itt ordibálsz, szerintem nézz utána, engem ugyanis nagyon nem érdekel, hogy mi miért történt ugy veled, ahogy történt, viszont neked nem ártana megtudni, mert valószinüleg átalakitaná kissé a gondolkodásmódodat. De ezek szerint attól félsz, hogy igazam van, hogy apád mégsem egy szörnyeteg, hogy ezidáig Te hibáztál, és nem az apád, hogy mindaz, amit az apádról meséltek mégsem igaz.

"DERIL,INKÁBB NE IS SZÓLJ BELE TÖBBÉ A FÓRUMBA MERT UGYANOLYAN ÉRZÉKETLEN TUSKÓ VAGY MINT APÁM,MEG IS ÉRRDEMLED A 130 000FT OS FIZETÉSED ÉS FELDUGHATOD A DIPLOMÁD ENNYIT ÉR! ...BUTA VAGY ÉS JAVASLOM,NE IS CSINÁLJ EGYENLÕRE GYEREKET,MERT NEM VAGY ÉRETT HOZZÁ! ' ez azért rendesen minősit téged, nem is csodálkozom, hogy apád kerül. Gondolom az ő jelenlétében is kijött a "kultura" belőled.

"NINCS IGAZAD ÉS JOGGAL VAGYOK FELHÁBORODVA!
TEGYÉL LE MÉGEGY DIPLOMÁT TALÁN AKKOR FELFOGOD MIRÕL IS VAN SZÓ ÉS MI MIÉRT FÁJ!" - mármint, hogy szerinted nincs igazam. A felháborodásod egyáltalán nem jogos, mivel nem átgondoltad amit irtam, csak elolvastad - vagy még azt sem. Pontosan értem, hogy miről van szó és mi miért fáj, viszont Te nem érted - és sajnos ugy látom nem is fogod megérteni - mi miért történik körülötted ugy, ahogy. A stilusodból itélve megértem azt is, hogy miért vagy ilyen helyzetbe, kétlem, hogy sokan szeretnek.
" NORMÁLIS SZERETÕ APA HARCOL A GYEREKÉÉRT " - lehet, hogy ő is harcolt, csak feladta - nézz utána.
"ANYÁM SOHA NEM TILTOTT TÕLE!" - biztos vagy benne? Honnan tudod? (gondolom anyád mondta) nézz utána.
"ÉS IGENIS AKART,MERT ELVETTE FELESÉGÜL ANYÁM!!!" - mikor vette el és miért? Nem azért, mert akkor már anyád terhes volt? - nézz utána!

Ha lenne négy lakásom és egy ilyen stilusu gyerekem mint Te, valószinüleg inkább kiadnám a lakásokat, minthogy neked adnám. Igenis tehetsz arról, ha nem szeretnek. Kulturálatlan vagy és kétlem, hogy ez egy beszélgetés során nem derül ki, ha egyszer pár soros levelezésből egyértelmüvé vált.

Javaslom, olvass, kulturálódj, változz meg, sokat segitene a helyzeteden és az életeden is. Kétlem, hogy ha ő öreg lesz, és szüksége lenne rád, akkor segitenél rajta, bosszuálló tipus vagy.
"UGGGGYANMÁR APÁM ANNÁL ZSIDÓBB" - tudod ismerek pár zsidót, de ők mindig saját maguk boldogultak, és nem másokból próbáltak élni.

"DE HA MÉGIS RÁIRATJA VAGY A LÁNYÁRA VAGY A FELESÉGÉRE ÖREGEK OTTHONÁBA VÉGZI,MERT ÕK NEM FOGNAK IDÕS EMBERT PESZTRÁLNI ABBÓL A PÉZBÕL." - ebben azért ne legyél annyira biztos, ugyanis rájuk irathatja ugy is a vagyonát, hogy megtartja a holtig tartó haszonélvezeti jogát. Ha pedig nem gondoskodnak róla, egyszerüen kiadja a lakását és fogad egy ápolót maga mellé. Viszont ezzel Téged mindenképpen kizárt az örökségből.

"HA A MENTALIT'SUK ILYEN VELEM SZEMBEN MOST,AKKOR APÁMMAL SZEMBEN IS HASONLÓ LESZ HA MÁR NEM TUD MAGÁRÓL GONDOSKODNI IS MINDEN PÉNZ A KEZÜKBEN VAN! " A jog épp azért van, hogy védje az apád érdekeit is, tehát megoldást találjon arra, ha téged nem akar a vagyonából részesiteni, viszont őt magát biztonságba akarja tartani. Ne hidd, hogy az apádat a felesége és a lánya nem szereti. Téged nem ismernek, illetve ha megismertek, akkor valószinüleg a kulturádból épp elég volt nekik annyi, amennyit tapasztaltak. Az apáddal viszont együtt éltek, ő gondoskodott a jólétükről, nyilvánvalóan szeretik is.

És ha vigasztal, nemsokára meg lesz a 3. diplomám is, de szerintem jobb lenne, ha inkább a saját életeddel törődnél, nekem ugyanis nincsenek problémáim, ugy látom neked annál inkább. Kezdd el magadban keresni a hibát, mert ott fogod megtalálni.

A fiamat pedig hagyd ki a játékból, mert neki már 10 évesen több esze volt, mint most neked, 19 évesen két nyelvvizsgája van és most készül a jogra. Te mit tudsz felmutatni?

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Balloon # 2005.05.28. 12:21

ÚÚÚÚRISTEN DERIL!
NEM KAPOK RAJTAD SZIKRÁT!
NEKED HA LENNE 4 LAKÁSOD AMI ÜRESEN ÁLL MERT ANNYIRA TELE VAGY PÉNZZEL,HOGY KIADNI SEM AKAROD,ENGEDNÉD A GYEREKED HITELT FELVENNI KEMÉNY KAMARTA????
MÉGHA NEM SZERET AKKOR SEM TEHTEK RÓLA,ELÉG SZOMORÚ HA 47 KORÁRA CSAK A PÉNZ ÉRDEKLI!
LESZ Õ MÉG ÖREG,TEHETETLEN ÉS BOLDOGTALAN AMIKOR SZÜKSÉGE LENNE RÁM ÉS HIÁBA LESZ PÉNZE SZART SEM ÉR!
VAGY A FELESÉGÉRE IRATJA A VAGYONT??!!!
UGGGGYANMÁR APÁM ANNÁL ZSIDÓBB,DE HA MÉGIS RÁIRATJA VAGY A LÁNYÁRA VAGY A FELESÉGÉRE ÖREGEK OTTHONÁBA VÉGZI,MERT ÕK NEM FOGNAK IDÕS EMBERT PESZTRÁLNI ABBÓL A PÉZBÕL!
TUDOD,HA A MENTALIT'SUK ILYEN VELEM SZEMBEN MOST,AKKOR APÁMMAL SZEMBEN IS HASONLÓ LESZ HA MÁR NEM TUD MAGÁRÓL GONDOSKODNI IS MINDEN PÉNZ A KEZÜKBEN VAN!

Balloon # 2005.05.28. 12:03

DERIL!
NORMÁLIS SZERETÕ APA HARCOL A GYEREKÉÉRT ÉS ANYÁM SOHA NEM TILTOTT TÕLE!
ÉS IGENIS AKART,MERT ELVETTE FELESÉGÜL ANYÁM!!!

Balloon # 2005.05.28. 12:00

Még annyit,ha apámnak nem lenne miből adni,nem kérnék tőle,DE akkor is haragudnék rá,hogy egész életemben szart a fejemre!
Deril
Lyukat magyarázhatsz itt mindenki hasába,válaszolhatsz,érvelhetsz itt oldalakon keresztül,NINCS IGAZAD ÉS JOGGAL VAGYOK FELHÁBORODVA!
TEGYÉL LE MÉGEGY DIPLOMÁT TALÁN AKKOR FELFOGOD MIRÕL IS VAN SZÓ ÉS MI MIÉRT FÁJ!
ANNAK AZÉRT ÖRÜLÖK,HOGY RAJTAD KÍVÜL MINDNEKI MEGLÁTTA AZ IGAZAM!
A TÉGED PEDIG ILYEN APÁM FÉLE EMBEREK KÖZÉ SOROLLAK!

Balloon # 2005.05.28. 11:52

Kedves Deril!

Szomorú,hogy Neked csak ennyi egy emberi élet!
Szomorú az is,hogy ennyire nyers és összefüggéstelen dolgokat beszélsz!
Ennyi erővel az összes apa leszarhatná a gyerekét,mert : upsz VÉLETLEN VOLT!
NEM AZ ÉN DOLGOM KERESNI AMIT MÁR VAGY 1000 SZER LEÍRTAM!
ANYÁM NEM TILTOTT TÕLE,MÁR PICI KOROMBAN SEM VOLT KIVÁNCSI RÁM!
Persze biztos erről is én tehetek!
Nanááá hogy csak a pénze kell!
Nem teremtett ki apa és fia kapcsoltatot,AMIT EGY APÁNAK KUTYA KÖTELESSÉGE,MÍG KICSI A GYEREK!
Hogy akkor ne kelljen a pénze sem??!!
AZT MÁR NEM!
HA MÁR ZABIGYEREK LETTEM ÉS A HUGOM MINDENT MEGKAPOTT NANÁ,HOGY KELL A PÉNZE!
ÉS MAGAS ÍVBÕL SZAROK A FELESÉGÉRE EGY UTOLSÓ MOCSKOS GENNYES NÕ,MERT TISZTESSÉG IS LÉTEZIK A VILÁGON,NEM AZT KÉRTEM SZEDJEN EL BÁRMIT IS A KISLÁNYÁTÓL,CSAKHOGY ENGEDJE,HOGY APÁM VELEM IS FOGLALKOZZON!
HA NÉZED A BARÁTOK KÖZT SOROZAT BERÉNYI CSALÁD HELYZETÉT MEGLÁTOD MI A NORMÁLIS VISELKEDÉS EGY APÁTÓL ÉS A MÁSODIK FELESÉGTÕL!
PERSZE JÖHETSZ NEKEM AZZAL A HÜLYE DUMÁVAL,HOGY CSAK EGY SZAPPANOPERA,AZ LEHET,DE ÍGY LENNE HELYES,EHHEZ KÉPEST AZ APÁM A TIZED RÉSZÉT NEM PRODUKÁLTA!!!!!!
JOGOM VAN AZ ÖRÖKSÉGEMHEZ,
MERT VÉRSZERINTI FIA VAGYOK!
AZ ÖRÖKSÉGBÕL NEM TAGADHAT KI,MERT A KÖTELES RÉSZ JÁR!
AZ AZÉRT NEM ÚGY VAN,HOGY 1 GYEREKET MEGCSINÁLUNK AZTÁN LESZARJUK ÉS ÉLÜNK MINT MARCI HEVESEN!
DERIL KEDVES LEHET NÁLATOK A FÉRJEDDEL ÍGY LESZ,DE NORMÁLIS ESETBEN NEM ÍGY VAN!
Deril,Te nem élted át azt,amikor benn voltam a Bankba hitelt felvenni és a NÕ megkérdezi :
FIATALEMBER,előbb járt itt AZ ÉDESAPJA ÉS BETETT 5 MILLIÓT,MAGA MEG HITELT AKAR FELVENNI?!
DERIL,INKÁBB NE IS SZÓLJ BELE TÖBBÉ A FÓRUMBA MERT UGYANOLYAN ÉRZÉKETLEN TUSKÓ VAGY MINT APÁM,MEG IS ÉRRDEMLED A 130 000FT OS FIZETÉSED ÉS FELDUGHATOD A DIPLOMÁD ENNYIT ÉR!
NAGYON FÁJ,HOGY ÍGY LÁTOD,NEM IRIGYLEM A GYEREKED,AZ IS BIZTOS HASONLÓ HELYZETBEN LESZ MINT ÉN!
KIVÁNCSI LENNÉK ANYÁM HELYÉBEN UGYANEZT MONDANÁD E!
VAGY SZERINTED AZ 1500 FT GYEREKTARTÁS FEDI EGY GYEREK KÖLTSÉGEIT?
AZT HISZEM ETÓIP LESZ A GYEREKED,HA ENNYIT SZÁNSZ RÁ HAVONTA!
BUTA VAGY ÉS JAVASLOM,NE IS CSINÁLJ EGYENLÕRE GYEREKET,MERT NEM VAGY ÉRETT HOZZÁ!

derill # 2005.05.28. 11:18

Kandi: igen, ezt tudom, én is havi nettó 130 ezret keresek, holott van két diplomám (ha pasi lennék, jóval többet keresnék ugyanezekkel a diplomákkal). Én sem kaptam szülői segitséget, amink van, azt magam és a férjem értük el (neki sem volt semmije, amikor összekerültünk). Azonban ha Balloon ül a fenekén, és semmit nem tesz, akkor semmije nem is lesz.

Balloon: dijának igaza van, mellesleg az a gond veled, hogy kizárólag a saját szemszögödből vagy képes a helyzetet szemlélni. Próbáld meg megérteni a többek szempontját is, akkor már legalább azt fogod érteni, hogy mi miért van, tehát hogyan lehet ellene védekezni.

Apád idősebb, mint Te, ezek szerint 47 éves, közel az 50-hez. Mivel azokból, amiket leirtál, továbbra is ugy gondolom, hogy nem ő a hibás ennek a helyzetnek a kialakulásában, hanem az anyád, ezért nyilvánvalóan ő nem fog kapcsolatot keresni Veled. Anyád telebeszélte a fejedet, éveken keresztül elzárt tőle és szerintem Õ abban reménykedett, hogy ha 18 leszel, megkeresed. Egy 50 éves férfi sokkal nehezebben adja fel a büszkeségét, sokkal nehezebben keres kapcsolatot - és sokkal konfliktuskerülőbb - mint egy 20 éves, igy a Te dolgod lenne megkeresni, akár többször is. Nem pénzért, hisz ha ezt látja, akkor nyilván nem akar Veled kapcsolatot, hanem mondjuk tanácsért, hogy mit csinálj, mit tanulj, hogyan dönts bizonyos kérdésekben stb.

Nézzük a felesége szempontját. Van egy férje, akinek volt egy házassága, amiből származik egy gyerek. Õ nyilvánvalóan a saját gyereke érdekeit nézi, és amennyiben az apádnak veled kapcsolata alakul ki, az ő lánya hátrányosabb helyzetbe kerül, igy az ő szempontjából teljes mértékben érthető, hogy mindent megtesz azért, hogy ne is legyen kapcsolata az apádnak veled.

A lánya szempontjából nézve ugyanez a helyzet.

Az apád szempontját nézve pedig mit szólnál ahhoz, hogy ha megnősülnél, a feleséged mindent megtenne, hogy elzárjon a gyerektől, tehát kapcsolattartást nem engedélyezne, azonban a tartásdijra igényt tartana. Aztán egyszercsak megjelenne a gyereked, és ahelyett, hogy rád lenne kiváncsi, kizárólag a vagyonod kellene neki. Nyilvánvalóan észrevette ezt, és ezért kerül téged. Nem azért dolgozott, hogy téged tartson el belőle. Ha megszeretne, akkor más lenne a helyzet. De csak azért, mert a gyereke vagy, nem fog szeretni, ehhez több kell. Ehhez kapcsolat kell, fel kell fedeznie azokat a jó tulajdonságaidat, amikért szeretni lehet Téged.

Ha egyszercsak jelentkezne egy lány, hogy gyereke van tőled, kéri a tartásdijat, de a gyereket nem engedné még látni sem, kétlem, hogy benned szeretet alakulna ki a gyerek iránt. Ha pedig kérnéd a kapcsolattartást, majd kéthetente pár órai kapcsolattartást állapitanának meg az anya lakásán, ahol ott az anyósod is, és mást sem tapasztalnál, csak azt, hogy megaláznának, hogy hol beengednének, hol nem, ha pedig beengednének, akkor is állandóan szekálnának, nem hinném, hogy nagyon akarnál kapcsolatot a gyerekeddel - legalább is a pasik többsége ilyenkor inkább lemond a gyerekről, és ennek következményeként megpróbálja a kapcsolattartást is meguszni.

Arra is kiváncsi lennék, hogy honnan vetted, hogy az apád akart téged? Lehet, hogy nem, és csak azért vette el az anyádat, mert megfogantál. Számold ki a házasságkötéstől a születésedig eltelt időt, ha nincs közte 300 nap, akkor valószinüleg igy történt. Esetleg keresd meg azt a gyámhatóságot, ahol születésedtől laktál, és kérd, hogy betekinthess a gyámügyi irataidba, ha keletkeztek. Lehet, hogy sok minden sokkal világosabb lesz számodra.

Dija: amit irtál, abban is benne van a jog. A családjog nem száraz jogszabályokból áll, sokkal többet segitesz azzal amit irtál, hisz ha rá tudod vezetni a kérdezőt arra, hogy saját maga keressen megoldást, hogy gondolja át a tetteit és a várható eredményeket, sokkal többet segitettél, mintha §-okat sorolnál.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Balloon # 2005.05.27. 12:59

Dia!

Kitapintani érzékeny pontjait nem tudom,mert egyszerűen lehetőségem sincs hozzá közel férkőzni,távol tartja magát tőlem,mert retteg,hogy segítenie kell!
nem szidok senkit nem hívom és nem kérek tőle semmit a továbbiakban,DE keresni sem fogom!
Az idő múlásával remélem ha másért nem is a kíváncsiság miatt Õ maga fog megkeresni,mert ha sok sok év eltelik biztos szeretné látni hogyan élek és mit csinálok,mi lett belőlem!
Szakmám van,nem vagyok csöves egyenlőre megélek,csak szerettem volna venni magamnak egy lakást.
Én azért nem fogok lopni cslni hazudni,hogy megszedjem magam,csakhogy neki biznyítsak,többek közt nem is tudnék,mert felhagytam ezzel és igencsak messze állok attól,hogy olyan szintre felnőjem magam mint Õ!
Nem a nulláról kezdte,neki segített a nagypapám és akkoriban sokkal sokkal könnyebb volt boldogulni,mint manapság!
A tanácsod részben megfogadom,bízom benne,hogy egyszer Õ jön el hozzám és bepótolja azt,amit az évek során elmúlasztott velem kapcsoltaban!

dija # 2005.05.27. 10:55

Ballon!

Tényleg ne legyenek illúzióid!

A vállalkozók általában a vagyonukat nem a saját nevükön szerepeltetik. Lehet, hogy papíron apád "csőben" lakik, már most...

Nem hiszem, hogy a fiú/lány dolog játszana itt szerepet, sokkal inkább a feleségekkel való kapcsolata.

Én a helyedben keresném, okosan kialakítanék vele vmilyen kapcsolatot, ezer infót begyűjtenék tőle a dolgairól (pl. hogy mivel lehet rá hatni, ki vagy mi az érzékeny pontja stb), aztán az idő múltával szépen(!) és okosan(!) kérnék. Ne szidd neki soha a lányát és a feleségét (ne is velük együtt találkozz az apáddal!), és soha fel se emlegesd a múltat. Asszem, így könnyebben célt érsz. mert nem a konfrontálódásról szól majd a kapcsolatototk - ami elől nyilván menekülni fog majd.

Azért is lenne jó, ha a magad erejéből indulnál el - legalább egy kicsit, legalább egy jó szakmával, legalább egy jó munkahellyel stb - , hogy az ő megbecsülését kivívhasd. Ha semmire sem tart, nem fog magához közel engedni, csak legyint rád. (Pláne, ha férfi létére ő is a semmiből érte el, amije most van.)

Ez nem volt "jog", de asszem - mivel mindenre találhat kibúvót jogilag szabályos formában is - ez talán hasznosíthatóbb pár sor volt.

Minden jót!

És:

HAJRÁ EGYEDÜL!!!

Kandi # 2005.05.27. 09:19

kedves deril!

En sajnos nagyon megertem Ballont, ugyanis ma Magyarorszagon attol, mert valakinek jo allasa van, meg nem lesz jo fizetese, es egy lakasnak a torlesztoreszlete kb. 120 ezer forint havonta, ha nincs toked (persze, igy is kell a csalad segitsege, mert ilyenkor ket lakasra terhelik a jelzalogot). Nyilvanvalo, hogy szuloi segitseg nelkul kb. lehetetlen, ha csak nem keres valaki havi netto 250-300 ezer forintot. Ilyen allas pedig keves van. :(

Gondolom, hogy par ev mulva Ballon is belatja, hogy ami neki faj, az igazabol az, hogy az apja nem szereti ot, de ehhez meg kell par ev.

Balloon # 2005.05.26. 22:02

Még annyit!
Talán ha eltelik 20 év addigra 67 éves lesz,lehet egyszer idős korára megmozdul benne,hogy van egy fia is és van unokája,akit biztos látni szeretne majd,mert hiába gyűlölt engem egész életében,szerintem ha egy ember megöregszik érzékenyebbé válik és hiányozni fognak neki a hozzátartozói,FÕLEG ha az unokája lány lesz!
Ezek persze feltételezések,korántsem biztos,hogy változni fog,az is lehet még rosszabb lesz!