Örökösödés - Jogászok, ügyészek kérlek segítsetek!

Balloon # 2005.05.26. 21:53

Kedves Dia!

Igen,ezzel tisztában vagyok,hogy ha valaki ilyen megátalkodott módon ok nélkül aljas,attól később sem remélhetek jót!
Viszont egy dologban bízok :

• Egy ember sohasem számít arra,hogy meghal,ahhoz eléggé szélsőséges helyzetnek kell kialakulni az egészségi állapotában,hogy tudatánál legyen annyira,hogy érezze meg fog halni és gyorsan a nevéről átajándékozzon mindent a lányára vagy a feleségére!

Én már arra is gondoltam,hogy nem fogok tőle mást örökölni,csak néhány kamion lizing tartozást és tudod nem elég,hogy gyűlölöm még rettek is tőle,mert aki ennyire mérhetetlen aljas,az mindenre képes!
Neki az a lényeg,hogy szép élete volt,gazdagságban békességben,halála után már nem hinném,hogy izgatja mivel teszi újra tönkre az életem!
Persze az érmének két oldala van,mert :

• Ha a lánya mindent megkapott gyerek korában,idősebb korában egy elkényeztetett csitri lesz,aki nem fog törődni apámmal öreg korára!

Talán így apám is meggondolja neki adjon e mindent,főleg akkor ha addig enyhül a gyűlöletem és erőt veszek magamon és (aljasság ugyan a részemről is), de meglátogatom és segítek neki öreg korában ,kizárólag a CÉL érdekében és hogy visszakapja a felesége és a lánya azt a fájdalmat amit nekem okoztak míg gyerek voltam!

dija # 2005.05.26. 21:38

Figyelj!

Próbálj meg leszámolni magadban ezzel az egész iszonyatos és begyógyíthatalan fájdalommal!!

Tudd, hogy ez azért történt veled, hogy az Utadon jobban haladhass, több legyél, mit ami lehettél volna, mint ha "langy meleg" családi körben nősz fel!

És ebben bizony - paradox módon - segít az a döbbenetes tény, amit Ildikó írt neked: ha halálakor nincs már semmi a nevén, úgy értelemszerűen nincs miből kiadani a te köteles részed.

Készülj a legrosszabbra, hogy (ajándékozási szerződéssel stb) kijátssza a törvénynek ezt a részét. Ne várj tőle semmi jót, és a feleségétől meg a lányától sem. Készülj a legrosszabbra! Azaz keress más utakat a pénzhez és legyen gyereked, aki begyógyítja a begyógyíthatatlan sebedet!

Balloon # 2005.05.26. 20:48

Még csak annyit,hogy apám apja is segített annak idején,(mikor apám ennyi idős volt mint én) belekezdeni a vállalkozásába amiből így megszedte magát,ezt maga az apám is bevallotta nekem évekkel ezelőtt mikor véletlen találkoztam vele és beszéltünk 4 év után kb 1 órát,azt is VÉLETLEN!
Én igenis kerestem a társaságát, de mikor arra került sor,hogy valamiben támogatnia kellett volna elmenekült és eltünt évekre!
Irigy a pénzére és sajnál tőlem minden anyagi segítséget,ilyen egyszerű ez a napnál világosabb!
Horgászás a kedvenc hobbija és a horgász szövetség vezetőjének a lánya a barátnőm már évek óta,amiről természetesen APÁM NEM TUD,különben elkerűlné azt a tavat szégyenében és nem engem szégyellne,hanem saját magát!
Igéretet tett a barátnőm apja,hogy egy nap a nyáron leül mellé beszélgetni pecázás közben és megkérdezi hány gyereke van és mi a véleménye a gyerekeiről!
Kiváncsi leszek felvállal e engem,szerintem nem fog!
Arra is kiváncsi leszek,hogy egy általa ISMERETLENNEK vélt embernek miket mond!
Barátnőm apja egyidős apámmal ismeri jól,tudja milyen és nem kellett tele beszéljem a fejét,hogy meglássa az igazam,mert látja Õ is mi a helyzet!
Míg nem kezdtem járni a lányával,azt sem tudta,hogy apámnak van egy fia is!
Ennyit erröl!

Balloon # 2005.05.26. 20:24

Kedves Deril!
Tudod minden hozzászólásnak örülök,még annak is aminek nem látom az igazát!
Te mit szólnál hozzá,ha lenne egy húgod Õ mindent megkapna Tőled meg egy zsemlét is sajnálnának??
Szerinted az ÉN DOLGOM MEGKERESNI AZ APÁMAT?
Ki hagyott sorsomra?
Ki tartozott értem felelőséggel,hisz akart engem el is vette anyám,csak mikor jöttek a gondok mert megszülettem elmenekült!
Mégha anyám lett volna is a hibás,amit kétlek,erről akkor sem én tehetek,úgyhogy ezért még nem kellett volna eldobnia magától!
Én nem csak azért hibáztatom mert nem ad,hanem mert egy utolsó aljadék tróger ,sajnálja még a betevőt is a saját vérszerinti fiától,aki normális esetben a nevét vinné tovább!
Igen,képzeld nem vagyok tanult,mert mikor továbbtanulni akartam ÜGYVÉDET FOGADOTT ELLENEM,HOGY MÉG AZT AZ 1500FT OS GYEREKTARTÁST SE KELLJEN FIZETNIE!
Az,hogy nem lett iszákos,azt a második feleségének köszönheti,sajnos anyám akkoriban nem tudott rá hatni 16 évesen amikor engem szült!
Amit anyu mondott mind igaz,mert apám mélységesen szégyenli az egészet ezért inkább elbújdokol!
Ott van az irodája tőlünk 2 lépcsőháznyira,véletlen odakaveredett egy levelem,mert apám nevét viselem,Õ pedig átküldte a titkárnőjét a levéllel,csakhogy nehogy a szemembe kelljen néznie,vagy talán attól félt,hogy elmondom neki,hogy lakásra gyüjtök és besegíthetne egy kis pénzzel elvégre az apám!
Mindíg ügyel,nehogy össze kelljen találkoznia velem véletlen az utcán,mikor megy az irodájába,mert érdekes módon soha nem sikerült még összefutnom vele,pedig itt lakunk mostmár 1.5 éve!
Persze biztos teljesen véletlen ez is!
DERIL!
Csűrheted csavarhatod a dolgot,én megköszönöm a hozzászólásod,de akármilyen szemszögből nézzük apám egy szörnyeteg,mondhat rá bárki bármit!
Persze vannak barátai,hisz sok pénzzel mindent el lehet érni,ezért biztos akad olyan is aki neki ad igazat,de az az ember szintén fogyatékos ezen a téren mint apám!
17 millió forintos terepjáróra,van pénze!?
4 ingatlanja van én pedig Banki kölcsönt kell,hogy felvegyek mert szeretnék külön életet élni és lakást venni!
Ugyan hol van itt apámnak igaza mondd már el??!
1000 oldalon át sorolhatnám mije van és milyen dolgokat követett el ellenem,túl azon,hogy SEMMIBEN nem számíthatok rá!
Egyszerűen nincs oka utálni engem,hisz nem is ismer!
Az,hogy vannak csínytevéseim azzal csak azt árultam el,hogy nem titkolom el a magam hibáit sem,DE HA mellettem lett volna,legalább ha néha picit segített volna vagy egyengette volna az utam lehet nem történt volna meg az a "botlás" sem!
DERIL!
Nem várom,hogy megérts mert soha nem voltál ilyen helyzetben és nem tudod mit érzek,de kívánom,hogy soha ne is tudd meg!!!!
Õt egy érdekli,hogy saját magának mindene meglegyen,meg esetleg a lányának,amit a lányának adott az nekem is járt volna ehelyett tőlem megvonta!
Külsősnek mint TE,nem olyan szörnyű ez,DE HA VELED történik meg egyből mésképp vélekednél!

derill # 2005.05.26. 16:34

Banyamancs: azért nem érted, mert ő másképp gondolkodik. Egyszerübb az apját hibáztatnia mindenért, mint átgondolni a dolgokat. Nyilvánvaló az is, hogy az anyja nem azt mesélte neki, hogy „állandóan szekáltam apádat, kiállhatatlan voltam, nem volt soha egy tiszta, vasalt ingje ”stb., hanem inkább azt mondja, hogy „apád egy szemét, még a kelengyepénzt is elitta és állandóan vert engem”. Ez igy szebben hangzik. A srác maga is bevallja, hogy elkövetett egy-két csinyt, nyilván nem megfelelően volt nevelve, ellenkező esetben ez sem történt volna meg. A nevelés pedig meghatározza a gondolkodásmódját is. Egyszerübb a gazdag apát hibáztatni azért, mert őt nem támogatja, és ezért nincs semmije, nem azért, mert nem tanult és emiatt nem kapott megfelelő állást.

Mindettől függetlenül azt gondolom, az örökség jogilag jár neki, és arról sem tehet, hogy igy nevelték, tehát az ő szemszögéből igaza van, mindazonáltal én sem örülnék neki, ha olyan örökölne utánam, akit soha nem is láttam.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Banyamancs # 2005.05.26. 16:24

"egész életemben nélkülöznöm kell miatta."

Miért miatta kell nélkülöznöd? Ezt nem értem...

derill # 2005.05.26. 16:15

Azt irod iszákos lett. Tehát mielőtt az édesanyáddal összekerült, nem volt az? Ha ugyanis nem volt, akkor érdemes lenne megnézni, hogy miért lett az. Az, hogy az anyád erről mit mesélt, egy dolog, de nem biztos, hogy mind igaz. Az uj feleségénél nem iszik? Mert ha nem, nyilván nem csak ő volt a hibás abban, hogy az édesanyádnál ivott. A gyermekek másik szülőtől történő elidegenitésének része az amit Te "tudsz" az apádról, mármint, hogy elitta a kelengyepénzt. Biztos vagy benne, hogy ez történt? Ha ugyanis ezt csak az anyád mondta (na meg az ő rokonai), akkor egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Én azt gondolom, hogy nem ártana Neked megkeresni az apádat és beszélgetni vele. Lehet, hogy szeretné ő is, de ő jóval idősebb, jóval nagyobb benne a büszkeség. Lehet, hogy ő várta, hogy ha 18 leszel, megkeresed. Nem egy ilyen esetet ismerek. Mindenki duli-fuli saját magában, ahelyett, hogy megbeszélné a másikkal.

Ha látná, hogy normális vagy, hogy vitted valamire, akkor nyilván másképp állna hozzád, és szerintem még támogatna is. Nem könnyü a büszkeséget félretenni, de néha szükséges. Nem biztos, hogy azért gyülölöd, mert ő szemét, lehet, hogy azért, mert olyan mondta, hogy az, akinek feltétel nélkül elhitted. Ellenőrizd, és közben gondolkozz el azon, hogy amennyiben igaz lett volna, hogy még a kelengyepénzt is elitta, akkor most nem lenne semmije és most is inna. Vajon miért volna mit rádhagynia és volna miből támogatnia és miért tud mindent megadni a testvérednek? Nyilván nem azért, mert mindent eliszik. Gondolkozz!

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Balloon # 2005.05.26. 10:49

Rexor!

Képzeld bele magad,a helyembe és abba,hogy milyen apa nélkül felnőni és látni,hogy a testvérednek mindene megvan Neked meg mindenért magadnak kell megkűzdeni!
Az,hogy utálom gyűlölöm erről is kizárólag Õ tehet,ezt neki lett volna kutya kötelesége megakadályozni,hogy ne így érezzek!
Igen felnőtt ember vagyok épp ezért kellene a segítsége lakásra!
Ha segítene,talán picit enyhűlne a gyűlöletem,DE próbát sem tesz,mert irigy sóher érdekember!
Úgy gondolja úgysem szeretem,akkor meg minek segítsen,legalábbis feltételezem ezt gondolja biztosra nem tudom mit gondol!
De nem is tesz azért semmit hogy szeressem,TE SZERETNÉD A HELYEMBEN????
Egyébként szerintem a mostani felesége is benne van ebben az ellenem irányuló kizárásban az tuti,de azt hiszem kötelessége lenne kiállni mellettem,HISZ A NEVÉT VISELEM!
Egyébként valóban nem kell a pénze,DE azt nem szeretném,hogy kitagadjon minden vagyonából ami jog szerint engem is illet!
Azt hiszem ez a minimum ha már megcsinált és egész életemben csak nélkülöznöm kell miatta!

Rexor # 2005.05.26. 10:17

Balloon, én nem is azt vitattam, hogy igy bánhat egy apa a fiával. Teljesen egyetértek veled, hogy ez undorító, és jog szerint megillet Téged a kötelesrész.

Másik oldalról nézve a dolgot így olyan a helyzet, hogy valakit utálsz, soha nem is akarsz találkozni vele, ugyanakkor a pénzéből részesedni akarsz. Nem tagadom, hogy nagy úr a pénz, de felnőtt ember vagy, és biztos van annyi büszkeséged is, hogy egy ilyen emberhez ne fordulj (kivéve néhány nagyon végső esetet, pl. ha családod van, gyermekeid akiket nem tudsz eltartani, vagy betegség miatt).

Balloon # 2005.05.26. 10:02

Kedves Rexor!

Köszönöm észrevételed,én nem az apám pénzére és halálára áhítozom,de nem tudom Te hogyan éreznél,ha édesapád megtagadna tőled mindent,csakmert "korai gyereknek illetve véletlen botlásnak" titulálna,de eközben igenis meg akart tartani,mikor mégcsak magzat voltam!
Akkor nem tudom mit éreznél,ha a féltestvéred csakmert LÁNY és az apád kizárólag lányt szeretett volna,mindent megkap,Tőled meg 1 pohár vizet sajnál!
Sem születésnap,sem névnap,sem szükséghelyzet,sem karácsony,a telefonszámom és a címem sem tudja!
Az sem érdekelte mikor édesanyám majdnem meghalt és könyörögtem,hogy vigyen el hozzá autóval a kórházba,egyszerűen nem veszi tudomásul,hogy létezem és a fia vagyok,hagsúlyozom SOHA NEM ÁRTOTTAM NEKI SEMMIBEN, 1 NAPOT NEM ÉLTEM VELE EGYÜTT!
Soha életemben nem ettem vele egy asztalnál!
Egy csövesnek előbb segít,mert feltételezem attól fél,hogyha egyszer segítene folyton a nyakára járnék, a csöves pedig egyszer is megelégszik pár forinttal!
Ha tehetné fizetne is hogy tünjek el az élők soraiból,mert szégyelli,hogy így bánik velem,de gondolom már az gondolja változtatni már úgysem lehet,ezért inkább menekül a lelkiismerete elől!
Õ engem szerintem már leírt és igenis jogom van az örökségemhez ami jog szerint engem illet ,hogyha meghal!
Sajnos nem tudom sajnálni!
Tudom,hogy a magam lábán kell megállnom,de 26 évesen szeretne egy ember egy lakáshoz jutni horibilis kölcsönök és kamatok nélkül és ha történetesen apám milliomos inkább tőle kérek mint a Banktól,de szerintem a Bank előbb ad!
Rexor sajnálom,hogy így látod,remélem ettől független Te nem leszel ilyen a gyerekeddel!

U.I: Rexor!
Ha könnyen boldogulnék az életbe és is tojnék a pénzére,csakhogy nehéz világot élünk és bármely megalázó is szükségem lenne a támogatására!
Tudod,könnyű annak akit támogatnak,kibicnek semmi nem drága!

U.I 2: Deril!
Anyám mikor elvált apámtól,az ok az volt,hogy apám iszákos lett!
Részegen verte anyut és elitta a kelengye pénzt amit anyu utánam kapott!

Nem akarom,hogy minenki azt higyje szörnyetegként állítom be apám,Isten engem úgy segítsen ez a szín tiszta igazság és semmit nem hallgatok el,SÕT lenne még mit mesélnem oldalakon keresztül,SAJNOS AZ APÁM egy ritka szörnyeteg,ilyenből szerintem kevés van!

derill # 2005.05.26. 08:12

Ez igaz, de ha már apát nem kapott, legalább a pénzének egy részét megkaphassa. Sok embernek jól jön egy kis pénz, és a gyerek nem tehet róla, hogy az apja nem volt vele. Nem ártana megtudni, hogy miért nem nézett felé az apja - lehet, hogy az anyja nem biztositotta a kapcsolattartást, azonban a gyerek erről akkor sem tehet. Ami pedig jár, az jár.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Rexor # 2005.05.26. 08:08

Hm.. nem tudom, ha ilyen apám lenne szerintem tojnék a pénzére, adja akinek akarja. Egy felnőtt férfi azért ne arra várjon szerintem, hogy mikor fog jó nagy összeget örökölni, hanem törekedjen a maga lábán megállni.

derill # 2005.05.26. 06:50

Nem, ez esetben is jogosult vagy a köteles részre, akkor is, ha mindent a lányára és a feleségére akart hagyni.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Balloon # 2005.05.26. 06:32

Köszönöm szépen a segítséget,de lenne még valami!

Természetesen bűncselekményt ELLENE nem követtem el,de már nem tiszta az erkölcsi bizonyítványom,mert szerző és szomszédos jogok megsértését, illetve egyszer megcsúsztam fiatalabb koromban és munkahelyi lopás vétségét követtem el!
Ezért felfüggesztett börtön büntetést kaptam
1 évet, ami már évek óta elévült!
Ez kizáró ok az örökségből?
Tudni kell,hogy apám erről nem tud semmit,hisz csecsemő korom óta nem élek vele,szinte semmit nem tud rólam!

És abban az esetben is jár a vagyona fele,ha Õ történetesen szándékosan mindent a LÁNY gyermekére meg a FELESÉGÉRE hagy a végrendeletében,mert engem nem szeret,DE HAGSÚLYOZOM nem a priuszom miatt,mert nem tud róla,mint ahogy semmit nem tud rólam,mert nem foglalkozik velem,évek óta nem láttam!
Vagy ezt ok nélkül nem heheti meg???
Indokolnia kell a végrendeletet????
Kérlek ezekre a dolgokra még válaszoljatok nekem! Köszönöm szépen

ildikó31 # 2005.05.26. 06:20

Kedves Balloon!

Nagyon szomorú eset, amiről Ön itt beszámol nekünk.
Természetesen mind igaz, amit Kála itt leírt, persze csak az abban az esetben, ha az édesapjának lesz tulajdona akkor, amikor meghal. Ha az életében képes volt ilyen dolgokra, mint amit itt Ön leírt, akkor az is előfordulhat, hogy mikor meghal már nem lesz semmije, és így Ön nem örököl semmit.

ildiko31

Kála # 2005.05.26. 05:15

Szia!
Kitagadni csak igen korlátozott esetekben lehet, pl. bűncselekményt követsz el a sérelmére.
Ha ilyen kitagadási ok nem volt, akkor végrendelet hiányában a törvényes örökrész jár neked (apukád vagyona után a testvéreddel egyenlő mértékben örököltök), ha lesz végrendelet és abban nem szerepelsz, akkor a törvényes örökrészed fele jár kötelesrészként.

Balloon # 2005.05.25. 23:14

26 éves fiatalember vagyok,apám 2 hónapos koromban elhagyott!
Azóta új felesége és egy lánya lett,közben kamionos cége és sok sok milliója!
Egész életemben próbáltam mint anyagilag,mint lelkileg a segítségét kérni nem segített SOHA SEMMIBEN!
18 évig fizette a 800 - 1500 Ft os gyerektartást,mikor pedig arra került sor,hogy továbbtanulok,ügyvédet fogadott ellenem,hogy ne kelljen tovább gyerektartást fizetnie!
Persze így az ember kedve is elment a tanulástól,de bármiben kértem a segítségét,folyton elbújik,eltűnik kitér a segítségnyujtás elől,DE tudni kell,hogy a lányának mindent megad,házat épített neki milliókért,autó,felnevelte,stb stb!
Az én életemért 100Ft ot nem adna,sőt megkönnyebbűlne,hogy le van a gond rólam,DE HANGSÚLYOZOM OKOT NEM ADTAM RÁ!
Azt is tudni kell,hogy a nevét viselem,törvényes vérszerinti fia vagyok!
KÉRDÉS : Ha már az életében nem számíthatok semmilyen segítségre,arra lennék kíváncsi,hogy halála után kitagadható vagyok e a vagyonából,ha Õ OK NÉLKÜL úgy végrendelkezik,engem mindenből kitagad!?
Van valami jogom,vagy van valami törvény ami engem véd ebben az esetben?
Nem a halálát kívánom (pedig megérdemelné),csak szeretném tudni mire számíthatok!
Kérem szépen valaki hozzáértő segítsen nekem ,válaszoljatok!
Előre is nagyon szépen köszönöm,várom a válaszotokat!