Gyerektartás

ObudaFan # 2008.08.18. 11:47

„ovábbra is megillet-e majd a gyerektartás”

Ha nappali tagozaton tanulsz tovább, és a tanulmányaidat megfelelően folytatod, és az édesapád saját szükségleteinek kielégítését a tartásdíj fizetése nem veszélyezteti, és mindent megteszel pl. azért, hogy lehetőleg ösztöndíjhoz juss, akkor meg fog illetni a tartás.

„alamelyik fórumban olvastam,hogy a továbbtanuló gyermek esetén a havi hozzájárulása a szülűnek 7500 Ft”

Azt rosszul olvastad. Innen nyilván nem lehet megtippelni sem, hogy mennyi lesz a tartásdíj. Elképzelhető, hogy valamivel kevesebb, mint a mostani.

mamocska # 2008.08.17. 11:19

A szüleim válni készülnek,van egy 11 éves öcsém,én pedig októberben töltöm a 18. évemet.Az lenne a kérdésem,hogy mivel főiskolára szeretnék menni,továbbra is megillet-e majd a gyerektartás,hiszen addigra felnőtt leszek.Ha igen,akkor körülbelül ez mekkora összeg lehet?Apám nyugdíjas,emelett dolgozik...havi keresete 220 ezer körül lehet.Öcsémre,vagy ránk így együtt a bíróság mekkora tartásdíjat szabhat ki?(ha én egyáltalán jogusult vagyok rá)
valamelyik fórumban olvastam,hogy a továbbtanuló gyermek esetén a havi hozzájárulása a szülűnek 7500 Ft.Ez nem kevés egy csöppet?neten is böngésztem,de a jogszabályoknál sem találtam választ erre konkrétan.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Lili01 # 2003.07.21. 13:04

Kedves ZsuzsI!

Kedves Zsuzsi!

Végrehatási eljrást kellene indítani a követelés iránt, a végrehajtó majd intézkedik a cégnél, e mellett javasol a cég kártérítésre megifizetlése iránti beperlését.

Üdvözlettel:

Lili
Zsuzsi írta - 2003.06.11 14:18
Köszönöm! Csak az a gond, hogy ő a cégvezető és így gondolom ezért befolyásolhatja a letiltást. Valamilyen jogi szankció kellene nekem amivel a céget lehetne fenyegetni.

Lili

the big cat # 2003.06.11. 12:27

Jut eszembe, ha ő a cégvezető, és neki a kötelessége a tartás megfizetése, és ezt a végrehajtható határozat ellenére akadályozza, akkor bűncselekményt követ el, mely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

Btk 196. § (1).

Egyszerűen jelentsd föl a rendőrségen tartás elmulasztásáért.

the big cat # 2003.06.11. 12:23

Ez tartozás, szóval minden jogi lehetőség nyitva áll ami egy tartozás érvényesítésére nyitva áll.

Fizetési meghagyás, be lehet perelni, stb.

Zsuzsi # 2003.06.11. 12:18

Köszönöm! Csak az a gond, hogy ő a cégvezető és így gondolom ezért befolyásolhatja a letiltást. Valamilyen jogi szankció kellene nekem amivel a céget lehetne fenyegetni.

Zsuzsi

the big cat # 2003.06.11. 11:47

Amennyiben a cég tud róla, hogy vonnia kellene, akkor már ő (is) felelős a fizetért, javaslom, hogy írásban jelezd nekik, hogy fizessenek azonnal, hivatkozva a végrehajtó által nekik kézbesített határozatra.

De először is telefonon érdeklődj náluk, miért nem utalják, és kérd meg, hogy azonnal utalják. és ne hagyd maagd lerászni, hogy előbb vissza kell kérniük a volt férjedtől, amit tévesen nem vontak le, stb... Ez az ő nyomoruk, téged nem érdekel, nekik feléd van kötelezettségük.

Zsuzsi # 2003.06.11. 11:28

Kedves Hozzászólók!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy mi a teendő ha a gyerektartási díjat fél éve annak ellenére sem kapom meg, hogy végrehajtó már elintézte a fizetési levonást az apa vállalatánál.

Köszönöm!

Zsuzsi