Kedves monalisa!
Szerintem a Pimpaapának adott tanácsod, ami arra vonatkozott, hogy kérjen tételes elszámolást a volt férje jövedelméből nem igazán állja meg a helyét, mivel jogilag szerintem eléggé aggályos.Magánszemélyként csak azt kérheti a volt férj munkáltatójától, hogy a gyermektartásra vonatkozó jogerős bírósági határozat alapján vonják neki az ellátást és az megtörténik-e, a többihez nincs köze. Ha nagyon belegondolok talán még bűncselekményt is felvet, ha megkapná... Kíváncsi lennék egy jogban nálam sokkal jártasabb hozzászóló véleményére is ezzel kapcsolatban.
Kedves Pimpaapa!
Ha a volt férjed a gyermektartáson felül még támogatni akar, akkor azt tegye meg, ez az "néha elfelejti" dolog nekem kicsit bűzlik. Vagy akarja, vagy nem. Ha mégis gondok vannak a memóriájával 2-3 havonta kérdezz rá, akkor talán eszébe jut. A bíróság ilyen letiltást nem fog jóváhagyni, ebben a szituációban szerintem teljes mértékben a volt férjed jóindulatára és memóriájára számíthatsz. A lehetőségek száma végtelen, akár átutalja, akár láthatások alatt odaadja kp-ban, meg tudja oldani, ha akarja...